Битва за Народу раду Ірпеня: сунуть люди Аделаджі та антимайданівці

0

КарикатураАвторка: Олена Жежера

Голова обласної організації УДАР Олег Велікін телефоном повідомив ірпінських однопартійців-депутатів, що доручення ані Ярославу Місяцю, ані Олександру Маркушину на створення Народної ради ніхто не давав.

Більше того, Велікін наголосив на тому, що місцевий осередок “ударівців” таки розформують, зокрема й тому, що під час протистояння на столичному майдані ірпінські однопартійці себе жодним чином не зарекомендували як дієві учасники процесу.

І Місяць, і Маркушин подібні заяви вважають провокацією й зазначають, що три дні тому член ВО “Майдан” та “УНА-УНСО” Ігор Мазур вже вибачився перед ним за подібні висловлювання.

Сам Ігор Мазур, який нібито вибачався, каже, що вибачення перед Місяцем – це не що інше, як фантазія.

Нагадаємо саме “ударівці” разом із бютівцем Олегом Сотніковим та свободівцем Богданом Мельничуком розпочали скандальний процес створення Народної ради в Ірпені.

Усі ці депутати, окрім Мельничука, були причетні так чи інакше до дерибану зелених зон Приірпіння.

Окрім ударівців-дерибанників, один з яких – Ярослав Місяць, який до того ж потрапив у ТОП-10 прогульників ради, до складу Народної ради намагаються прорватись і послідовники Сандея Аделаджі.

З-поміж них і Юлія Кульчицька, яка їздила на антимайдан та грубо перешкоджала журналістській діяльності Ігоря Домбровського, чим порушувала статтю 171 Кримінального кодексу України.

Окрім Кульчицької, до лав Народної ради поривається й Олександр Коваленко, який з нею ж їздив на антимайдан. Коваленко, окрім того, що є директором ворзельського ЦК “Уваровський дім”, є головою громадської ради, яка була створена в незаконний спосіб і визнана судом нелегітимною.

Ось як антимайданівець пояснює, чому хоче увійти до складу майданівської Народної ради:

“Я особисто, як представник громади, виявив свідомо бажання працювати в Народній раді. Точка”.
Присутні люди такою зухвалістю антимайданівця Коваленка обурились, але за нього заступився “бютівець”, депутат Ірпінської ради Олег Сотніков, який за кількістю прогулів в раді поступається хіба-що своєму однопартійцю В’ячеславові Ващенку.

Окрім “аделаджівців”, до складу Народної ради прориваються афганці та чорнобильці, які жодним чином майдан не підтримували.

Зі слів громадських активістів, цих всіх людей (аделаджівців, чорнобильців та афганців) привів саме “бютівець” Сотніков.

Опозиціонер на четвертому місяці протистояння виступив перед присутніми з промовою, щодо встановлення на майдані Незалежності намету від Ірпеня, якому всі охочі зможуть допомогти провізією та дровами:

“Зараз приїхав керівник міського осередку ВО “Майдан”, він запропонував вчора створити намет на майдані. Всі ви взяли участь в громадській організації “Майдан”,  і я думаю, у всіх буде можливість, у всіх громадських організацій, представників громадських організацій мобілізувати членів – виставити своїх людей на чергування в цьому наметі, забезпечити його харчуванням, забезпечити його дровами і тим самим показати, що ви дійсно хочете приймати участь у роботі цієї Народної ради”.

“Тому що ВО “Майдан” створювали, як громадську організація безпосередньо майдану, тому, коли ми пропонували створити на початку Народну раду з представників трьох політичних сил і ввести в її склад керівника ГО “Майдан” Ірпінського міського осередку  Ігора Мазура і представника альтернативної громадської організації, для початку, ми розуміли наступне, що ніхто не бореться за керівництво в цій організації, як наступна пропозиція була – це співголовування.. Я правильно говорю, що ви долучите усіх бажаючих до того, щоб вони прийняли безпосередню участь в тому вигляді, в якому ви можете дозволити…” – додає Сотніков.

На закиди присутніх про те, що Майдан існує кілька місяців і, мовляв, пізно спохватились, Сотніков образився і назвав такі висловлювання провокацією.

Оскільки редакція Сайту громади Приірпіння веде приірпінські хроніки, зокрема й майдану Незалежності, то надає панові Сотнікову фотодоказ того, що ще минулого року на майдані вже були МАФ-и з маркуванням Ірпеня.
irpin_maidan

А також активісти Приірпіння. Це фото зроблене ще за місяць до Нового року.

irpin_maidan

Варто наголосити на тому, що опозиціонер-прогульник Сотніков має спільний офіс з одіозним депутатом-регіоналом Юрієм Прилипком.

Зрештою представник ВО “Майдан” в Ірпені, член УНА-УНСО Ігор Мазур попросив антимайданівців залишити приміщення:

“Є три опозиційні партії – хай дають своїх депутатів в Народну раду, хай дають свого представника в ВО Майдан, тому що це було погоджено з керівництвом і давайте підготуємося нормально до проведення сесії Ірпінської ради… А хто там їздив на анти майдан.. Я взагалі вважаю, хто їздив на анти майдан – має звідси вийти, щоб їх не винесли звідси. Тому що, як я розумію, ми створюємо ту структуру, яка бореться з владою, а не ту, яка служить владі…”

Попри те, що Мазур наголосив, що антимайданівців можуть і винести з приміщення, як не підуть добровільно, ніхто з них і з місця не зрушив.

Оскільки діалогу не вийшло, представники громади полишили одіозний кабінет № 2, який Ірпінська рада добровільно надала, очевидно, для створення провладної народної ради.

Зрештою цими вихідними склад народної ради таки почав формуватись. До ради увійшло по двоє представників від опозиційних партій.

“Народна рада була створена на майдані. Вона була створена опозиційними силами. І кожна з опозиційних сил в Ірпені делегувала своїх кандидатів в Народну раду. І Була створена Народна рада за підписом голів міських осередків. Було прийняте рішення про делегування двох кандидатів від партій та один делегат від ВО “Майдан”. Додатково було прийняте рішення про включення по одному кандидату від селищ Коцюбинське, Гостомель, Ворзель,” – розповідає депутат Ірпінської ради від ВО “Свобода” Богдан Мельничук.

Таким чином ВО “Свобода” делегувала Богдана Мельничука та іншого свого члена – ірпінця Валерія Степанюка. УДАР таки висунув інших представників, які не є депутатами Ірпінської ради. Ними стали: Тетяна Протороченко та Олександр Кабардін. БЮТ теж подав дві кандидатури: очільник міського партосередку Ярослав Ковальчук та Юрій Романенко.

До лав народної ради потрапив очільник Ірпінського осередку ВО “Майдан”, член УНА-УНСО Ігор Мазур.
Залишаються поки вакантними три позиції – це представники від селищ.

Вже відомо, що щодо кандидатури від Ворзеля ще не визначились.

До народної ради, за словами політиків Приірпіння, дуже хоче потрапити прогульник тамтешньої ради Олег Смолянчук – член Сильної України, який отримав на себе ділянку в зеленій зоні Ворзеля на початку своєї каденції. За словами джерел, він має мерські амбіції щодо Ворзеля.

Смолянчук також очолює депутатську групу “Відродження Ворзеля”, деякі члени якої, так само як і очільник, теж поповнили ряди прогульників.

Попередньо, за інформацією джерел, від смт Коцюбинське підтримують кандидатуру знаного активіста Ігоря Домбровського.

 

У Гостомелі розглядають як кандидата до Народної ради депутата Юрія Марчука, який відомий тим, що був на майдані від самого початку, а у своєму селищі провадить активну громадську роботу.

Марчук

Наступного дня після початку формування Народної ради Ірпеня у такому складі на засіданні політради УДАРу було прийняте рішення про виключення з партії депутатів Ірпінської міської ради Ярослава Місяця та його дружину Марину Власюк.

Обидвоє є депутатами від УДАРу в Ірпінській міській раді. І обидвоє увійшли в ТОП-10 прогульників ради після моніторингу Сайту громади Приірпіння.

“Причиною виключення з партії депутатів Ірпінської міськради стало систематичне порушення ними обов’язків членів партії та норм партійного статуту, лобіювання на місцевому рівні особистих питань, що йшли врозріз з інтересами громади і, як наслідок, завдали репутаційних та іміджевих втрат партії УДАР у місті Ірпінь та Київській області загалом”, – йдеться на офіційному сайті обласної організації.

Керівні органи УДАРу в Ірпені також припинили своє існування.

“Крім цього, члени Ради Київського обласного УДАРу  визнали незадовільною роботу Ірпінської міської організації партії протягом 2012-2013 років. У зв’язку з тим, що виключена з партії Марина Власюк очолювала Ірпінську міську організацію УДАРу і Раду місцевого партійного осередку, ці керівні органи також припинили свої повноваження”, –  зазначають “ударівці” у своїй заяві.

На питання чи збирається УДАР найближчим чином відкликати Місяця та Власюк з ради, керівник Київської обласної організації Олег Велікін заявив:

“Теоретично в законі існує механізм відкликання депутатів, але реалізувати це на практиці майже неможливо. Ми вже намагалися відкликати одного депутата з Ірпінської ради – Сергія Тішина, але ЦВК його поновило”, – говорить Велікін.

Редакція Сайту громади Приірпіння продовжує стежити за процесом формування Народної ради в Ірпені.

Авторка: Олена Жежера, журналістка.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539