Скинули “регіонала” Скаржинського: тепер в.о. – “регіонал” Вишняков?

0

люстрація
Позачергову сесію ініціював депутат від ВО “Свобода” Богдан Мельничук:

“Я подавав звернення, яке підписувли депутати ще в січні. Скаржинський зволікав з проведенням позачергової сесії, яка мала б стати реакцією на події, що відбуваються в країні. Це порушення закону. Я написав нове звернення, яке спершу підписали 15 депутатів, а потім долучились і регіонали.”

“У суботу я прийшов до ради. Там уже були молодики спортивної зовнішності. Люди були й в кабінеті секретаря ради Вишнякова. Я вважаю так: ми просили скликати позачергову сесію, а Скаржинський знехтував Законом і не скликав попри вимогу депутатів. Тож тепер мав скликати раду її секретар – Вишняков,” – додає Мельничук.

Екс-голова Ірпеня Мирослава Свистович у своїй авторській колонці зазначила, що людей спортивної зовнішності привів депутат Андрій Страховський, який на її думку домовився з “регіоналом” та секретарем ради Ігорем Вишняковим.

“Я не домовлявся ні про що з Вишняковим – це точно. Стосовно моїх спортсменів – вони стояли дві доби на барикадах і охороняли в’їзд до Ірпеня. Декілька спортсменів були на сесії, але вони були там виключно як жителі міста. Ніяких безладів не творили. Зараз, на скільки мені відомо, в Ірпеня зібралася громадська рада, яка організувалас з простих жителів Ірпеня і вони вимагають відставки усіх депутатів. Я за мандат не тримаюся – вважаю, очистка в раді необхідна,” – запевняє депутат Страховський.

Тим часом вже по полудню депутатів почали обдзвонювати і о 18:00 сесію розпочали. Міського голови Володимира Скаржинського тут не дочекались.

Сесія розпочалась з того, що фракція ПР саморозпустилась, партквитки склали всі в тому числі й очільник партосередку – перший другий заступник міського голови Ігор Борзило.

“Він це зробив тільки аби залишитись на посаді. Далі Скаржинському таки висловили недовіру. 25 голосів за, а 1 проти. Голосування було таємними. Тож можна лише здогадуватись, хто не підтримав відставки. З голосу я ще вніс питання, яке давно було на часі – про мораторій на виділення ділянок під багатоповерхову забудову. Його теж підтримали. Підтримали і головне питання на порядку денному – висловились за дотримання конституційного порядку в державі,” – розповідає про хід голосування “свободівець” Богдан Мельничук.

Але не все відбувалось гладко. Посеред засідання до сесійної зали зайшли хлопці з самооборони. Як з’ясувалось вони приїхали по одного з ірпінськиз депутатів.

“Раптом прийшли люди, які назвались майданівською сотнею. Вони почали забирати силою “регіонала”-депутата Юрія Прилипка. Пояснили, що на складах у нього зберігаються автівки Януковича. Прилипко тримався, але було видно, що він злякався,” – розповідає очевидець, який на цей час був в раді.
mashyna

“Присутні сказали майданівцям, що їм лише треба голос Прилипка, аби він проголосував за недовіру Скаржинському. Депутати сказали, що після голосування Прилипка можуть забирати куди хочуть,” – додає свідок цих подій.

Попри те, що скинули міського голову, аналогічне голосування по двом “регіоналам” провалилось. Перший другий заступник Ігор Борзило та секретар ради Ігор Вишняков залишились при своїх кріслах.

Більше того, цинізм перевершив усі очікування тих, хто сподівався усунути “регіоналів” від влади – виконувати обов’язки міського голови відтепер “регіонал” Ігор Вишняков, який ще кілька місяців тому відкривав дитсадок з сином Януковича.

Який був помічений активістами в обіймах депутата облради Вадима Башуна.

Як відомо, Башун разом із депутатом Ірпінської ради Валерієм Пєшим, за інформацією УП, стоїть за дерибаном Біличанського лісу.  

Але ініціатор відставки Скаржинського, депутат Богдан Мельничук, переконаний, що це ненадовго.

“Ви розумієте, місто не може бути без людини, яка може приймати рішення, які відповідають за життєдіяльність населеного пункту. Секретаря ради можемо переобрати найближчим часом. Вишняков, щоправда, пропонував скласти повноваження, але цього так і не зробив,” – говорить Мельничук.

Хто може стати секретарем ради за нових умов депутати поки не беруться прогнозувати. Є інформація, що заяву Вишняков таки написав і 25 лютого має відбутися сесія Ірпінської ради на 15:00.

Редакція сайту громади Приірпіння продовжує висвітлювати в оперативному режимі події в регіоні й просить всіх читачів надсилати відео та фото всіх подій задля оперативного висвітлення інформації.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539