Наші на Сході: 80 % роти проголосувати не змогло

0

Через події під Волновахою, під час яких від рук терористів загинули 8-ро військових, відбулася ротація тієї частини війська, де перебувають наші земляки.

“Я голосува. І зараз їду знову везти людей на голосування. Я везу “уазіком”, – розповідає гостомельчанин Вячеслав.

“Ми прикріплені до дільниць. як і всі в Україні мали прикріпитися до понеділка. У мене навіть запрошення є красиве з печатками,” – додає боєць.

Окрім виборів, сьогодні у військових стоять інші задачі.

siminРобота Вячеслава полягає в тому, що він об’їжджає блок-пости біля Волновахи й забезпечує військо всім необхідним.

Військові, як справжні солдати, ні на що не скаржаться, але доправляти до блок-постів у цьому районі навіть воду стало вкрай важко. Її тут вистачає хіба на приготування їжі.

“Люди нас підтримують тут. Привезли нам два генератори. А раз на блок-пости привозили малюнки і пісьма від дітей. Я читав і плакав. Ми тут стоїмо за те, щоб ми, українці, могли мирно водити дітей до шкіл та садків.У Запорізькій області нас підтримують. Висять наші прапори. Люди вітаються, віддають честь, махають. Щоправда в Донецькій області були поодинокі випадки неадекватної поведінки, але ми не зважаємо. У нас сильний бойовий дух” – говорить гостомельчанин.

“Ми маємо вибрати чинного Президента. То має бути головнокомандувач. Тоді ми цю нечисть виженемо геть з країни. Для цього створені військові, а далі наводити лад в країні – то вже буде робота мілції. Але окреме дякую товаріщу Путіну – сплотив народ,” – додає Вячеслав.

Людей забирають з блок-постів й везуть до дільниць.

“Нам пощастило. Ми проголосували, але за день до того, через останні події відбулася масова ротація. 80 % наших не проголосували. І в парламенті мають розуміти, що армія рухається і щось з цим робити,” – зазначає коцюбинчанин Ігор Домбровський, який вартує на блок-пості.

“Все пройшло спокійно. Ми були в загальному списку,” – додає Домбровський.

dombrovsk

Двоє братів з Коцюбнського – Сергій та Костянтин – не змогли сьогодні проголосувати з іншої причини. Вони, хоч і зареєструвались у найближчому населеному пункті, та їм дали 5 днів відгулу й тепер вони в селищі.

site

“Якщо не буде форс-мажору й не викличуть раніше, виїздимо назад у вівторок ввечері,” – говорить Сергій.

Брати надали редакції “Сайту громади Приірпіння” свої світлини з передової.

Редакція оголошує збір провізії та засобів особистої гігієни для роти, де перебувають наші земляки, аби хлопці могли довезти їх на Схід.

Всім охочим допомогти звертайтеся з на пошту pigmaliones(@-символ)gmail.com.

Щодо амуніції та захисту після переговорів із політиками вони шукають можливість термінової закупівлі броні, касок та інших речей.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539