Судний день: екс-заступник прокурора області Матвієць VS активіст Бархоленко

0

шилоАвторка: Олена Жежера

На екс-депутата Бучанської ради подав до суду Анатолій Матвієць. Позивач впевнений: діяльність Бархоленка загрожує його честі, гідності та діловій репутації.

Розслідування Бархоленка на сайті “Народна воля” Матвієць вважає недостовірним, вимагає вилучити матеріал із сайту та надрукувати спростування.

У цьому скандальному матеріалі йдеться про те, що прокурор Анатолій Матвієць, який, до речі, є земляком міського голови Бучі Анатолія Федорука, “відмазав” того свого часу від кримінальної справи й потім отримав 3-кімнатну квартиру.

сайт Народна воля

Екс-заступник прокурора Матвієць та міський голова Бучі Федорук, як виявилося, є вихідцями з одного  села — Велика Медведівка Хмельницької області.

“18.06.2012 року на сайті “Народна воля” опубліковано “Відкритий лист” за авторством Бархоленка В. М., в якому розміщено такі відомості: “Цікаво, що всі нотаріальні дії були здійснені приватним нотаріусом Матвієць Наталією, яка є дружиною колишнього заступника прокурора Київської області Матвійця А. А., який свого часу “відмазав” пана Федорука від кримінальної відповідальності і отримав за це від нього трикімнатну квартиру в Бучі”, — цитує Бархоленка в листі до суду Матвієць.

Варто зазначити, що ці ж дані використав у своїх матеріалах журналіст “Insider Сергій Головньов.

Матвієць тепер переконує, що він особисто не приймав рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Федорука, а лише надав Бархоленку відповідь про результати перевірки.

IMG_2660
Що ж до квартири, то прокурор запевняє, що отримав трикімнатні апартаменти, оскільки потребував покращення житлових умов.

IMG_2664

Відповідач Віктор Бархоленко вбачає в діях Матвійця та Федорука ознаки корупції і спростовувати інформацію, опубліковану на сайті, не збирається.

“Я переконаний, що екс-заступник прокурора Київської області Матвієць повністю проігнорував злочинні факти, які вчинялися міським головою Бучі. Більше того, ці факти підтверджуються і зараз перебувають у суді. Зокрема, по землях лісового фонду”, — коментує позов Бархоленко.

“Ці злочинні факти в 2010 році підтвердив і голова антикорупційного комітету Ігор  Калєтнік, правда, він не те, що не помітив порушень Федорука, а довідався про них, але не розслідував, за що від міського голови, очевидно, отримав значно більше. Не службову  квартиру, а два “Бучанских Межигір’я”, завбільшки близько 40 га. Правомірність виділення цих земель також зараз розглядається в суді”, — додає Бархоленко.

Активіст каже, що охоче прийде до суду:

“Хотілося б на суді подивитися в чесні очі Матвійця, але, на жаль, його інтереси представлятиме якийсь  юрист”.

Документи про Матвійця висіли на сайті “Народної волі” ще з 2007 року, коли саме й було видано квартиру, через 27  днів після того, як Бархоленко отримав відповідь від Матвійця.

Бархоленко вважає, що Матвієць боїться закону про люстрацію й тому хоче прибрати з мережі Інтернет будь-яку інформацію про свою діяльність, але інформацію з “Народної волі” за ці роки передрукували на різних сайтах.

Веде справу суддя Дмитро Чернов, який розглядав позов Володимира Скаржинського до журналістів та депутатів.  Тоді редакція “Сайту громади Приірпіння” зверталася до Інституту медіаправа за експертним аналізом рішення у цій справі. Юристи Інституту зазначили, що Чернов обґрунтував рішення відповідно до чинного законодавства України.

Судове засідання відбудеться 7-го жовтня о 10:00 в Ірпінському міському суді (вул. Мінеральна, 7).

zhezheraАвторка: Олена Жежера, журналістка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539