96-й округ: як автомайданівець Коба співпрацює з екс-регіоналом Федоруком

3

Авторка: Ірина Федорів

За кількістю кандидатів, що балотуються в нардепи, 96-й округ побив рекорди минулих виборів. Хоча у 2012-му році тут обирали лише з-поміж 8-х кандидатів.

У 2012 році рекордсменом був 95-й округ, кандидатів якого ми вже проаналізували, де за мандат боролось 48 претендентів.

Цьогоріч на 96-му окрузі, до якого входить Буча, їх аж 50.

Тепер ставки виросли. Балотується чинний депутат та екс-регіонал Ярослав Москаленко.

 

Це його перша каденція у статусі нардепа, до цього Москаленко працював заступником голови КОДА Анатолія Присяжнюка, який у ньому бачив конкурента і з слів нашого джерела, сприяв переходу до ВР. 

Попри дерибанні настрої в ОДА, екс-регіонал Москаленко у статусі нардепа виступив за збереження Біличанського лісу.

І хоча зараз нардеп активно допомагає нашим військовим в зоні АТО, а також підтримує в Коцюбинському дружину загиблого комбата Гуменюка, під час майдану Гідності він до останнього так і не вийшов з Партії регіонів і в Раді голосував за “диктаторські” закони 16 січня.

Цей критерій вважається основоположним принципом для люстрації тих нардепів, які були у владі. Такий принип підтримують читачі “Сайту громади Приірпіння”, яке частково входить до 96-го округу (м. Буча).

(В опитуванні взяло участь понад 500 респондентів).

Як стало відомо днями, агітацію екс-регіонала Ярослава Москаленка оформили у стилі кандидатів від блоку Петра Порошенка і роздавали в наметах однойменного блоку.

Цю ситуацію у штабі кандидата нам коментувати відмовились.

Більше того, у середу в Бучі відбувся підкуп виборців нібито від штабу Ярослава Москаленко і нашим активістам вдалося зробити ось таке фото.

“Мені зателефонували мої знайомі і сказали, що їх запросили з штабу Москаленка на зустріч в Бучі. Я приїхала,Були переважно молоді люди, деяких з них, як мені відомо, ведуть не здоровий спосіб життя. Вони на папірці вписували свої паспортні дані і один з хлопців, що на фото тримає папір, він запитував у представника штабу: “Так за кого треба буде голосувать? За Москаленка?”

Обіцяли одразу дати гроші і після перемоги частину. Ще сказали, що в комісіях є всюди свої люди і вони по паспортним даним та корінцеві бюлетеня зможуть вичислити, чи “правильно” людина проголосувала,” – розповідає журналістка Олена Жежера.

У штабі повідомили, що готівку на руки не давали, а з агітаторами уклали офіційні договори й, згідно закону та умовам договору, мають виплатити їм гроші на 17-й день після виборів.

Загалом на всю Київську область аналітики “Чесно” зафіксували трьох нардепів, що голосували 16-го січня й ідуть знову до парламенту.

 

До Верховної Ради також хоче потрапити чинний міський голова Вишгорода екс-регіонал Віктор Решетняк.

Під час передвиборчої кампанії між Решетняком та Москаленком були доволі приязні стосунки й Москаленко навіть визнавав, що під час передвиборчої кампанії Решетняка у 2010-му році він агітував за міського голову Вишгорода.

Але тепер у міського голови Решетняка з нардепом Москаленком війна, бо команда нардепа допомагає місцевим активістам викривати дерибани лісу у Вишгороді та дерибани землі.

 

Те, що Решетняк екс- “регіонал” теж не зупиняє його від масової агітації в стилі блоку Порошенка.

Від “Опорзиційного блоку”, який по суті створили екс-регіонали, балотується Роман Буковський – член виконкому Новопетрівської ради, який є директором КП ФК “Межигір’я”.

Окрім футболу в Нових Петрівцях Роман Буковський має звичне для політиків захоплення – будує будинки.

У деяких файлах програм кандидатів є збіг, який може вказувати на їхню технічну природу. Так безробітного Володимира Мостіпана, беробітну Ларису Моценко та директора департаменту лізингу НАК “Украгролізинг” Олександра Ціомальчука поєднує опція “Ким збережено” – RePack by Diakov.

 

Завдяки тому, що мої студенти з Могилянки на спецкурсі ретельно аналізують частину округів міста Києва, вдалося з’ясувати, що така опція у властивостях притаманне файлам програм кандидатів саме від “Опозиційного блоку”.

Такий збіг можна помітити в інформації про створені файли програми Ірини Малюк (округ 218) та Михайло Гукалов (округ 219).

Від Тигипової “Сильної України” в нардепи мітить Юрій Єгоренко, який народився на території сучасної РФ, а зараз мешкає в Ставутичі, де працює директором підприємтсва “Гранд-Сервіс” (будівельний бізнес та будматеріали). 

Не так давно Єгоренко очолював у Славутичі “Нашу Україну”, а зараз очолює громадську раду при виконкомі Славутича.

На 96-му окрузі ще не щез комунізм. Представник цієї партії – Микола Захарчук. На минулих виборах він набрав понад 4 % голосів.

Йому майже 70 років.

Ще один нерейтинговий кандидат, на якого варто звернути увагу саме бучанцям, – цеОлександр Таможній – депутат Бучанської міської ради.

“Я думаю, він адекватно оцінює свої нереальні шанси по округу. Думаю, він іде з тим прицілом, щоб подивитись чи є в нього підтримка на посаду міського голови Бучі”, – говорить джерело в Бучанській раді.

Таможній іде від Ліберальної партії, а її очолює нардеп Михайло Опанащенко, що голосував за закони 16-го січня.

На 96-му окрузі відсутній будь-який кандидат від блоку Порошенка, натомість УДАР представлений двома самовисуванцями – Анатолій Гладченко та Роман Дяченко.

Але офіційно від УДАР-у не йде жоден кандидат.

Гладченко Анатолій – депутат мської ради Славутича.

 

Пройшов до міськради як член партії “Віче”, до якої у свій час входила народна депутатка Інна Богословська.

Входить в комісію ЖКГ. Пости у соцмережі Facebook вказують на те, що на майдані Гладченко з’являвся регулярно з грудня по лютий. https://www.facebook.com/tolik.gla

Інший УДАР-івець Роман Дяченко очолює Бородянську районну організацію УДАР-у з березня 2013-го року.

Чому йдуть двоє УДАР-івців ми вирішили дізнатись у партії.

“Висловили бажання зареєструватися по цьому округу двоє людей. Вони з різних кінців округу – один з Бородянки, другий зі Славутича. Одного добре знають там, іншого там. Ми не граємо ні в які ігри з Москаленко. Обох їх висунув партійний осередок. Побачемо, як буде йти передвиборна кампанія – по результатах, залишиться найбільш рейтинговий. Інший зніметься на його користь. Вони члени однієї команди й не будуть конкурувати між собою”, – розповідає голова фракції УДАР в облраді Олег Вєлікін.

Квоту Ляшка в 96-му окрузі представляє правник Леонід Сіваков – чинний депутат облради, який у 2010-му році балотувався від УДАР-у й увійшов в комісію з питань законності, правопорядку та боротьби з корупцією.

У соцмережі страждає самолюбством.

Але діяльність Сівакова змусила УДАР виключити депутата облради з партії.

“Ставши депутатом Київської обласної ради, Леонід Сіваков був призначений куратором Васильківського району, де зокрема відповідав за діяльність опозиційних депутатів у місцевих радах. Проте частина з них стала голосувати синхронно з місцевою владою всупереч інтересам територіальної громади, а сам Сіваков використовував своє партійне становище для “просування” особистих питань, пов’язаних із його бізнесом. Створений ним альянс із владою дискредитував УДАР в очах виборців та шкодив іміджу партії. У зв’язку з цим Рада Київської обласної організації УДАРу одноголосним рішенням виключила депутата-зрадника з лав партії”, – йшлося в заяві у заяві.

Однопартійці наголошують, що Сіваков мав відношення до створення клону “УДАРу” під час позачергових виборів Васильківського міського голови, внаслідок чого місцева ТВК намагалася відмовити у реєстрації єдиному кандидату від опозиції Сергію Сабову. Окрім цього, за співпрацю із тогочасною владою з УДАРу були виключені окремі депутати Васильківської міської ради.

У 2007-му році Сіваков брав участь у захопленні холдингу “Надра України” й виступав на стороні Петра Демченка та британської кампанії Regal Petroleum Corporation Ltd, яка згідно з рішенням суду від 2005 року мала повернути 5 газових свердловин.

Як і кандидат 95-го округу від Ляшка, Ярослав Місяць, Сіваков подався перед виборами до лав “радикала”.

На цьому окрузі є також представник Народного фронту – киянин Максим Філіпов, який працює в.о. головного редактора газети Хрещатик.

На цих виборах до Київради Філіппов балотувався безпартійним самовисуванцем. Не минуло й трьох місяців, як він лівий берег Дніпра змінив на правий і йде до ВРУ.

І хоча зараз у соцмережі кандидат активний, за весь період майдану в нього жодного промайданівського посту в соцмережі Facebook.

Філіпов пише на своїй соцсторінці в ФБ, що вже поскаржився на своїх конкурентів, які копіюють стиль агітації блоку Порошенка.

“Батьківщина” представлена киянином Олександром Дзюбою. Цей кандидат очолює кооператив з будівництва та експлуатації гаражів Перемога.

У Вишгородській народній раді є заступником виконкому.

А от від “Свободи” йде місцева екс-“бютівка” Валентина Парчук, яка балотувалась у 2013-му році на довиборах в облраду у Вишгородському районі й набрала 21,5 %.

 

Саме Парчук очолює у Вишгородському районі осередок “Свободи”, а до цього, коли була депутатом Вишгородської ради очолювала фракцію Батьківщини (тепер обласний осередок “Батьківщини” вважає, що Парчук вносила розкол в роботу партійної структури).

Після довиборів у 2013-му році до облради голова сільради Старих Петрівців, екс-регіонал Олександр Єрема, запевнив, що позиватиметься до Парчук, бо вона нібито паплюжила його честь і гідність.

“Свободівці” тоді звинувачували “регіоналів” в тому, що чиниться значний тиск на виборчий процес і застосовується адмінресурс.

Під час АТО Парчук займається збором допомоги для армії.

Варто також виокремити кандидатку Ірину Побідаш – чинну голову Вишгородської райради. Вона екс-“бютівка” та “ексударівка”.

До УДАР-у вона пішла перед виборами 2010-го року як керівниця районної партійної організації.

У друкованому виданні “На самом деле”, яке місцеві активісти вважають рупором чинного нардепа екс-“регіонала” Ярослава Москаленка, йдеться про те, що Побідаш була причетна до приватизації Межигір’я та стала головою Вишгородської райради із використанням самооборони.

У лютому 2008 року Побідаш звільнили як очільницю БЮТ, але вона залишилась головою земельної комісії Вишгородської райради і членом найбільшої фракції БЮТ в райраді.

25 вересня 2008 року на 19-й сесії райради депутати одноголосно затвердили техдокументацію по нормативно-грошовій оцінці ділянки площею 129,8 га для ТОВ “Тантал” (Комплекс відпочинку “Пуща Водиця” урочище Межигір’я на території Новопетрівської сільради. Депутати оцінили його в 5 мільйонів 222 тисячі 46 гривень 69 копійок – по 4 грн 4 коп за квадратний метр).

Це рішення виносилось за поданням голови земельної комісії Побідаш і прийняте було одноголосно, наголошує головний редактор “На самом деле”, яке вважають підконтрольним опоненту Побідаш Ярославу Москаленко.

(інформація з газети “На самом деле” N18 (234) від 5 вересня 2014 року.) 

На Facebook сторінці “Побідаш” вона критично ставиться до Януковича і його системи, що видно з постів від 2012-го року. Ось що постила кандидатка перед майданом.

samooborona

У 2012-му році, коли піднімалось питання щодо передачі Сухолуччя родині Януковича, Побідаш закликала не підтримувати це рішення.

Щодо рішення по Межигір’ю, то в Вишгороді в штабі Гриценка кажуть, що Побідаш теж виступала проти такого рішення.

“Вона єдина, хто виступав проти по Сухолуччю та Межигір’ю,” – наголошує Олександр Великодний, який очолює штаб Анатолія Гриценка у Києївській області.

“Громадянська позиція” наголошує, що у передачі Межигір’я Януковичу не обійшлось без екс-“регіонала” Москаленка, який на той момент у Вишгороді був головою ради. 

Майданівський сектор, представники якого по суті ще не мають сильного рейтингу в окрузі, виявився ще більш розпорошеним, ніж в 95-му окрузі.

На “промайданівського” виборця полвали аж 7-ро кандидатів, що створює ефект розпорошення голосів й дає шанси пройти до влади тим, хто веде більш потужну й центарлізовану кампанію.

Наприклад, абсолютно недоцільним виглядає висування двох демальянсівців одразуГоворухи Андрія та Олени Мініч. Говоруха пішов в нардепи, як самовисуванець, а Мініч офіційно представлена від Демальянсу.

До слова, Мінич, з-поміж усіх кандидатів, програму 100 % робила на комп’ютері, який їй не чужий.

Вона очолює Благодійний фонд Олени Мініч і як експерт телекомунікацій України та Євросоюзу є колумністом Forbes.

В минулому очолювала компанію “Українські новітні технології”, а також проявила себе як менеджер українських та міжнародних компаній. У 2012 році стала лауреаткою премії “Людина року” у номінації “Менеджер року”. 

А от про безробітного Андрія Говорухи в Демальянсі нічого не знали. Голова Демальянсу Василь Гацько та демальянсівка Наталія Соколенко повідомили нам, що вони знають лише про Олену Мінич, як кандидата в нардепи у 96-му окрузі.

Тобто партія, до якої, згідно з інформацією на сайті ЦВК, входить Говоруха, навіть не знала, що він розбиває електоральне поле, яке й без того доволі слабке.

Після аналізу всіх 50-ти програм кандидатів 96-го округу стало зрозумілим, що Говоруха увійшов в квоту 8-ми технічних кандидатів, які з високою ймовірністю висунуті одним штабом.

У властивостях файлів програм є чіткий збіг “admin hotel” або “hotel”.

Так до цієї потужної групи техніків увійшли: безробітні кияни Ярослав Гаврищук, Віталій Котенко, Олександр Малько, Вікторія Плетньова та Микола Юрченко; заступниця директора з економічних питань КП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Оболонського району столиці Марина Животівська; мешканка Софіївської борщагівки, методистка та фахівець з корпоративних заходів ТОВ “Амірта” Олена Косар.

У Демальянсі після нашого звернення повідомили, що Говоруха знявся з виборів та його виключили з партії. До речі, зняти кандидата можна до 13 жовтня.

Говоруха так і не зізнався поки однопартійцям, для кого подався на вибори по суті технічним кандидатом.

Таку партію “техніків” міг зробити той, для кого перемога на цих виборах надважлива й йому лише на реєстрацію техкандидатів не шкода витратити близько 100 тисяч гривень.

Крім цих двох груп (8 кандидатів “hotel” та трьох “RePack by Diakov”) є ще три групи технічних кандидатів, яких дозволили виявити властивості файлів.

Третя потенційна група техніків (3 киянина) створила програму на комп’ютері “user6650user6650@…” Цей збіг видно у підприємців Наталії Григорової та Вадима Крижевського, а також у директора юридичного відділу ТОВ “СП Інтергаз” Романа Коновала.

Четверта потенційна група (3 кандидати) збережена “Трофимом”. І до неї увійшли безробітна киянка Ірина Кравченко та директор юридичного департаменту ПАТ КБ “ПРАВЕКС БАНК” киянка Оксана Лук’янова та мешканка Броварів – керівник відділу маркетингу і реклами, професійний спеціалізований журнал “Желєзний мір” Оксана Теребова.

Правий сектор, як і Демальянс та УДАР, теж дивує тим, що на виборах по суті має двох кандидатів. Цю партію офіційно представляє Олександр Дудка, але самовисуванцем іде інший член Правого сектору – Вячеслав Фурса.

Про підприємця Фурсу журналісти програми “Гроші” 1+1 знімали сюжет. Тоді прес-секретар Береза сказав, що про Фурсу чув, але не більше. Місцеві ж називають Фурсу кримінальним авторитетом.

Національне бюро розслідувань наголошує на тому, що Фурса має прізвисько Славік Вишгородський. Також, за даними Бюро в Фурси є спільний бізнес зі скандальним депутатом Київради Столаром, який балотується в нардепи в одному з київських округів.

Але варто ще раз наголосити, що Фурса не лише не є офіційним кандидатом від Правого сектору, він взагалі не є членом Правого сектору. Про це йдеться в заяві Правого сектору, під якою чомусь заблоковані коментарі.

Виходить по суті, що саме безробітний Олександр Дудка є єдиним представником ПС, але чи надрукують в бюлетені поруч з прізвищем Фурса – “член “Правого сектору” залежить від партії ПС.

Як нам повідомили в прес-службі ЦВК, може бути прийняте рішення про уточнення даних, які будуть надруковані про кандидата в бюлетені:

“Таке дуже часто буває. Просто треба, щоб звернулася партія і ми внесемо відповідні зміни”.

Нагадаємо, що за інфомрацією, яка в нас є на цих виборах між Порошенком та Ярошем є домовленості про співпрацю, тому кандидати від правого сектору можуть виконувати по суті технічну функцію.

Четвертим кандидатом, що претендує на “майданівське” електоральне поле, є представник нової партії “Сила людей” – Артем Глущенко, який з 2004 по 2010 роки входив до Української народної партії.

Він рекламіст.

І хоча “Сила людей” новостворена партія, але її новий член Глущенко вже встиг спробувати себе як кандидат в нардепи і балотувався він у скандальному 223-му окрузі, де спершу не могли встановити результат, а потім там таки переміг Пилипишин.

Глущенко на сканлальному 223-му окрузі від “Нашої України” набрав 683 голоси. Відрив Пилипишина від “свободівця” Левченка становив менше півтисячі голосів. 

Як кандидат Глущенко отримав доступ до ЗМІ. 

Щоправда, під час повторних виборів на 223-му окрузі Глущенко зняв свою кандидатуру.

Від Самооборони в Київській області та партії Єгора Соболєва “Воля” Балотується дехтоІгор Постановський.

У Приірпінні кандидат Ігор Постановський відзначився тим, що прийшов з людьми в балаклавах, броні та камуфляжі пресувати місцевих, щоб виступили проти незаконного будівництва депутата-отця Миколи Ільницького.

Разом з ним був Володимир Давидюк – кандидат в нардепи від “Волі” у 95-му окрузі. Як з’ясувалось, друга Постановського – Володимира Давидюка – виключили з самооборони.

На відео чітко видно, що Постановський під час конфлікту приязно поручкався з “регіоналом” – секретарем селищної ради Олександром Ковтачем.

Місцева влада нашого регіону організовувала антимайдан і дерибанила Біличанський ліс. Цих “самооборонівців” під соусом “земля для воїнів АТО=і вам перепаде” влада Коцюбинського долучила до лобіювання дерибану Біличанського лісу (затвердження меж Коцюбинського в облраді).

Оскільки я особисто знаю Єгора Соболєва, який очолює “Волю” й займається люстрацією, то я його проінформувала про якість кандидата від “Волі” в моєму окрузі N95 та сусідньому окрузі 96. Сподіваюсь, що 13 числа їх вдасться зняти з виборів, щоб не розбивати слабке електоральне поле “майданівців”.

Соболєв пообіцяв: коли приїде з цим розбереться. Хочеться вірити, люстрація стосується всіх без винятку і за однаковими критеріями.

Ще одним сюрпризом стала передвиборча поведінка доволі відомого автомайданівцяСергія Коби.

Нагадаємо, що саме Коба під час ескалації конфлікту на майдані закликав першим іти на Грушевського, а потім прехеовувався за кордоном.

Наші активісти днями випадково побачили машину Коби в Бучі біля ресторану “Мисливець”.

У ресторані “Мисливець” кандидат в нардепи по 96-му округу, до якого, між іншим, входить і Буча, зустрічався із міським головою Анатолієм Федоруком, якого не так давно хотів під ВРУ люструвати.

“В суботу відбудеться всеукраїнський з’їзд АвтоМайданів! Він пройде Києвом і Київською областю! Я зустрічався з мерами міст Бучі та Бородянки, аби повідомити їх! На додачу до всього в 12.00 в Бучі відбудеться відкриття меморіалу Героям Майдану! І мер Бучі люб’язно мене запросив виступити! Тому ми узгоджували наш маршрут по часу!” – виправдовується Коба, чому приїхав і в робочий час зустрічався в неформальній атмосфері з екс-“регіоналом”.

Для того, аби повідомити місцеву владу про будь-які масові заходи, достатньо подати відповідне звернення в міську раду. Тим більше, що міський голова і кандидат в нардепи по сусідньому 95-му округу Анатолій Федорук перебуває у відпустці, тому жодних офіційних повноважень не має на такі узгодження.

Тобто є очевидним, що автомайданівець Коба домовлявся з екс-регіналом про підтримку в Бучі, яка входить до округу Коби.

Що доволі знаково, файл з програмою Коби містить доволі цікаві деталі, які збігаються з даними програми Лариси Матюшенко. Матюшенко – заступниця екс-регіонала Федорука з соціально-гуманітарних питань.

Коба стверджує: програму писав разом із другом. Але після зустрічі з екс-регіоналом та агітації за його пристутності – слабо віриться.

Те, що екс-регіонал допомагає автомайданівцю абсолютно логічно пояснюється тим, що 2012-го року в Федорука були нардепівські амбіції, але тоді округ розподілили так, що Петро Мельник йшов по 95-му, а Ярослав Москаленко по 96-му округу.

Попри те, що на дні Бучі цьогоріч нардеп Москаленко був поряд з міським головою Бучі Федоруком, за інформацією наших джерел між політиками точиться давня ворожнеча.

Зрештою міський голова Бучі змушений балотуватись в окрузі, до якого Буча не входить.

Саме цією неприязню наші джерела пояснюють співпрацю Федорука з автомайдаінвцям Кобою, який не вважає допомогу на виборах від екс-регіонала ганебною.

Цими вихідними Коба після того, як його перепитували журналісти загальнонаціональних ЗМІ, що його поєднує з Федоруком, приїхав в Бучу відкривати пам’ятник майданівцям.

На відкритті він виголосив промову, де наголосив, який хороший міський голова Федорук й вимагав не допустити до влади колишнього однопартійця Федорука – Ярослава Москаленка.

От такий подвійний стандарт.

Але Коба не єдиний, хто агітував поряд з екс-регіоналом Федоруком з однієї сцени. Таке право отримав і інший кандидат – самовисуванець Олег Висоцький – директора ПрАТ “Науково-виробниче об’єднання “Практика”. Це підприємтсво спеціалізується на засобах безпеки, в тому числі й автівок.

До Бучі він привіз виставку броньованої техніки та блок-постів, яку, з його слів доправляє в зону АТО на допомогу нашим.

buda

Але виборцям кандидат Висоцький “забув” повідомити, що фігурує у серйозному скандалі. Його фірмі закидають “замах на заволодіння бюджетними коштами”.

Справа в тому, що Висоцький був доволі близький із сім’єю. Про що свідчить ось це фото, де він ручкається з сином Януковича.

У відповіді на звернення народного депутата Лесі Оробець Генпрокуратура повідомила, що триває розслідування доволі скандального кримінального провадження щодо закупівлі “швидких” у 2013-му році, і вбачають завищення вартості товарів, що спричинило державі збитки в особливо великих розмірах.

Про те, що ця оборудка відбулася за часів міністерки Раїси Богатирьової писали “Наші гроші”. Тут журналісти порівняли, що такі швидкі мали б обійтися десь у 190 тисяч гривень.Натомість держава заплатила 650. 

“Наші гроші” акцентують увагу на тому, що “Практика” мала близько 50 тисяч маржі на кожній машині, а їх було 913. Тобто загальна сума могла сягати 46 мільйонів гривень лише за цю одну оборудку.

За попередніми оцінками експертів держава лише на цій одній угоді, яку лобіювали службові особи “Практики”, втратила 300 мільйонів гривень.

Уявіть стоїть автомайданівець Коба і такі люди, як Федорук і Висоцький…

Дуже прошу всіх мешканців 96-го округу роздрукувати інформацію і вивісити у себе в багатоквартирних будинках.

Якщо у когось є інформація чи документи, що допоможуть аналізувати кандидатів – прошу писати в коментарях або надсилати нам на “Сайт громади Приірпіння”.

Цей же аналіз прохання поширити у своєму окрузі та з-поміж знайомих.

Авторка: Ірина Федорів, “Українська правда”.

3 коментарі

  1. ella24 10 Жовтня 2014 at 21:41

    читаю це все.. І в голові одна думка, – пів нації продажні люди…. і нардепи і народ. і ти з них це не виб’єш, не викорчуєш, вони звикли так, вони інакше не вміють… А інші 50% нормальних людей вигрібають за все..і як воли все терплять, надіються, мріють.

    82.145.222.**

    • grey 12 Жовтня 2014 at 06:51

      У вас на порядок завышен процент нормальных.

      66.249.81.1**

  2. Олександр 11 Жовтня 2014 at 10:31

    Пані Ірино, ви помиляєтесь щодо співпадіння авторства програм кандидатів.
    Візьмемо, наприклад, Гаврилюка. Дата створення програми 19.09.2014, але ж пакет документів на реєстрацію ним подано 18.09.2014 (за даними сайту ЦВК http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9001)
    Автор документу Nadiia – це співробітник ЦВК, вона зберегла програму кандидата в новому файлі, як і деяких інших кандидатів (імовірно, щоб звести всі файли до одного формату .doc)

    Вам варто виправити статтю.

    213.159.243.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539