Радник Міноборони: переселенців виживають з Коцюбинського

0

samooboronaВ ефірі телеканалу 112-ть Василь Будик повідомив про те, що вимушених переселенців виганяють з Коцюбинського.

Звинувачує Будик у цьому депутатку Коцюбинської селищної ради Ірину Федорів, яка публічно виступає проти приватизації приміщення дитсадка “Білочка” під прикриттям біженців, яке ініціював місцевий депутат Микола Ільницький, який є священиком УПЦ МП.

Про те, що Будик виступає в прямому ефірі й у статусі радника міністра оборони стверджує, що біженців виганяють, редакцію “Сайту громади Приірпіння” повідомили правоохоронці.

Наступного ранку Будик знову як радник міністра виступив у ЗМІ уже з іншою заявою. З його слів, преса поширила заяву радника міноборони про те, що 80 % працівників ОБСЄ, які працюють в районі Маріуполя – громадяни Росії, значна кількість яких – екс-працівники ФСБ.

Така заява одразу спричинила конфлікт ОБСЄ та Міноборони. За кілька днів Будик зазначив, що то була лише його особиста думка і він не перевірив належним чином інформацію.

“Місія ОБСЄ – це не моя парафія, в якій я повинен працювати. І, розібравшисть сьогодні в ситуації, я дійсно думаю, що те джерело інформації, яке мені озвучило подібну цифру – 80 %… я так підозрюю, що це було просто “вкидання”, і цифра 80% не відповідає дійсності…” – виправдовується Будик, який є громадянином  Грузії й проживав тривалий час в Горлівці (Донецька область).

Журналісти зв’язались з Василем Будиком, аби дізнатися, як він перевіряв інформацію про те, що вимушених переселенців нібито виселяють. З’ясувалось – він просто відвідав центр і спілкувався з переселенцями. Проблему приватизації дитсадка не вивчав, та й його вона не схвилювала.

“У мене ніхто жодних документів з Міноборони не запитував щодо цього питання. Та й питання з приватизацією дитсадка – це 100 % не питання для Міноборони. Є велика різниця між позиціями – виселяти біженців та протистояти законними методами незаконній приватизації дитсадка “Білочка” та самовільному обгородженню ділянки у  1 га парканом. При бажанні і вмінні послуговуватись Інтернетом будь-хто може довідатись про ситуацію з незалежного сайту “Центру протидії корупції”. І питання дитсадка хвилює не лише мене. Можна просто подивитися як реагують і інші депутати на сесії,” – зазначає Ірина Федорів.

Будик зазначив, що зв’язався із своїми джерелами у СБУ, аби ті перевірили цю ситуацію. СБУ, як відомо, вивчає це питання і вже навіть є попередня відповідь на запит нардепа, з якою можна було теж ознайомитись в Інтернеті.

samooborona

samooborona

Тут ідеться про те, що екс-міністр Олександр Клименко, який зараз переховується від правосуддя, перерахував 1 мільйон гривень. 

Заява Будика щодо цієї ситуації відбулася саме на каналі 112, який у ЗМІ пов’язують із екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком. Він, як і Клименко, також переховується від правосуддя.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539