Сайт громади прихистили сервери Канади

0

БезымянныйПісля масованих DDoS-атак на “Сайт громади Приірпіння” редакція сформувала пул ІТ-волонтерів з читачів сайту.

“Мене обурило, що йде хакерська атака на сайт моєї громади. Я просто читаю сайт і навіть особисто не знайомий з редакцією. Ця проблема об’єднала ІТ-фахівців регіону. Ті люди, які атакували сайт кілька днів і продовжують атакувати насправді нам допомогли. Сайт отримав потужний захист і став в рази сильнішим форпостом,” – говорить ІТ-фахівець з Приірпіння, який побажав залишитись неназваним.

Одна з читачок сайту – Інна Гаджинська, яка мешкає в Ірпені, –  запропонувала захистити сайт завдяки спецпрограмі “Deflected“, яка допомагає незалежним ЗМІ під час DDoS-атак.

“Як Ви собы можете уявити, цього року ми вже маємо під своїм захистом низку сайтів з України. Завдяки нам українські читачі мають змогу отримати мільйони сторінок контенту, з яким було б неможливо ознайомитись через DDoS-атаки. Понад три роки Deflect захищає свободу слова незалежних ЗМІ та організацій, які захищають права людини,” – зазначає Дмитро Вітальєв, директор eQualit.ie .

Загалом програма захищає Pro Bono сайти незалежних ЗМІ та правозахисних організацій в усьому світі.

Безымянный

Для додаткового захисту ІТ-ішники Приірпіння надали свої системи автономних серверів теж абсолютно безкоштовно.

А ось список із топ-10 країн, з який йшли найбільші потоки DDoS-атаки у суботу.

Безымянный

В Україні потужна хвиля зафіксована з Горлівки.

samooborona

Також великі хвилі зафіксовані з боку Росії, Іспанії та Індонезії, але вони блокуються.

Сайт громади Приірпіння також вдячний “Громаді Святошино“, яка на час масованих DoS-атак розміщувала новини для громади Прирірпіння, оскільки основне гасло сайтів громад – “Маєш право знати”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539