“Благодійники”: чому не рухається квартирна черга

7

Ірпеню подарували 7 однокімнтаних квартир. Про це урочисто оголосив Володимир Карплюк, новообраний міський голова. Сталося це на сесії 11-го грудня, майже проти Нового року.

“Благодійником”, якого так рекламував Карплюк, виявився не хто інший як ПП “Buildgroupmanagment” – BGM.

Як відомо, BGM – це компанія забудовників та депутатів Ірпінської міської ради Ігоря Вишнякова і Валерія Пєшого і нещодавно вони зі скандалом розсварились. Зараз ділять і квартири і дитсадок, в якому нещодавно з’явились “тітушки”, які перелякали дітей та вихователів.

“Подарунки” від таких забудовників – це завжди результат підкилимних ігор забудовників та місцевої влади.

У Коцюбинській селищній раді, коли говорили про те, що забудовник “Атлант” подарує дитсадок на 500 місць – збрехали. Забудовник “Атлант” сказав після підписання договору пайової участі, що подарунків насправді – не буде.

Тому й не дивно, що квартирні черги в регіоні роками не просуваються, попри те, що у нас зводиться новобудова за новобудовою. Дитсадків та шкіл при цьому катастрофічно не вистачає.

Тому давайте вивчимо питання небаченої щедрості з боку BGM, якою так пишається забудовник і мер Карплюк.

Можливо, юний голова Володимир Карплюк не в курсі, то я нагадаю: для будівництва багатоповерхівок на вул. К. Маркса BGM отримало в суборенду 1,8 га лісопарку.

Безымянный

У грудні 2007-му році,  був укладений і затверджений договір про будівництво житла , де є пункт 2.7 і в ньому йдеться, що підприємство:

…зобов’язане організувати і здійснити виконання своїх обов’язків та реалізацію своїх прав і повноважень таким чином, щоб забеспечити передачу у комунальну власність територіальної громади м.Ірпеня, в особі виконавчого комітету Ірпінської міської ради,  безкоштовно  десять відсотків  від загальної площі квартир побудованого об’єкта“.

Ці квартири мають передати громаді впродовж 90 днів з дати підписання акту про введення об’єкту в експлуатацію.

Також, за виконання обов’язків передбачених договорм КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” мали б надійти кошти у розмірі 1 млн. 500 тис. грн. і це мало статися до квітня 2010-го року.

То про яку благодійність мова? 7-м однокімнатних квартир – це навіть не 10%, про які йдеться в договорі.

Проте, як і міський голова Бучі Анатолій Федорук, його кум Володимир Карплюк,  навіть не збирається воювати за те, що передбачино договором.

І те, що громаді кинули як кістку, подає для місцевих урядників на сесії як благодійність.

Це не єдиний приклад, коли забудовники просто грабують громаду.

ТОВ “Євразіябудтрейд” будується на вул. ІІІ-го Інтернаціоналу 1г –  район паспортного столу.

Безымянный

Квартири у цьому 10-поверховому будинку тут продали ще 2 роки тому. А з-поміж цих квартир 10 % від загальної площі  мало б дістатись громаді як соціальне житло.

Лише за відновлювальну вартість знищених 400 дерев борг становить близько 350 тисяч гривень.

Окрім цього,  ще 1 мільйон 200 тис. грн. за виконання обов’язків КП “Ірпіньжитлоінвестбуд”

Ще один забудовник ТОВ “УкрСоцБуд” веде роботи на Григорія Сковороди. Тут на периферії столиці триває будівництво з пафосною назвою Grand Life.

ТОВ “УкрСоцБуд” має передати ІІ-гу чергу соцжитла для громади. А це десь 20-ть 2-х кімнатних квартир. Більше того, це товариство мало би нам збудувати і передати дитсадок.

Але і це ще далеко не всі забудовники, які завинили перед громадою. Варто згадати і про ВАТ “Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство”. За рішенням ради попереднього скликання вони отримали ділянку на вул. Тургенівській, 50.

Безымянный

Це саме той будинок, де так скандально розподілили під приватизацію квартири, які дістались податковій академії. І 30-го грудня виконком Ірпеня за головуванням Володимира Карплюка цей розподіл фактично узаконив.

Але ця проблема з академічним житлом не така кричуща, як проблема з тотальним пограбуванням громади.

Забудовник ВАТ ” Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство” мав  би сплатити до бюджету 2 млн. 128 тис. 409 грн. пайової участі й, згідно з інвестиційною угодою. Тут 10 % квартир мало б перейти місту.

Більше того, в угоді є пункт, де йдеться, що в разі невиконання умов (ненадання квартир громаді) – забудовник має сплатити в бюджет суму у розмірі ринкової вартості цих квартир.

І окрім цього, має все одно сплатити до бюджету пайову участь на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

І от на сесії від 29-го грудня 2011 року проти нового року забудовнику  вирішили зробити від імені громади нечуваний подарунок.

У рішенні йдеться: “Вважати…, що інвестиційна Угода від 16.11.2007 року припинила свою дію”.

Далі  додатковий договір, згідно з яким  величина пайової участі відбулася шляхом проектування та будівництва артсвердловини. А це лише 373 тис 290 грн 90 коп.

І свердловина  не абиде, а на землях Держлісгоспу. Також зараховується проектування та будівництво трансформаторної підстанції (1 млн 558 тис 737 грн) на тій же вул. Тургенівській та роботи кільцювання з газопроводом по вул. Мінеральній (444 тис. 063 грн 06 коп). Загальна сума таким чином становить дещо більше 2 мільйонів (без ПДВ). І саме ці роботи зараховують як пайовий внесок.

Залишається сподіватись, що правоохоронцям вдасться з’ясувати, що це за роботи, хто їх замовляв і підписував договір, як проводився тендер і взагалі… чи треба громаді такі роботи.

Також досі не виконані зобов’язання і ТОВ “Ірпіньінвест”, яке веде будівництво по вул. Полтавській, “Ірпіньбуд” – на вул. Карла Маркса. Цей список в Ірпені можна продовжувати.

От і постає цілком логічні питання.

Як в Ірпені, де на черзі стоїть близько 2 тис. тих, хто потребує житла, триває таке масштабне будівництво, а черга не просувається?

Як міський голова Карплюк може ставити в заслугу й піаритись на “подарунку” від BGM у вигляді 7-ми нещасних квартир?

Як депутати ради можуть так просто зливати інтереси громади?

До місцевих виборів залишилось менше року. На публіку йде гра в прекрасного мера, який нібито облагорожує, а насправді вирубує зелені зони, який нібито презентує 7 квартир місту, як заслугу, а насправді Ірпінь втрачає сотні квартир на “відкатах” і “договорняках”.

Така собі “благодійність” по-ірпінськи.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

 

7 коментарів

  1. Лаврентий 31 Грудня 2014 at 16:11

    Богдан Омельянович молодец! Он свою позицию занял и теперь все злые языки которые говорили, что он продался Карплюку заткнуться!

    • Владимир 31 Грудня 2014 at 23:20

      Лаврентий! А если по содержанию статьи, а не по поводу автора?

  2. розсудливий 1 Січня 2015 at 15:11

    Б.О. Жаль повірте Вас особисто тому, що на отаких простих репліках і докорах міському голові Карплюку Ви робите закиди про ту всю чорноту і звинувачуєте його в не його гоподарюванні і правлінні містом, він же лише 2 місяці працює і не замічати його роботи. то можна лише бути сліпим. Хіба Вам особисто не відомо, що команда Каплюка поставила у всіх школах, дитячих садочка пластикові вікна, увела в експлуатацію 2 сверики 1 парк “Правика”, побудували 8 автобусних зупинок, проклали 400 метрів пішохідних доріжок, Вибули В.О. міського голови мучили пішохідний тротуар до БКЗ 5 місяців, а це лише 300 метрів, ним відвімито всі корупційні і не прозорі схеми по забудові міста,можна продовжувати багато справ за які взявся молодий і сміливий спеціаліст Карплюк В.А. а більше того це Ви не проводили ніякої роботи з інвесторами по інвестклімату у м. Ірпіні і в селищах, вас відсторонили від проведення навіть сесій і засідань виконкомів. Дорожіть хоч тим , що виборці відали за вас більше 5 тис. голосів на позачергових виборах міського голови, тому, що Ви при таких підходах її швидко втратите і не попадете навіть і до міської ради в депутатський корпус, так як при не правельних підходах пролетіла партія СВОБОДА в парламент Верховної Ради.

    • Севастополец 8 Січня 2015 at 02:35

      Мельнычук все правильно подметил. И вопрос не в денисенках или месяцах или пеших, а именно в Карплюке. В его силах оказать противодействие дерибанщикам-прощелыгам и сохранить зеленый ресурс Ирпеня до следующих выборов,как того хочет Громада. Вот Мельнычук смог,даже не имея такого ресурса.Не зря Домбровский предупреждал о возможном тайном сговоре забудовныков-дерибанщиков Ирпеня.Поведение Карплюка очень на то ‘смахивает’.

  3. Громада м.Ірпінь 1 Січня 2015 at 15:59

    Уважаемый Богдан Омельянович не стоит постоянно критиковать Карплюка. Напишите лучше Ирпенчанам большую статью о депутатах дерибанщиках. Напишите о Денисенко, Месяце, Маркушине, Страховском. Ведь Ирпень должен знать все об их злодеяниях. И как они на подставных лиц оформляют участки и как укланяются от налогов. Скорее всего эти депутаты за определенные суммы окажутся в партийном списке Карплюка и его партии “Новые лица”. В таком случае мы должны игнорировать эту партию и не допустить ее прохождение в городской совет в 2015 году. 2015 год- это год всеобщего дерибана. На кону 2000 Га свободной земли. Уже и Месяц провел встречу с Карплюком и заручился его поддержкой. Громаде надо сплотится и вместе не допустить беспредела. Ждем наших героев в Донбасса. Слава Украине!

    • Розсудливий 1 Січня 2015 at 21:56

      Члену громади Ірпеня! Ви напевно знаєте, що по тих параметрах, по яких проводяться перемовини з обласною адміністрацією і облрадою межі міста повинні бути на 500 гектарів збільшені за рахунок прилеглих територій. На даний час згідно генерального плану та плану детального планування територій м. Ірпінь має площу в 3407 га.

  4. Я за правду 7 Січня 2015 at 03:06

    Очень хорошая статья,все по сути, конкретная информация для размышления о работе нынешней власти!Карплюк на то и мэр,чтоб решать подобные вопросы!Нельзя простой народ тормошить,а “вип”жителей-деребанщиков не трогать,чтоб не портить отношения!Мэр должен в срочном порядке навести порядок в этом вопросе,иначе Зачем он вообще!?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539