Дістало! Або Дерибан по-гостомельськи: замість дитсадка – висотки

0

Гостомельський дерибан та аж занадто хамське відношення депутатів і голови селищної ради екс-регіонала Анатолія Кириченка до звичайних мешканців Гостомеля – ДІСТАЛО!

На сесію прийшли мешканці Гостомеля і на власні очі переконалися, що місцеві депутати не збираються вирішувати їхніх проблем, а займаються виключно дерибаном.

На четвертому засідання 55-ої сесії Гостомельської селищної ради (цю сесію не закривають вже 2 місяці) з самого початку депутати, побачивши громаду, запропонували провести сесію 11 червня в закритому режимі. Цю пропозицію, зокрема, вніс депутат Іса Курмагомедов. Але більшість депутатів не підтримали цю ідею й громаду на засідання таки пустили.

Перше питання, яке вирішили розглянути депутати й заради якого прийшли на сесію молоді мами з дітьми, питання про будівництво дитячого садочку по вулиці Радгоспній біля вже знаменитого прилипківського  клубу у стилі жлоб-арту “Чотири Леви”.

Жінки питали, чи буде взагалі будуватися садочок на тому місці, де зараз уже зведений будівельний паркан та знищений цілий парк.

1

Величні каштани вирубали, до речі, комунальним підприємством, яке ці ж депутати селищної ради створили на першому засіданні цієї довготривалої 55-ої сесії на прохання одіозного депутата Ірпінської ради екс-регіонала Юрія Прилипка. І свторювалось це комунальне підприємтсво, яке займалося рубкою дерев, начебто для будівництва дитячого садочку.

(Не закривати сесію – це така хитра тактика. Тоді з голосу щоразу модна повносити абсолютно різні питання й про них громада не дізнається зазделегідь, як того вимагає закон. Ще один з методів провести все без залучення громади – влаштувати позачергову сесію).

Як з’ясувалося, на цій довготривалій сесії, зі слів селищного голови екс-регоінала Анатолія Кириченка, на будівництво дитячого садочку ще навіть документація не розроблена і не затверджена. Нема ні проекту, ні кошторису.

Мамам депутати нічого не пояснили. На питання, що це за будіввництво за парканом, депутати з посмішкою пояснювали, що вони вже два роки стараються і хочуть побудувати садочок.

Але всі ж розуміють, що якщо проекту немає, то будівництво розпочати неможливо. Тому люди й продовжували допитуватись. дійшло до того, що одну із мам назвали психічно неврівноваженою.

“Я приїхала в Гостомель на Баланівку з Києва. Хотіла, щоб дитина росла в екологічно чистому місці недалеко від столиці. Ми вибрали Гостомель – тут тихо й затишно, але коли постало питання влаштувати дитину в садочок – почалися проблеми. Групи переповнені, місць немає. У Бучу нас теж не беруть, бо там ситуація з садочками ще гірша. Я вимушена була віддати дитину в приватний садочок”, – розповідає гостомельчанка Тетяна.

Після того, як людину назвали психічно хворою й вигнали з зали, депутати перейшли до “найважливішого” питання: про перейменування вулиць. Наші шановні депутати так довго і бурхливо дискутували на цю тему, ніби вирішували, кого з них відправляти у космос.

Якби над всіма питаннями так дискутували, то ми були б найкращим селищем або навіть вже давно містом.

До речі центральна вулиця Леніна тепер буде називатися Св’ятопокровська, а була й інша пропозиція – Остромирська. Хоча такі питання мали б обговорити із громадою, місцевим обранцям було не до громади.

Та найцікавіше депутати залишили під кінець – дерибан. Це така практика і тактика в селищах і містах нашого регоіну, щоб люди, які сидять з самого початку – пішли і подумали, що важливих питань уже немає.

Підійшов розділ земельні питання і тут – понеслося. За 5 хвилин їх вирішили всі. Швидко розпорядилися десятком гектарів власності громади Гостомеля.

Мова йшла про те, щоб надати в оренду КП “Гостомель житлоінвестбуд”, яке на позаминулій сесії замість депутата екс-регіонала Олега Мамчура очолив інший депутат – Вадим Дубас, три земельні ділянки. Ця земля під розроблення детального плану забудови загальною площею 5,7 га.

1

Одна з ділянок – 2,1 га – в лісі між Бучею й Гостомелем. Решта – 3,6 га віддали тому ж забудовнику Василю Думану, який вже будує в лісі, на Баланівці навколо озера для будівництва котеджного містечка.

Віддали як завжди, не спитавши думки місцевих мешканців, – без громадсьих слухань та обговорень.

Про це нам розповідає один з депутатів ради – Василь Вознюк. Він – єдиний з-поміж гостомельських депутатів, хто не підтримав на сесії дерибанні рішення ради.

“Земля розташована у тому ж самому лісі, де на минулому третьому засіданні цієї ж 55-ої сесії було видано рішення про надання в оренду тому ж КП “Гостомель житлоінвестбуд” 4,7 га того ж самого лісу. Це зелений масив між Бучею й Гостомелем. Я голосував проти цих виділень, хоч вони й розповідають, що в лісі буде школа, садочок, церква – я в це не вірю”, – говорить Вознюк.

1

Стояло питання про виділення мешканці Гостомеля земельної ділянки, якій ще в 2012 році видали рішення селищної ради “Про виділення земельної ділянки при наявності”, людині з так званої «папки Кириченка» – це та папка, в яку складалися рішення про виділення земельних ділянок з припискою – в майбутньому при наявності землі. Але цій мешканці почали знову вішати локшину на вуха нібито про відсутність зонування й неможливість виділення земельної ділянки.

Все, як завжди. Ділянки для своїх забудов є, а для людей – дзузьки!

От після цього я вже не втримався і сказав, як на минулому засіданні було розділено і виділено 42 земельні ділянки на 5,8 га землі то це було можливо! А як людям, то зась!

Погляньте уважно на адреси, які розкрамсали поміж своїми – ціла вулиця по одній стороні!

1

 

1

Ви всі зараз будете кричати, що це для хлопців з АТО, так я там бачив у тих списках однакові прізвища лише різні імена, а номери поряд по одній вулиці і по 15-ть соток.

Після чого наші шановані депутати задумалися і пообіцяли, коли будуть розробляти наступний детальний план забудови (чергова корупційна схема по дерибану землі, про яку треба буде писати не один матеріал) на якусь ділянку, то дану мешканку поставлять першою у списках.

Це такі ж обіцянки, як і нашим судсідам коцюбинчанам у 2010 році. Тоді депутати сиділи з актами права власності на землю, а люди – з папірцями і авторгафами слеищного голови Вадима Садовського.

За кілька місяців вибори, тому саме від нас залежить, чи ми будемо наступні 5 років боротися із владою, чи ми будемо 5 років самі керувати і розбудовувати селище.

БезымянныйАвтор: Олег Лановенко, гостомельчанин – волонтер

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539