Земля для своїх: ділянку видали екс-члену ОВК, а АТОвці досі чекають

0

Мешканці Ірпеня чудово знають скільки кіл пекла потрібно пройти, щоб твоє питання про, гарантоване Конституцією, виділення 10 соток землі бодай розглянули на земельній комісії.

То  акт депутата потрібно донести, то графічний планчик, то рішення суду… І так місяць за місяцем, рік за роком, папірець за папірцем. Більшість прохачів здаються, залишаючись ні з чим.

Для містечкових вершителів долі навіть Президент не указ. За п’ять місяців (з 1.01.15р. по 18.05.15р.) на отримання земельних ділянок в Ірпені від учасників АТО зареєстровано 107 заяв. Навіть з смт Коцюбинське, де немає землі, АТОвці звертаються до Ірпеня.

Безымянный

Виділено, гарантоване Конституцією і обіцяне Президентом, лише одному.

Безымянный

У сусідній Бучі АТОвців теж тішуть обіцянками. Кум міського голови Ірпеня екс-регіонал Анатолій Федорук пропонує АТОвцям землю біля кладовища.

поле

Це для простих ірпінців, бучанців та АТОвців процедура отримання земельної ділянки затяжна та складна. Але для одиниць, “обраних”, є цілком спрощена система.

Особливо багато таланливих і хоробрих політичних воїнів, претендентів на свій шмат батьківщини, виявилося в порядку денномуквітневої cесії Ірпінської міської ради.

Депутати, в основному екс-регіонали, в черговий раз завзято роздавали землі територіальної громади. Але кому?  Може довгоочікувані наділи отримали чорнобильці , багатодітні… чи учасники АТО?  Як би не так!

Серед укоханців долі, обдарованих земельною ділянкою, і Руслан Кашніков 1989 р.н.

Безымянный

Чи не тезка він кандидата в депутати до Бучанської міської ради від УДАРу?

roma

Не встигли на його заяві ще й чорнила просохнути, як нате вам. Отримайте і розпишіться! Не інакше як за гарні очі, 29 квітня 2015 року  він дістав 10 соток в м.Ірпіні по вул.Зелена 7.

Чи не тезка члена комісії від кандидата у президенти Юрія Бойка, який є чинним нардепом від “Опозиційного блоку”?

Безымянный

І цей Кашніков спритний чолов’яга! Після Бойка за кілька місяців, коли обирали нардепів, перекинувся до іншої політсили. Став членом комісії вже не від екс-регоінала, а він більш патріотичного Правого сектору.

Безымянный

95 округ, де на останніх виборах працював щиро і віддано пан Кашніков, – це округ кандидата в нардепи екс-регіонала Анатолія Федорука – кума мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Тоді ж обирався в мери й сам Володимир Карплюк.

На одну з дільниць, де в останній момент була призначена молода голова виборчої комісії  Кашніков приїздив особисто, аби пояснити дівчині як правильно підраховувати голоси.

Не дивно, правда, що саме ця людина отримує ділянку в Ірпені після виборів? Може, розрахувались?

Та й чого б не допомогти людині й не надати земельну ділянку, бо пан Кашніков, згідно з інформацією на сайті ЦВК, на час роботи в комісії на виборах був – безробітним. Та от, виходить, трошки попрацював.

На додачу, на скільки мені відомо, він є помічником депутата Київської облради. Принаймні наприкінці червня 2014 року, в Ірпінській міській раді під час Денисенківського перевороту, який хотів дуже посісти крісло секретаря ради, цей хлопчина прийшов на захист Денисенка і вимахував посвідченням помічника депутата облради. 

А нещодавно під час реєстрації на так званих громадських слуханнях щодо забудови зеленої зони поблизу санаторію “Ірпінь” Кашніков сидів на реєстрації.

Так от, це непоодинокий випадок, коли обрані громадяни отримують землю в Ірпені по “спрощеній системі”…

От, наприклад, на 47-ій сесії депутати надали дозвіл на розробку проекту, щодо відведення земельних ділянок у власніть  трьом громадянам Бучі в Ірпені по вул.Житомирська (район Стоянка). Кожному по 10 соток.  Дивно, що всі заявники під одним прізвищем, зареєстровані за одним і тим же місцем проживання, клопотання-заяви ідинтичні, а головне вони подані за один день до сесії – 11 вересня, а сесія відбулася 13.  Та ще й всі діляночки  по сусідству.

Безымянный

Але, мабуть, всі необхідні “папери” було підібрано так талановито, що документи навіть “встигла” розглянути постійна депутатська комісія із земельних відносин та надати позитивний висновок за підписом теперішнього  секретаря ради, а на той час секретаря земельної комісії Юрія Денисенка.

Безымянный

Можливо, десь у цій площині таїться секрет, як за неповний рік новоспечений секретар нашої ради “назбирав” на шикарний Лексус, яким він тепер гордо шмигає неозорими просторами ірпінського регіону.

Безымянный

Як не складай до купи секретарську зарплату, а разом із необхідністю добре харчувати  депутатське тіло, більш ніж на 2 колеса і задній бампер від Лексуса не набирається, мабуть?  Адже ж, вступаючи на посаду секретаря ради, згідно із власноруч заповненою декларацією, сіромаха мав всього лиш 4 тисячі гривень прибутку на рік!

І скільки ще таких “секретів” таїться у кондиціонованих кабінетах міської влади?.. От буде чому подивуватися коли в антикорупційного бюро дійдуть руки розворушити наше болото. Віримо і чекаємо.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539