Порушити справу проти екс-прокурора, що кришував мера Бучі

0

Печерський районний суд Києва зобов’язв прокуратуру Київської області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про корупційні дії колишнього заступника прокурора Київської області Анатолія Матвійця.

Про це повідомляє прес-служба Центру протидії корупції.

“…зобов’язати службову особу прокуратури Київської області, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв про і повідомлень про кримінальні правопорушення… внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відпомості про кримінальне правопорушення у відповідності до вимог ст.. 214 КПК України. Ухвала оскарженню не підлягає,” – йдеться в ухвалі суду.

Як відомо, з окремими корупційними фактами щодо колишнього заступника прокурора Київської області Анатолія Матвійця активісти звернулися до Заступника Генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе.

Старший прокурор першого наглядового відділу за додержанням законів при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення Олександра Ковтуненко переслав заяву про злочин активістів до прокуратури Київської області. Виконувач обов’язків начальника слідчого управління прокуратури Київської області О.Жила в повідомив, що у заяві відсутні ознаки злочину.

“Екс-прокурор отримав квартиру від мера Бучі Анатолія Федорука в обмін на те, що закриє очі та кримінальні справи щодо дерибану землі в місті. У ГПУ нашу заяву про злочин спустили до Київської прокуратури – туди, де раніше працював Матвієць. Звичайно, що там не побачили у діях свого колишнього колеги ознак злочину. Ми оскаржили бездіяльність прокурорів і виграли суд. Тепер будемо слідкувати за тим, як проводиться розслідування”, – коментує Сергій Миткалик, юрист Центру протидії корупції.

Нагадаємо, прокуратура Київської області розслідує кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовцями Бучанської міськради при зміні цільового призначення земель площею 890 гектарів. На одній з ділянок лісу родина екс-нардепа комуніста Ігоря Калєтніка загородила собі землю під так зване Бучанське межигір’я.

Нагадаємо, вперше про факти корумпованої діяльності прокурора Матвійця розповів громаді активіст Віктор Бархоленко, з яким потім Матвієць судився, аби захистити свою честь та гідність. Судове рішення тоді було не на користь екс-прокурора.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539