Фальсифікація громадських слухань: за депутатів Коцюбинського взялась прокуратура

0

За кілька днів до виборів депутати Коцюбинської селищної ради підготували плацдарм для подальшого дерибану Біличанського лісу.

Як з’ясували активісти, 20 жовтня депутати провели чергове таємну для громади засідання. Тут протягнули питання зонування, яке лобіював Владислав Євстєфєєв – депутат, у власності якого, за словами прокурора, майже 100 ділянок в лісі. Ціна питання – майже 4 тисячі га столичного лісу під дерибан.

Насправді громадських слухань належним чином влада не проводила. Натомість у назначений владою час зібралися активісти і провели самостійно громадські слухання, призначені місцевою владою.

Протокол цих громадських слухань депутати селищної ради не врахували, натомість провели псевдо громадські слухання і вирішили дослухатись самі до себе.

“Як депутат Коцюбинської селищної ради я не була проінформована про те, що відбулася сесія ради і приймалися рішення. Про засідання не було жодного слова на сайті селищної ради. Тобто, як і з рішенням про приєднання до Ірпеня, так і з рішенням про дерибан лісу – громаду просто ні про що не питали,” – розповідає депутатка Ірина Федорів.

Безымянный

“Такі дії цілком закономірні. Нові обличчя і стара влада Садовського, який в останній момент підтримав Даніша, якого сам же зневажав, готують плацдарм для дерибану, оскільки кілька років тому навпроти школи на подерибаненій землі з’явився паркан під висотки. Як з’ясувалось, ділянка на роздерибаненій землі, де мав будувати житло “Новатор” належала Володимирові Карплюку і нашому латифундисту – безробітному Владиславу Євстифєєву, який розжився за ці роки на майже 100 ділянок. До Нових облич входять забудовники і тому земля під Києвом для них привід для боротьби. Ніхто просто так не вкладає гроші в рекламу, лавочки. Політики вкладають гроші в кампанію, щоб потім вкрасти у нас найдорожче – наші землі, наше комунальне майно,” – додає Федорів.

До прокуратури заяву завезла активістка Ольга Матюшина, яку громада підтримує на посаду селищного голови:

“Ми тільки приїхали з Ірпінського суду, як стало відомо, що в раді була сесія. Нам всі казали, щоб ми не переживали, що були суто бюджетні питання. Але було зрозуміло, що Євстєфєєв не бігав просто так із тими підробленими протоколами з громадських слухань. Одна з депутаток зізналась, що таки протягнули зонінг. Тому я в терміновому порядку звернулася до прокуратури.”

Правоохоронці внесли відомості до ЄРДР і кваліфікують це як злочин, передбачений ч.1 ст.366 КК України щодо службових осіб та депутатів Коцюбинської селищної ради, які всупереч законів України “Про місцеве самоврядування”, “Про врегулювання містобудівної діяльності”, постанови Кабінету Міністрів України №555 від 25.05.2011, належним чином не організували проведення громадських слухань щодо проектної документації Плану зонування території смт Коцюбинське Київської області, сфальсифікували протоколи відповідних громадських слухань, за змістом яких відповідний План зонування громадськістю підтримано без зауважень.

“У подальшому, сфальсифіковані протоколи використано для прийняття 20.10.2015 Коцюбинською селищною радою рішення, яким План зонування затверджено. Крім того, згідно затверджених радою матеріалів Плану зонування, до складу земель смт Коцюбинське увійшли землі, які належать Національному природному парку “Голосіївський”, – наголошують в прокуратурі Ірпеня, яка всі ці роки допомагала активістам відстояти Біличанський ліс в суді.

Прокуратурою міста досудове розслідування вказаного кримінального провадження доручено СВ Ірпінського МВ ГУ МВС України у Київській області. Санкція ч.1 ст.366 передбачає покарання до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

“Я хочу наголосити, що про час і дату громадських слухань, які призначила сама ж рада, знали і прокурор, і заступниця міністра екології, і працівники Зеленбуду, і працівникик НПП “Голосіївський”. Ми проінформували всіх особисто. Представники цих інстанцій були делеговані на громадські слухання. Оскільки ніхто з влади не прийшов – був складений протокол громадою. Тобто громада сама провела слухання. Ніхто не погоджував ніякої забудови.

Та й навіть якби мешканці селища Коцюбинське вирішили це зробити одноголосно – ми не маємо на це права. Це територія нацпарку. А дії Євстєфєєва – не що інше як агонія перед виборами. Вони вже перед виборами 2010 року проводили засідання ради і обіцяли людям землю, роздали папірці – фількіну грамоту. Тоді громада помилилася і проглосувала за Садовського. Тепер вони роблять все, щоб знову задурили людям голови, а Садовський “ліг” під Даніша, бо у них тепер спільна дерибанна справа,” – резюмує Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539