Мінекології обіцяє захистити Біличанський ліс

0

В.о. міністра екології Сергій Курикін розглядає можливості винесення меж нацпарку “Голосіївський” в натурі. Саме до цього нацпарку, згідно з президентським указом входить і Біличанський ліс.

Після час брифінгу в парламенті, де новообрана селищна голова Ольга Матюшина закликала народних обранців, невідкладно зайнятися цим питанням, аби дерибанники втратили до селища корисливий інтерес і не заважали роботі,  депутака Ольга Червакова провела в урядовій ложі переговори з Курикіним.

“Статусу нацпарку, як виявилося, замало для збереження лісу. Поки межі не винесені в натуру, на ліс постійно зазіхатимуть дерибанники, що знов прийшли до влади в Приірпінні. На винесення меж потрібні гроші, і чиновник говорив, що це дорого. Я пояснила, що якщо ці хижаки розкрадуть невідновлюваний ресурс рекреаційної зони, то для держави це буде дорожче. Адже ради приймають пачками рішення, що ліс – це не ліс, а “деревинна рослинність” і частина населеного пункту,” –  розповідає Червакова.

“У мене в руках – оприлюднений цього тижня Акт комісії облради, яка вивчала всі “художества” партії Карплюка-Федорука “Нові обличчя”. Фактів – на 45 сторінок і декілька кримінальних справ. Документ передано не лише в.о. міністра екології, а й правоохоронним органам.

Питанням винесення меж лісу в натурі впритул займемся з іншим народним депутатом Володимиром Ар’євим, Ольгою Матюшиною та активістами наступного тижня. Вова-67, вгамуйся! І не шукай політичних кришувальників, аби врятувати свій кримінальний бізнес. Я все про тебе знаю!!! Шансів нема, в які б двері ти не зайшов,” – наголошує Червакова.

Нагадаємо, Ольга Червакова до того як стати нардепом працювала на телебаченні. Зокрема майже 10 років працювала на телеканалі СТБ з Іриною Федорів і обізнана з проблемами Приірпіння. Журналістка разом з Єгором Соболєвим та іншими колегами пікетувала Адміністрацію Президента з вимогою надати Біличанському лісу статус національного парку.

Саме Червакова приїздила знімати сюжет про скандальне відкриття озера для купання поблизу селища Коцюбинське екс-регіоналами Петром Мельником та Наталією Семко. У них вона особисто брала інтерв’ю.

Згодом відповідні інстанції підтвердили, що Семко, яка тепер не потрапила до облради і стала заступницею мера Ірпеня Володимира Карплюка, говорила неправду: пляжного паспорту не було, вода не відповідала нормам.

Допитувалася Червакова і в селищного голови тогочасного члена Партії регіонів Вадима Садовського, чому той відкрив озеро без пляжного паспорту та висновку СЕС задля піару.

Як народна депутатка Ольга Червакова тримає на контролі справи щодо розслідування побиття нападу забудовника на знімальну групу телеканалу СТБ та щодо розслідувань дерибанів лісів радами Приірпіння.

Окрім Червакової та Ар’єва, інші члени парламентської фракції БПП теж доєдналися до групи лоббі проти забудовників. З-поміж інших Руслан Сольвар, який брав участь у першій сесії селищної ради Коцюбинського, народні депутати від БПП Марія Іонова, Микола Томенко, Андрій Антонишак, Богдан Онуфрик.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539