Федорук почав засідання новообраної ради з порушення закону

0

За результатами виборів до Бучанської міської ради обрали 34 депутати. З попередньої каденції в нову раду потрапили усього 11 депутатів. З них 4 екс-регіонали, 3 прогульники, з яких два кандидати на виліт, в тому числі депутат Ірпінської ради попереднього скликання Олег Сотніков.

З-поміж них усього 9 жінок. Це менше третини. Загалом рада оновилася майже на 70%.  Лише двоє депутатів не мають вищої освіти, з яких один – безробітний “укропівець” Дмитро Паустовський з Донецька. Він взагалі має лише загальну середню освіту і йому довірили очолити транспорту комісію.

Голова ТВК  скликала перше засідання першої сесії ради, на якому  оголосила результати виборів. Після чого слово взяв екс-регіонал Анатолій Федорук, якого бучанці вп’яте обрали мером.

Варто зауважити, що жодна партія з парламенської коаліції, навіть не кандидувала тут свого представника на посаду голови, що дало змогу ЗМІ говорити про те, що Бучу злили.

Голова Бучанської ТВК повідомляє офіційні результати виборів міського голови та депутатів, оголошує про припинення повноважень попереднього складу ради після чого до повноважень приступають новообрані депутати та голова. Для присутніх депутатів було дивним, що після оголошення результатів виборів головою ТВК, Федорук одразу ж вирішив провести друге засідання першої сесії із порядком денним, який ніхто не затверджував. Таким чином  екс-регіонал нову каденцію почав з порушення закону.

“Буквально одразу після оголошення результатів виборів усім депутатам роздали порядок денний, який ми побачили вперше. В порядку денному були вже питання про затвердження регламенту, якого ми в очі не бачили, обрання заступників, виконкому та складу профільних комісій”, – розповідає новообраний депутат Бучанської ради Андрій Подкідишев.

1

“Згідно ст. 46 ЗУ “Про місцеве самоврядування” рішення про скликання сесії ради має доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 10 днів до сесії, а у виняткових випадках – не пізніш як за день до сесії із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради. Чи була повідомлена належним чином рада та представники громадськості про питання, які будуть розглядатися на сесії? Хто складав порядок денний сесії, якщо голова та депутати щойно приступили до своїх повноважень? За що й чому голосували депутати?” – Говорить експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай на тренінгу для новообраних депутатів, з-поміж яких були учасники з Приірпіння.

Окрім того, що депутатам не повідомили про порядок денний сесії, їх без їхнього відома, як і в Ірпені, Гостомелі та Ворзелі, розподілили по комісіях.

“Про те, що я включений до складу комісії з питань децентралізації, я дізнався на першій сесії, того ж дня, коли голова ТВК оголосила результати виборів. Моєї думки ніхто не спитав. Мені невідомо, хто складав порядок денний. Він ні з ким не обговорювався. Я взагалі не думав, що питання комісій буде розглядатися на цій сесії, яка планувалася як урочиста”, – розповідає депутат Бучанської ради Олексій Гарбуз.

Експерт Інституту політичної освіти Солонтай наголошує, що без згоди депутата такий силовий розподіл депутатів по комісіям не є правомірним:

“Депутат в будь-який момент має повне право написати заяву на вихід з комісії, куди його таким чином внесли. Навіть якщо, його внесли в комісію добровільно, він все одно в будь-який момент може написати заяву про вихід з однієї комісії та вступ до іншої комісії.”

“Якщо депутати захочуть бути лише в таких комісіях як бюджетна чи земельна, то тоді інші комісії просто не зазначаються в новому регламенті ради, а до назв бюджетної та земельної комісії додається навантаження: питання освіти, культури, молоді, спорту, підприємницької діяльності, соцзахисту, тощо. Якщо депутати всі хочуть займатися виключно землею і грошима – їм всім надається така можливість, але всі вони додатково  залучаються до суспільноважливих речей. Насильно ніхто нікого ніде тримати не може. Це воля виключно депутата,” – додає експерт.

До слова, за всі рішення – і регламент, і склад комісії, і за заступників – Бучанська рада голосувала пакетом.

http://www.ustream.tv/recorded/76912697

Важелями для впливу на мера є секретар ради, виконком, заступники та комісії.

На цій сесії обрали й секретаря ради. Екс-регіонал Федорук запропонував залишити на цій посаді секретаря минулої каденції – екс-регіонала Василя Олексюка, який погрожує виборцям фізичним зниженням, і, за словами мами Романа Перекопського, був співучасником вбивства її сина.

Під час таємного голосування за секретаря відбулося “приміряння” профедоруківської більшості в раді, оскільки саме під час таємних голосувань виявляється справжня лояльність до міського голови.

З 33-х присутніх депутатів (не було Олександра Кравчука, який за попередньої каденції потрапив, згідно з моніторингом ЧЕСНО, до лав прогульників ради. Цього разу він балотувався від Партії захисників Вітчизни) за Олексюка віддали 25 голосів. Голосував і міський голова екс-регіонал Анатолій Федорук. Олексюка обрала більшість.

Але стало зрозуміло, що 9 депутатів не підтримали кандидатури Федорука.

До слова, як стверджують в раді, Олексюк настільки безграмотний, що тримає біля себе ще одного секретаря – Марію Крижову, яка по суті й виконує обов’язки секретаря ради.

Олексюк Василь Павловичекс-регіонал, секретар Бучанської міської ради попереднього скликання, народився 22.05.1974 р., освіта вища, безпартійний, перший кандидат партії Нові обличчя, місце проживання: м.Буча.

Далі голосували за заступників та керуючого справами. Ними залишилися ті ж самі чиновники, що й за попередньої каденції – Олександр Смолькин, Лариса Матюшенко та Галина Сурай.

Для того, щоб депутати проголосували за ці посади, Федорук вдався до маніпуляцій:

“Шановні колеги, переходимо до процедурного наступного питання порядку денного про затвердження заступників Бучанського міського голови та керуючого справами. Відразу хочу зробити зауваження не скоріше вам як колегам-депутатам, а як настанова для самих кандидатур – вношу виходячи із процедури, тому що не може після складання повноважень одної ради, обрання депутатів в якості нової ради, лишитися без заступників і без керуючої, правильно?”

Згідно закону, повноваження складають лише депутати та голова ради попереднього скликання. Члени виконкому, заступники та керуючі справами продовжують працювати далі, як, наприклад, у Коцюбинському.

Проголосували й за персональний склад виконкому, до якого увійшли родичі Федорука, зокрема, Василь Яцюк, голова наглядової ради ПРаТ “Меліоратор”.

Також увійшли екс-депутати Бучанської ради, які були лояльними до Федорука, але в раду цього скликання не пройшли: Віталій Косенко,  Оксана Джам. Потрапив до виконкому і Анатолій Кушнірчук – Генеральний директор Місіонерського товариства “Світове Проголошення” в Україні, який  вперше був кандидатом, йшов від “Нових облич” і не виграв вибори.

Профільні комісії ж розподілилися таким чином:

 

Комісія з питань містобудування та природокористування

 

Голова комісії:

Янковой Роман Васильович – депутат Бучанської ради попереднього скликання, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, народився 13.11.1973 р., освіта вища, Доцент кафедри Київський національний університет технології та дизайну, місце проживання: с.Крюковщина, Києво-Святошинський р-н. (20 округ: вул.Івана Франка, вул.Києво-Мироцька: 2–51; вул.Максима Ридзанича, вул.Миколи Гамалія, вул.Набережна, вул.Пролетарська, вул.Революції: 1–8А; вул.Толстого, вул.Тургенєва: 1А–7; вул.Шота Руставелі, пров.Максима Ридзанича, пров.Толстого).

Заступник голови комісії:

Хвостенко Віталій Вікторович – безпартійний, висунутий від партії “Укроп”, народився 19.02.1984 р., освіта вища, Головний інженер Будівельна компанія ТБС, місце проживання: м.Буча. (16 округ: вул.Чкалова: 4–6А; вул.1 лінія, вул.10 лінія, вул.2 лінія, вул.3 лінія, вул.4 лінія, вул.5 лінія, вул.6 лінія)

Секретар комісії:

Сусліна Людмила Володимирівна – безпартійна, висунута від партії Нові обличчя, народилася 23.04.1983 р., освіта вища,  Головний спеціаліст Сектору взаємодії із засобами масової інформації секретаріату Київської міської ради, місце проживання: м. Київ  (округ 28: вул.Водопровідна: 30–64)

Киянка, яка за інформацією місцевих, на окрузі з’явилася за два тижні до виборів. Представляв її на окрузі особисто Федорук. Сусліна почала одразу ремонтувати на окрузі дорогу та прокладати тротуар.

Під час виборів на дільниці проводила незаконну агітацію за свою партію – стояла зі значком “Я 15” аж поки виборці не сказали, що це порушення і пригрозили викликом правоохоронців.

1

 

Члени комісії:

Великодний Андрій Вікторовичекс-регіонал, депутат Бучанської ради попереднього скликання, безпартійний, висунутий від партії Нові обличчя, тимчасово не працює, народився 11.04.1971 р., освіта вища, місце проживання: м.Буча,  (округ 32: вул.Дмитра Вишневецького, вул.Тарасівська: 12А, 24–30; пров.Дмитра Вишневецького, пров.Тарасівський).

Великодній відомий тим, що займається благоустроєм на території Бучі. Цей депутат також незаконно агітував за себе на своїй дільниці. А наявність значка “Я 15” пояснив тим, що він – 15 років бігає і саме в день виборів стався старт його спортивної кар’єри 15 років тому.

Безымянный

Великодній зняв значок, як тільки приїхали правоохоронці (Депутат на фото в центрі).

Джунь Галина Ярославівна – екс-регіоналка, депутатка Бучанської ради попереднього скликання, безпартійна, висунута від партії “Наш край”, до якої увійшли екс-регіонали, народилася 02.05.1950 р., освіта вища, голова ЖБК “Яблунька”, місце проживання: м.Буча, Київська обл. (10 округ: вул.Нове Шосе: 11–11А; вул.Польова: 28, 30)

Джунь брала участь у дерибані бучанського лісу. Зокрема, відомо, що чоловік депутатки  – Іван Іванович Джунь з-поміж відомих прізвищ тих, хто отримав ділянку в лісі на Ястремщині, яка зараз за загальним парканом,  по вулиці Кондратюка, 38. 

паркан

Комісія з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, житлово-комунального госполарства, бюджету, фінансів та інвестування

Голова комісії

Квашук Олег Якович –  депутат Бучанської ради попереднього скликання, член політичної партії ВО “Батьківщина”, народився 13.03.1977 р., освіта вища, , ТОВ “Кава+”, Директор, місце проживання: м.Буча  (14 округ: вул.Вокзальна: 73, 77–100, 102–129; вул.Димитрова, вул.Інститутська: 45–63А; вул.Києво-Мироцька: 57, 59–59А, 61–61А, 63, 65, 67, 73–73Б, 75, 90Б, 102; вул.Малиновського: 56, 58–60, 61/25–82; вул.Нова, вул.Нове Шосе: 1, 4, 6; вул.Пушкінська: 40–40Б, 42, 44–59, 59В–60, 66–72А; вул.Шевченка: 33, 35–37, 39, 41–41А, 43–72А; вул.Ярослава Мудрого, пров. Шевченка, в/ч А 2860 У).

Квашук відомий тим, що був одним з організаторів дерибану бучанського лісу, займався оформленням земельних ділянок на підставних осіб. Про це розповідають самі підставні.

Заступник голови комісії:

Григорусь Микола Павлович – депутат Бучанської ради попереднього скликання, член ПАРТІЇ “БПП “СОЛІДАРНІСТЬ”, народився 01.01.1957 р., освіта вища, фізична особа-підприємець, місце проживання: м.Буча, (26 округ: вул.Волгоградська, вул.Вчительська, вул.Гагаріна: 1–7; вул.Ж/д Водокачка, вул.Лугова, вул.Миру, вул.Південна, вул.Садова: 20–86А; вул.Січових Стрільців, пров.Волгоградський, пров.Вчительський, пров.Гагаріна, пров.Садовий, пров.Січових Стрільців).

За попередньої каденції Григорусь очолював земельну комісію. Відомий тим, що не пускав на засідання комісії представників громади та журналістів.

Секретар комісії:

Карпенко Алла Василівна – екс-регіоналка та депутатка попереднього скликання. Кандидатка на відкликання. Пропустила понад 50 відсотків засідань комісій у 2013 році, член ПАРТІЇ “Б “СОЛІДАРНІСТЬ”, ТОВ “Комфорт ЛТД”, директор, місце проживання: м.Буча (25 округ: вул.Грушевського, вул.Рубежівська, вул.Суворова, вул.Яблунська: 25–25А, 27–27Б, 29, 31, 33, 35, 37, 43, 45, 47, 49, 53, 55, 61, 63, 65, 69, 71, 73, 75, 77, 81–89, 91–203А, 203В, 205–220, 221А–222, 224, 226, 228–318, 320–342).

Відома як прогульниця профільних комісій ради, про що писав у своїму моніторингу Громадський рух Чесно.

1.jpg

Члени комісії:

Данюк Руслан Афанасійович – член Партії захисників Вітчизни, народився 10.09.1970 р., освіта загальна середня, тимчасово не працює, місце проживання: м.Буча (1 округ: вул.Бориса Гмирі, вул.Ворзельська, вул.В’ячеслава Чорновола, вул.Горького, вул.Заводська, вул.Нагорна, вул.Нове Шосе: 19, 37; вул.Ново-Лермонтова, вул.Переїздна, вул.Устима Кармелюка, пров.Заводський)

Животовський Олександр Валерійович – висунутий від партії Свобода, безпартійний, народився 11.01.1988 р., освіта професійно-технічна, Військова Частина А0357 м. Маріуполь бригада спецпризначення “Азов”, командир взводу, місце проживання: м.Буча (28 округ: вул.Водопровідна: 30–64)

 

Комісія з питань реалізації та впровадження реформ децентралізації та об’єднання територіальних громад

 

Голова комісії

Сотніков Олег Леонідович кандидат на відкликання, за результатами моніторингу “Громади Пріирпіння”, депутат Ірпінської ради попереднього скликання, член політичної партії ВО “Батьківщина”(перший кандидат), народився 02.08.1965 р., освіта вища, ФОП “Хоменко МО”, Менеджер-управитель, місце проживання: м.Ірпінь .

Сотніков відомий тим, що був одним з найбільших прогульників Ірпінської ради та кандидатом на виліт. Тепер затятий прогульник вирішив представляти інтереси бучанців й очолив такий вигідний та стретегічний для екс-регіонала Федорука напрям як децентралізація.

Так транспортний монополіст регіону очолив або увійшов до складу не профільної транспортної комісії, а став головою комісії з питань децентралізації.

Заступник голови комісії:

Волковський Анатолій Дмитрович – безпартійний, висувався від партії “Наш край”, народився 07.01.1969 р., освіта вища, директор ресторану “Старий млин”, місце проживання: м.Буча  (14 округ: вул.Вокзальна: 73, 77–100, 102–129; вул.Димитрова, вул.Інститутська: 45–63А; вул.Києво-Мироцька: 57, 59–59А, 61–61А, 63, 65, 67, 73–73Б, 75, 90Б, 102; вул.Малиновського: 56, 58–60, 61/25–82; вул.Нова, вул.Нове Шосе: 1, 4, 6; вул.Пушкінська: 40–40Б, 42, 44–59, 59В–60, 66–72А; вул.Шевченка: 33, 35–37, 39, 41–41А, 43–72А; вул.Ярослава Мудрого, пров.Шевченка, в/ч А 2860 У)

Секретар комісії:

Османов Музафар Шамсединович – депутат попеднього скликання і кандидат на відкликання Бучанської міьскої ради. Пропустив понад 50 % засідань комісій у 2011 році.  Член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”. Народився 07.11.1963 р., освіта вища, приватний підприємець, місце проживання: м.Буча (15 округ: вул.Авіаторів, вул.Березнева, вул.Богдана Ступки, вул.Васильківська, вул.Вербова, вул.Винахідників, вул.Виноградна, вул.Вокзальна: 129А–145; вул.Волошкова, вул.Дружби, вул.Зелена, вул.Зої Гайдай, вул.Катерини Білокур, вул.Київська, вул.Кринична, вул.Лісова, вул.Меліоративна, вул.Мельниківська, вул.Миколи Носова, вул.Перебудівна, вул.Прогресивна, вул.Пшенична, вул.Фруктова, вул.Шкільна, пров.Богдана Ступки).

Родина Османова також взяла участь в дерибані бучанського лісу, родичка депутата отримала ділянку в лісі на Ястремщині.

Члени комісії:

Гарбуз Олексій Леонідович – член Партії захисників Вітчизни, народився 10.12.1977 р., освіта вища, фізична особа-підприємець, місце проживання: м.Буча (Партія захисників Вітчизни) (22 округ: вул.Остапа Вишні, вул.Склозаводська: 1–5А, 15–18; вул.Стадіонна, пров.Остапа Вишні)

Комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту, екології та проблем Чорнобильської катастрофи.

Голова комісії:

Войналович Людмила Миколаївна – член ПАРТІЇ “БПП “СОЛІДАРНІСТЬ” (перший кандидат), народилася 04.06.1978 р., освіта вища, Приватний підприємець, місце проживання: м.Буча, Київська обл.

Заступник голови комісії:

Якубенко Віталій Анатолійович – депутат Бучанської ради попереднього скликання, безпартійний, висувався від партії “Нові обличчя”, народився 18.08.1975 р., освіта вища, КП “УЖКГ “Гостомель”, Начальник транспортної дільниці, місце проживання: м.Буча (округ 12: вул.Воїнів-Інтернаціоналістів, вул.Дачна, вул.Євгена Гребінки, вул.Києво-Мироцька: 114, 116–182; вул.Новаторів, вул.Чкалова: 1–1А; вул.Ястремська, пров.Євгена Гребінки)

Секретар комісії:

Крупа Ганна Іванівна – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, народилася 02.06.1960 р., освіта вища, ЖБК “Ірпіньмаш-2”, Голова кооперативу, місце проживання: м.Буча (31 округ: вул.Тарасівська: 10В–10Г, 11–11А, 13–22А)

Члени комісії:

Ямненко Олександр Вікторович – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, народився 07.04.1984 р., освіта вища, ТОВ Хаммер Маркет, Київ, Менеджер зі збуту, місце проживання: м.Буча (19 округ: вул.Гоголя, вул.Дніпровська, вул.Камінського, вул.Києво-Мироцька: 58, 60, 62, 64, 66–66А, 68–72, 74, 76–86, 88–88Ж; вул.Комарова, вул.Ново-Яблунська, вул.Пушкінська: 1Б–39А, 41–41Б, 43–43А; вул.Старо-Яблунська, пров.Гоголя)

Кравчук Олександр Петрович – депутат попереднього скликання, який потрапив до лав прогульників. Цього разу висунутий від Партії захисників Вітчизни, а у 2010 році балотувався від Народної партії Литвина. Пропустив понад 25 % засідань і ради, і постійної комісії. Народився 09.01.1958 р., освіта вища, безпартійний, Бучанська міська поліклініка Київської області, Лікар-невролог, місце проживання: м.Буча (5 округ: вул.Нове Шосе: 13, 15, 17).

Син депутата отримав ділянку в лісі, за адресою вул. Коновальця, 12.

Комісія з питань освіти, культури, спорту, справ молоді та гуманітарних питань

 

Голова комісії:

Наконечний Михайло Петрович – висунутий від партії “Наш край” (перший кандидат), безпартійний, народився 05.03.1950 р., освіта вища, директор СЗОШ № 5, місце проживання: м.Буча, до якої увійшли екс-регіонали.

Відомий тим, що намагався запровадити в школі дошку ганьби, куди вивішувалися фото дітей, що запізнювалися до школи або ходили без форми. Також у школі, яку очолює Наконечний, вчителі збирали з батьків гроші готівкою – по 100 гривень з дитини в місяць як обов’язковий благодійний внесок.

Хоча згідно закону у школі мав бути зареєстрований благодійний фонд, на рахунок якого батьки, за можливості, мали перераховувати благодійні внески.

Заступник голови комісії:

Окоєв Іван Миколайович – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, народився 12.07.1991 р., освіта вища, Національний університет державної податкової служби України, аспірант кафедри бухгалтерського обліку, місце проживання: м.Буча (перший кандидат)

Секретар комісії:

Березинець Олена Едуардівна – висувалася від партії “Нові обличчя”, безпартійна, народилася 05.11.1957 р., освіта вища, пенсіонер, місце проживання: м.Буча (округ 30: вул.Тарасівська: 1–10Б, 10Д) (Нові обличчя)

Члени комісії:

Подкідишев Андрій Сергійович – висувався від Партії захисників Вітчизни, безпартійний, народився 17.03.1977 р., освіта вища, тимчасово не працює, місце проживання: м.Буча (33 округ: вул.Вокзальна: 101; вул.Нове Шосе: 8–8Б, 14)

 

Комісія з питань транспорту, зв’язку, торгівлі та побутового обслуговування

 

Голова комісії:

Паустовський Дмитро Леонідович – член  ПАРТІЇ “УКРОП” (перший кандидат), народився 08.07.1979 р., освіта загальна середня, тимчасово не працює, місце проживання: м.Донецьк, Донецька обл.

Заступник голови комісії:

Мостіпака Сергій Васильович – висувався від партії “Нові обличчя”, безпартійний, народився 07.06.1985 р., освіта вища, Приватний підприємець, місце проживання: м.Буча (округ 23: вул.Склозаводська: 6–12)

Секретар комісії:

Ісламова Анна Вікторівна –  балотувалася від партії “БПП “Солідарність”, безпартійна, народилася 01.08.1986 р., освіта вища, Головний навчальний центр “Зелена Буча”, Директор, місце проживання: м.Київ  (17 округ: вул.Василя Стефаника, вул.Грибоєдова, вул.Івана Багряного, вул.Інститутська: 2–42; вул.Малиновського: 1Ж–55, 57, 61; вул.Михайла Вербицького, вул.Некрасова, вул.Олександра Олеся, вул.Патріотів, вул.Шевченка: 1–31, 34, 38–38Б, 40, 42)

На дільниці, де обирали Ісламову, під час виборів стався інцидент, голова Бучанського КВУ Любов Кучеренко помітила фальсифікації, після чого, як вона стверджує, її видалили з дільниці.

Кучеренко написала скаргу в ТВК та звернулася до мліції, щоб на дільниці вибори визнали недійсними.

Зараз відкрите кримінальне провадження, тривають слідчі дії.

Члени комісії:

Таможній Олександр Васильович – депутат Бучанської ради попереднього скликання, висувався від Партії захисників Вітчизни (перший кандидат), безпартійний, народився 27.04.1975 р., освіта вища, ТОВ “АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС”, Заступник директора, місце проживання: м.Буча..

Таможній та члени його родини також отримали не одну земельну ділянку в лісі на Ястремщині.

Мешканці його округу, в яких згорів будинок, нарікали, що Таможній не допоміг їм з житлом.

Кухаренко Вячеслав Миколайович – висувався від партії “Нові обличчя”, безпартійний, народився 08.02.1975 р., освіта вища, Приватний підприємець, місце проживання: м.Буча (округ 15: вул.Авіаторів, вул.Березнева, вул.Богдана Ступки, вул.Васильківська, вул.Вербова, вул.Винахідників, вул.Виноградна, вул.Вокзальна: 129А–145; вул.Волошкова, вул.Дружби, вул.Зелена, вул.Зої Гайдай, вул.Катерини Білокур, вул.Київська, вул.Кринична, вул.Лісова, вул.Меліоративна, вул.Мельниківська, вул.Миколи Носова, вул.Перебудівна, вул.Прогресивна, вул.Пшенична, вул.Фруктова, вул.Шкільна, пров.Богдана Ступки)

 

Комісія з питань регламенту, правової політики, депутатської етики та контролю за виконаннями рішень ради та її виконавчого комітету

Голова комісії:

Цип’ящук Катерина Олександрівна – член ПАРТІЇ “БПП “СОЛІДАРНІСТЬ”, народилася 16.12.1979 р., освіта вища, Бучанської міського управління юстиції Київської обл, Начальник, місце проживання: м.Буча (13 округ: бульв.Богдана Хмельницького: 11–19; вул.Євгена Патона, вул.Києво-Мироцька: 87А, 89–89А, 91–101, 103–113, 115; вул.Мічуріна, вул.Першотравнева)

Заступник голови комісії:

Козак Ігор Олександрович – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, народився 24.09.1978 р., освіта вища, Приватний підприємець, Приватний адвокат, місце проживання: м.Буча (3 округ: бульв.Богдана Хмельницького: 1–3, 5, 9А; вул.Енергетиків: 19–21)

Секретар комісії:

Хуторянська Ніна Віталіївна – член ПАРТІЇ “БПП “СОЛІДАРНІСТЬ”, народилася 08.04.1985 р., освіта вища, тимчасово не працює, місце проживання: м.Буча (21 округ: вул.Будівельна, вул.Яблунська: 1–24А, 26–26А, 28, 30, 32, 34, 36, 38–42, 44, 46–46А, 48, 50–52А, 54–54А, 56–60, 62, 64, 66–68, 70, 72, 74, 76, 78–80, 90; пров.Будівельний тупік, пров.Яблунський)

Члени комісії:

Черненко Олег Вікторович –  висувався від партії “Нові обличчя”, безпартійний, народився 14.07.1973 р., освіта вища, Дозвільна система Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області, Старщий інспектор, місце проживання: м.Буча (округ 27: вул.Водопровідна: 1–27; вул.Вокзальна: 1–72, 74–76; вул.Григорія Сковороди, вул.Перемоги, вул.Романа Шухевича, вул.Центральна: 1–31; вул.Яблунська: 221, 223–223А, 225, 227, 342А–396; пров.Вокзальний, пров.Перемоги)

Йощенко Микола Миколайович –  депутат Бучанської ради попереднього скликання, висувався від Партії захисників Вітчизни, безпартійний, народився 10.09.1979 р., освіта вища,ТОВ “Типографія клякса”, Генеральний директор, місце проживання: м.Буча (21 округ: вул.Будівельна, вул.Яблунська: 1–24А, 26–26А, 28, 30, 32, 34, 36, 38–42, 44, 46–46А, 48, 50–52А, 54–54А, 56–60, 62, 64, 66–68, 70, 72, 74, 76, 78–80, 90; пров.Будівельний тупік, пров.Яблунський).

Згідно інформації з реєстру, у ястремському лісі отримала землю і “тезка” родички депутата Миколи Йощенка – Лариса Йощенко по вулиці Коновальця, 8, яка має з депутатом спільну прописку.

Не дивлячись на те, що всі політичні партії, які пройшли в раду, навіть якщо пройшла одна людина, мають рівні права на справедливий розподіл квоти голів комісій, в Бучанській раді принцип пропорційного представництва не діє.

Якщо в раду зайшли 7 партій, то кожна партія може законно претендувати на голів комісій. Тим більше, що комісій в раді якраз сім.

Так, лояльна до Федорука “Батьківщина” отримала 3-х голів комісій, “Солідарність” двох і одного голову комісії отримала партія “Наш край”.

Для порівняння, в Ірпені, де переобрали кума Федорука – Володимира Карплюка “Солідарності”, яка на виборах, очевидно, не погодилась на домовленості й висунула свого кандидата на мера – Ігора Мазура, не дали очолити жодної комісії.

У Бучі, як і в Ірпені, не вдалося очолити комісії представникам партії “Свобода”. Також в нашому місті не дали головувати і “Партії захисників Вітчизни”.

 БезымянныйАвторка: Олена Жежера, журналістка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539