У Бучі заступником Федорука обрали екс-регіонала

1

На сесії Бучанської ради обирали першого заступника голови.

На цю посаду міський голова Анатолій Федорк запропонував кандидатуру екс-регіонала Ярослава Добрянського. який як чиновник потрапляє під люстрацію й не має права працювати на держслужбі 10 років.

Добрянському передувала екс-регіоналка Ніна Ященко. Її робота на цій посаді пройшла майже непомічено – жінка не протрималася в раді й року й пішла за невідомих обставин. Як стверджують в раді, це сталося кілька місяців тому.

Екс-регіонал Добрянський на цих виборах балотувався до Київської облради першим номером від партії “Наш край”. Як відомо, Наш край – це партія мерів та екс-регіоналів, від якої в раду, за інформацією ЗМІ, мав іти й екс-регіонал Анатолій Федорук, та в останній момент передумав.

Цікаво, що Добрянського, який не живе в Бучі, підтримали на цю посаду майже усі присутні депутати – 28 голосували “за”, утримався лише “укропівець”. 

За інформацією ЗМІ, Добрянський був на керівних посадах при різних президентах.

Джерела “Громади Приірпіння” в облраді стверджують, що Добрянський, як і екс-регіонал Анатолій Федорук, вміє гарно пристосовуватися до різних політичних векторів влади:

“У 2007-му році Добрянський був улюбленцем Віри Ульянченко, за її протекцією став головою Згурівської райдержадміністрації. Після цього молодий та перспективний політик перебрався поближче до Києва й став головою Києво-Святошинської РДА”.

Саме там організував дерибан 60 га земель, після якого мешканці Білогородки, в яких Добрянський, за інформацією ЗМІ, забрав їхню землю і розподілив між 30-ма людьми по 2 га, вийшли на протест і навіть перекрили трасу.

Після інциденту Добрянський, який, як стверджують джерела, на той час  вже встиг за нової влади стати улюбленцем Анатолія Присяжнюка, очолив Макарівську РДА. Але протримався там лише рік. Далі з 2011 по 2013 роки був головою Бориспільської райдержадміністрації.

А у 2013 році Добрянський був радником голови облради Олександра Качного. Разом з Качним, під час Революції Гідності відвідав Росію, щоб разом з ними відсвяткувати  20-річчя Конституції РФ і Московської обласної Думи. 

Після Революції гідності екс-регіонал Добрянський став першим заступником голови Київоблради Миколи Бабенка. Проект “Наш край” критикував Качний, який називав екс-регіоналів, що пішли до лав “Нашого краю” пристосуванцями, які не можуть бути в опозиції разом із “Опозиційним блоком”.

На фото зі з’їзду партії Наш край, Добрянський разом з Вадимом Башуном, який брав участь у дерибані Біличанського лісу, екс-регіоналами Ігорем Борзило та секретарем Бучанської ради Василем Олексюком.

1

Проте про Добрянського, який виграв вибори як перший номер “Нашого краю”, Качний, який до виборів піддавав нову політичну силу жорсткій критиці, після виборів вже відгукується позитивно:

“Як можна охарактеризувати людину, яка з 23 років працює в держслужбі? Він професіонал своєї справи. Федорук запросив його, щоб підсилити свої позиції. Для того, для чого, наприклад, Карплюк запросив Христюка. Сильний керівник лише тоді сильний, коли бере на роботу ще сильнішого. Стосовно партії “Наш край”, хочу сказати, що не всі готові бути в опозиції, деякі готові на все, щоб захистити своє крісло, свій бізнес…”

Сам же Качний балотувався як очільник “Опозиційного блоку”.

Як розповідають колишні однопартійці Добрянського з Партії регіонів, Добрянський вийшов з ПР разом з усіма, після втечі Януковича. Тепер він друга людина в місті після екс-регіонала мера Федорука й не має жодного відношення до територіальної громади Бучі.

Громада Приірпіння поцікавилася у Добрянського, який стан речей у Бучанській раді й чим саме чиновник буде займатися.

“До моїх компетенцій входить економічний блок, юридичні питання та робота з органами виконавчої влади. Зараз займаємося формуванням бюджету на 16 рік. Стан справ поки вивчаю”, – розповідає чиновник.

Стосовно попередників, політик каже, що не цікавився, хто вони були й що робили.

На запитання про те, чи проситиме Добрянський як його попередники, зокрема, Геннадій Дмитренко, собі землю чи квартиру в Бучі, запевнив, що житло в Приірпінні йому не потрібне.

Також Добрянський пообіцяв контролювати надходження до бюджету міста, в тому числі сплату забудовниками пайової участі, а не зарахування виконаними роботами, забудовниками, які пов’язані з родинами мерів Бучі та Ірпеня:

“Проаналізуємо – це теж в якійсь мірі мої питання”.

Після цього призначення в кулуарах Бучанської ради почали говорити, що Добрянський потрібен Федоруку для реалізації плану об’єднання територіальних громад. Чиновник не заперечив цього припущення, більше того, сказав, що має певний адміністративний досвід.

 

 

 

 

1 Comment

  1. Виктор Узерчук 21 Грудня 2015 at 21:44

    И в чем событие? Матюшина берет себе в советники Депутата Донецкого областного совета от ПР, организатора Ждановской парторганизации ПР. Для Коцюбинской “Свободы” все нормально – “риги при влади”, никаких возмущений, целуются в “десны”. А ну да. Там они рыги, а в Коцюбинском – активисты…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539