Верховний суд забирає ділянки Євстєфєєва в Біличанському лісі

0

Проти Нового року Верховний суд України позбавив депутата Коцюбинської селищної ради Владислава Євстєфєєва ділянки в Біличанському лісі. Раніше у парламенті прокурор Ірпеня Мирослав Пацкан зробив заяву, що Владислав Євстєфєєв, який обстоює дерибанні схеми лісу, має у власності майже 100 ділянок з 501 розданої.

“Дуже цинічно виглядають заяви депутата Євстєфєєва, який переконує громаду, що не має відношення до дерибану лісу, коли ти знаєш прекрасно, що з 2008 року йде потужна боротьба не без його прямої участі за забудову рекреаційного ресурсу. Євстєфєєва направили до Коцюбинського, де він навіть не мешкає, “смотрящім”, про це писали на “Українській правді”, і він зараз диригує недосвідченими депутатами від “Нових облич”, які мають допомогти здійснити почате – завершити дерибан лісу,” – наголошує журналістка і коцюбинчанка Ірина Федорів.

Але у нас є вже указ президента й народні депутати мають подбати про виділення бюджетних коштів на винесення меж в натуру. Тому все, що відбувається – це вже просто фарс й ті депутати, які будуть сприяти дерибанником будуть всі як на долоні і перед громадою і перед правоохоронцями,” – резюмує Федорів.

Ділянка в лісі, яку втратив уродженець Баку депутат Владислав Євстєфєєв, розташована за адресою вул. Садова, 44. Її оформив на мешканця Дніпропетровська дехто Гурген Степанян, який загалом оформив мало не кілька сотень ділянок й таким чином був з високим рівнем ймовріності, одним із низових виконавців схеми.

Судитися за цю ділянку прокуратура розпочала ще у 2013 році, коли тривав 4 рік боротьби активістів за збереження Біличанського лісу.

Безымянный

Суд постановив визнати недійсним державний акт на 15 соток Біличанського лісу.

Безымянный

Варто зазначити, що перед виборами, коли ще не було рішення суду щодо цієї ділянки, депутат Євстєфєєв почав активно лобіювати питання зонінгу.

Про те, що це не що інше, як афера, депутатам на сесії, під час голосування за питання зонінгу, наголошував депутат 6 скликання Микола Мамчич, який напряму у сесійній залі звинуватив свого колегу Владислава Євстєфєєва фактично у лобіюванні його власних інтересів.

“Та я розумію, що ви хочете,” – відрубав тоді Мамчич і депутати, а особливо селищний голова Вадим Садовський зареготали, але Мамчич не вгавав і продовжував.

“Депутат Євстєфєєв депутатам селища голову морочить вже 9 років,” – наголосив Мамчич.

Перед виборами депутат Владислав Євстєфєєв, який має очевидний конфлікт інтересів, на сайті селищної ради пролобіював розміщення оголошення про громадські слухання, на які не з’явилися представники ради й які провели самі ж активісти, проінформувавши Мінекології. Наступного дня Євстіфєєв таємно провів слухання за участі менш, ніж 10 коцюбинчан. Після того, як він оформив протокол слухань й рада не врахувала зауважень громади, активісти написали заяву в прокуратуру. Згодом, у селищній раді проводили виїмку документів й цю тему зараз вивчають правоохоронці.

Нагадаємо, що депутати з фракції “Нові обличчя” лобіюють кандидатуру Владислава Євстєфєєва на голову комісії з питань містобудування попри те, що у нього наявний прямий конфлікт інтересів. На сесії під час формування комісій виступив депутат Микола Єременко, голова фракції “Сила людей”, який наголосив, що не слід обирати головою людину, яка може дуже швидко опинитися в місцях позбавлення волі.

Попри ці застереження й всупереч закону депутати “Нових облич” протягнули Євстєфєєва на голову комісії. Це рішення заветоване селищною головою Коцюбинського Ольгою Матюшиною, як таке, що порушує чинне законодаство. Представники фракцій мають право на пропорційне представництво в комісіях. Окрім членів фракції “Нових облич”, головування в комісіях мало б бути надане фракціям БПП та “Сили людей”.

На засіданні бюджетної комісії Євстєфєєв теж говорив про необхідність зонування та затвердження нової межі селища.

У сусідньому Гостомелі, який теж дерибанить Біличанський ліс, після виборів на посаду керівника КП “ГостомельІнвестБуд” Євстєфєєв безуспішно лобіював свого рідного брата Олександра. У Гостомелі теж лобіюють розширення забудови селища за рахунок лісу. Питання тримають на контролі нардепи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539