Землі елітного “Канадського села” повертають державі

0

Незаконне землевиділення у так званому Біличанському лісі свого часу розпочала не лише Коцюбинська, а й Гостомельська селищна рада.

Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури результативно працює над тим, щоб ділянки лісу повернути законному власнику – державі. До цього ЗМІ повідомляли про ділянки Біличанського лісу, роздані Коцюбинською селищною радою, які повернули у власність держави завдяки позовам прокуратури.

Звітуємо громаді, що прокуратура підготувала також 45 позовних заяв до Гостомельської селищної ради та громадян, які стали власниками землі у наслідок цієї незаконної схеми землевиділення. Прокуратура вимагає в суді визнати незаконними державні акти про право власності на земельні ділянки. Ці ділянки повинні витребувати на користь держави з незаконного чужого володіння.

Ірпінський міський суд перед Новим роком задовольнив позов першого заступника прокурора Київської області до Гостомельської селищної ради, громадянина Л. про визнання недійсним рішення ради, державного акту про право власності на земельну ділянку та її витребування з незаконного чужого володіння задоволено в повному обсязі. 4 лютого апеляційна інстанція залишила рішення Ірпінського суду без змін. Це означає, що рішення вступило в силу.

Таким чином, зроблено перший крок щодо повернення незаконно виділених Гостомельською селищною радою під забудову земельних ділянок, що наразі відповідно до Указу Президента України від 1 травня 2014 року є територією національного природного парку Голосіївський та відноситься до земель природно-заповідного фонду.

Крім того, з метою притягнення винних осіб, що допустили порушення вимог земельного та лісового законодавства при виділенні земельних ділянок в котеджному містечкуКанадське село Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

На даний час триває досудове розслідування та проводяться розшукові слідчі дії.

З огляду на те, що у Приірпінні, яке розташоване поблизу столиці, попит на земельні ділянки є доволі високим, для місцевих органів прокуратури вивчення законності розпорядження органами місцевої влади землею лісогосподарського призначення при відведенні земельних ділянок у приватну власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд є одним з пріоритетів.

Без іменіАвтор: Ільяс Рамазанов, начальник Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539