Як прокарплюківські ЗМІ займаються плагіатом

0

Колумністка “Громади Приірпіння” Інна Грищенко обурилася тим, що прокарплюківський ресурс “Правда Ірпеня” сплагіатив текст її авторської колонки.

“Є такий сайт ПІ – “Правда Ірпеня”, який, судячи із публікацій, обслуговує Карплюка та інші НЕнові обличчя. Днями на ньому поставили замітку про набуття чинності закону про поіменні голосування депутатів. Так от, ця замітка – на 2/3 чистий ПЛАГІАТ моєї колонки для сайту “Громади Приірпіння” від 8 лютого 2016 року. Хто б міг подумати, що таке можливо після тонни закидів від команди Карплюка до редакціїї сайту “Громади Приірпіння”, – пише на сторінці Facebook авторка матеріалу. 

“До речі, саме видання не здає своїх журналістів – на моє запитання про те, кому належить авторство цього шедевру, відповіді не отримала, натомість весь пост був просто видалений зі сторінки ПІ в фейсбуці… Не скажу, що мені шкода своїх текстів, навпаки, рада, що комусь вони стали в нагоді, просто дуже і дуже смішно”, – додає Грищенко й порівнює два матеріали.

Без імені

Цей пост про плагіат тексту у соцмережі викликав жваве обговорення.

Без імені

Коцюбинчани теж долучилися до дискурсу.

Без імені

Зауважимо,  що головна редакторка “Правди Ірпеня” Ірина Ніколенко наголошувала на тому, що для створення новини редакції потрібно лише кілька хвилин. Авторів статей, що мають неновинний характер сайт дійсно не підписує. Ніколенко у своїй роботі вбачає єдиний мінус – їх “не можна полапати”…

Безымянный

Це не перший випадок, коли “Правда Ірпеня” намагалася підвищити свій рейтинг й працювала при цьому недобросовісно. Так перед виборами цей сайт написав своїм читачам про те, що нібито  має ексклюзивне відео з суду у справі Мельника. На стоп-кадрі чітко видно кілька мікрофонів провідних телеканалів, що свідчить про те, що відео не може бути унікальним.

Безымянный

Народна депутатка Ольга Червакова теж вихідними прокоментувала роботу “Правди Ірпеня”.

Без імені

Журналісти зробили детальний огляд ЗМІ, які входять до медіа-імперії Володимира Карплюка.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539