Людей виганяють з квартир: у Гостомелі та Горенці приватизували землі під будинками

0

У селі Горенка, що поблизу Гостомеля, забирають землю під двоповерховим будинком, у якому мешкають люди. Про це “Громади Приірпіння” розповіли місцеві.

Будинок колись був власністю КСП “Бучанське”, але після реконструкції підприємства перейшов на баланс до Горенської сільради.

Як з’ясувалося, земля під будинком була власністю ТОВ “Брік-Траст”, пов’язаного з екс-депутатом Київської облради Леонідом Танцюрою.

Зараз у земельної ділянки навколо будинку та під будинком новий власник – В’ячеслав Сатовський, який мешканцям представляється помічником народного депутата. У базі даних помічників нардепів така людина не значиться.

1

Саме Сатовський, за словами місцевих, придбав земельну ділянку у ТОВ “Брік-Траст” й зараз мурує впритул до їхніх вікон паркан.

1

Мешканці будинку неодноразово зверталис до Горенської сільради з проханням передати їм земельну ділянку під та навколо їхнього будинку. Але вона стала приватною власності товариства.

 

1

Мешканцям будинку Сатовський відрізав каналізацію. Влада селища безсила щось зробити.

“Як таке може бути, що ніхто не може нам допомогти? Завтра вони продадуть землю під нашим будинком, або замурують парканом, висотою з наш будинок, а нас ніхто не може захистити? Де ж в нашій державі закон? На чиєму він боці? Все життя мої батьки пропрацювали в радгоспі, заробили нещасну квартиру, а зараз у нас забирають останнє.. Як таке може бути?” – Бідкається мешканка будинку Олена.

Подібна історія і в Гостомелі, але тут люди не встигли приватизувати своє житло і їх виселяють, тому що на землі під їхнім будинком будуватимуть багатоповерховий житловий комплекс. Земля також перебуває у власності того ж самого ТОВ “Брік-Траст”.

1

“Люди живуть у будинку 8 років, працюють у СТОВ “Бучанському”, зробили ремонт за власні кошти, пробили скважину, підключили світло. Їм обіцяли віддати будинок у приватну власність але раптом все змінилося. Зі слів юристки СТОВ Лариси Павлюк, земля під будинком – власність ТОВ “Брік-Траст”. Мешканців з малими дітьми поставили перед фактом – виселитися до 1 червня. Хоча раніше обіцяли, що нададуть рівноцінні квартири в житловому комплексі забудовника Андрія Друзенка. Але, схоже на те, що це була просто обіцянка, щоб приспати пильність людей, які готові були на спротив. Бо на сьогоднішній день їм пропонують замість їхнього будинку службове житло в закинутому магазині без комунікацій та ремонту”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Ось такого листа отримали гостомельчани, за підписом Лариси Павлюк. Тут вона виступає вже в ролі виконавчого директора СТОВ “Бучанського”.

1

“Цікаво, що Павлюк одночасно представляє інтереси СТОВ “Бучанського”, ТОВ “Брік-Траст” та Гостомельського голови Юрія Прилипка. Ведеться свого роду гра в поганого й хорошого поліцейського. Прилипко на загал говорить людям, щоб не хвилюваися й жили в будинку, поки їм не знайдуть достойне житло. Павлюк в свою чергу присилає листи, що житло вже знайдене. До будинку приходять тітушки й погрожують мешканцям. Люди налякані. У будь-який момент, вийшовши зі свого будинку, вони можуть його втратити”, – додає Марчук.

Депутат розповідає, що Прилипко повідомив депутатам, що збирається забудувати центр селища, бо за його словами, Гостомель відстає від сусідньої Бучі:

“В планах Прилипка, і він цього не приховує, забудувати центральну частину Гостомеля багатоповерховими будинками, як він каже – Гостомель на 30 років вже відстав від Бучі. В його розумінні це означає – поспішити забудувати селище. Але ж варто зауважити, що так історично склалося, що наше селище на 90% складає садибна забудова, а багатоповерхівки, вкраплені в приватний сектор, порушуватимуть права корінних мешканців, фактично витісняючи їх зі своїх домівок”.

Мешканка будинку Людмила говорить, що йти з будинку нікуди не збирається, хіба що їх виноситимуть силою:

“Ми були на прийомі у Прилипка, він сказав, щоб ми поки ніяких документів не підписували. В п’ятницю, 29 квітня, планується зустріч з Павлюк, Прилипком та Миколою Правдивцем. Ми будемо вимагати приватизацію”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539