Незаконне будівництво у Бучі охороняють тітушки

0

Після Великодня у Бучі на Пушкінській, 19-г відновилося незаконне будівництво. Цього разу забудовники приїхали не самі. На свій захист вони привезли близько 20-ти молодиків спортивної зовнішності.

Тітушки стоять навколо земельної ділянки, побравшись за руки. Так вони створююють живий коридор для проїзду будівельної техніки. Тут мають донищити зелені насадження та сосни  для зведення висоток. Бучанці намагаються прорватися повз них і не дозволити заїзд техніки на ділянку.

Одну з жінок тітушки б’ють і вона ледь не падає. Жінку забрає швидка. Пізніше з’ясовується: у неї гіпертонічний криз.

1

“Зрозуміло, що сили були не рівні але ми не могли стояти осторонь. Спочатку ми намагалися говорити з цими молодиками. Вони ніби все розуміли й погоджувалися з нами, коли ми розповідали про Постанову суду. Але, мабуть, гроші, які їм заплатили за їхню собачу службу, важать для них більше ніж закон. Ми викликали поліцію, але вони по приїзду зайняли нейтральну позицію – просто стояли й знімали на відео як нас б’ють тітушки. Для чого громаді така поліція взагалі, якщо вона й не збирається нікого захищати? Для чого нам було витрачати шалені кошти на реформу поліції, якщо по суті нічого не змінилося?” – розповідає бучанка Ірина Литвиненко.

3

“У присутності поліції Ірпеня порушується рішення суду, поліція навіть не намагається зупинити будівництво. Вже вирито котлован і пошкоджено коріння інших живих сосен. З годину ми утримували міксер з бетоном та вантажівку з будівельним вагончиком, але вони все ж потрапили на територію й швидко почали заливати фундамент. На жаль, проти сили й грошей в нашій країні закон безсилий”, – додає Литвиненко.

Народна депутатка Ольга Червакова теж обурена ситуацією в Бучі по вулиці Пушкінській:

“Це дикунство, коли на сторожі закону стоїть не поліція, яка повинна цим опікуватися, а місцева громада. Відомо, що по цій ділянці є рішення Верховного Суду. Це ліс першої категорії, де заборонені будь-які роботи. Дії місцевої поліції свідчать про те, що вона заодно з порушниками закону. І це має стати предметом внутрішнього розслідування в Національній поліції, а ці люди, що не захищають закон, мають бути звільнені і покарані. Це питання було предметом моєї зустрічі з головою Нацполіції Хатією Деканоїдзе, яка дала доручення керівнику обласної поліції розібратися, чим займаються стражі порядку на місцях. Нині силових сутичок вдається уникнути лише завдяки присутності нарядів з області, які відряджаються на вимогу громадян. Але це ненормальна ситуація, коли люди б’ють тривогу, а місцеві поліціянти ходять “в обнімку” з титушками і забудовниками і посміхаються. Вимагаю від Національної поліції якнайшвидшої реакції і результатів розслідування.”

Про ділянку на Пушкінській Червакова писала на своїй сторінці у соцмережі неодноразово. Така публічна позиція народної депутатки змусила міського голову екс-регіонала Анатолія Федорука шукати можливості зустрітися особисто з народною депутаткою, щоб вплинути на неї. Позиція народного депутата залишилася незмінною:

“Щодо зустрічі. Говорила Вам по телефону і скажу ще раз: припиніть красти, знайдіть спільну мову з громадою, не спекулюйте на АТОвцях при видачі земельних ділянок – і ви не потребуватимете зустрічей з нардепами. А “домовлятися” по-вашому у вас зі мною не вийде. Я не буре хабарів і не вступаю у сумнівні зв’язки. Веселих Свят!”

Без імені

Тим часом на ділянці в Бучі тітушки залишилися охороняти незаконне будівництво на ділянці, виданій АТОвцю.

2

Нагадаємо, у вересні 2015 року Бучанська міська рада виділила незаконно земельну ділянку в лісовій зоні Бучі АТОвцю Роману Головатенку, який одразу ж подарував цей наділ дружині голови земельної комісії Бучанської ради, депутата від партії “Солідарність” Миколи Григоруся, – Ніні Григорусь. Жінка, в свою чергу, продала земельну ділянку забудовнику.

Це вже не перше протистояння забудовників та громади на цій ділянці, близько місяця тому забудовники незаконно вирізали кілька сосен але будівництво вдалося призупинити, завдяки втручанню ТВО Начальника Нацполіції Київської області Дмитра Головіна та народної депутатки Ольги Червакової.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539