Бандитські 90: зеленка, обписані стіни, вкрадені камери спостереження

0

Літом у Приірпінні побили активістів. Жорстоко і цинічно залазили до будинку, перестрівали на вулицях.

Я Вам про це писала майже рік тому.

Ативісти впізнавали нападників. Це були тітушки наближені до забудовників.

Але за рік правоохоронці не знайшли і не притягнули нікого до відповідальності.

Селище Коцюбинське після незаконного перевороту партії “Нові обличчя” готується до виборів. Верховна Рада розпустила селищну раду за те, що депутати відсторонили від виконання обов’язків селищну голову Ольгу Матюшину, яка протистояла дерибану Біличанського лісу й не йшла на договорняки за корупційними схемами і відкатами.

Перед тим, як Віктора Бархоленка рік тому побили, його облили зеленкою.

Знайома нам ситуація.

Цими виідними, коли я організовувала віче в Коцюбинському, людей теж облили зеленкою. Дісталося навіть прокурору з Ірпеня (страх, я так розумію, ті, кого Ви вперто не притягаєте до відповідальності, втратили, і навіть правоохоронців можуть множити на нуль і обливати зеленкою). Ці варвари вночі обписали паркан навпроти мого будинку та сам будинок.

А сьогодні вночі невідомі в масках за збігом обставин вкрали камери відеоспостереження з під’їздів саме мого будинку.

Вночі. Невідомий. У масці. З якою метою?

За логікою подій в Ірпені та Бучі, після зеленок і залякування – нападали і били.

Голові фракції нібито “правлячої” партії БПП Марії Шевченко вкотре порізали шини. Це сталося перед проведенням віче в селищі, куди “Нові обличчя” навезли людей з Ірпеня тасектантів Сандея Аделаджі, з якими вони співпрацюють дуже тісно.

Слова про те, що у нас БПП – це партія, яка при владі – мене просто і відверто смішать. “Правляча” партія у нас одна в регіоні – це клан забудовників з “Нових облич”, які розуміють, що земля поблизу столиці – золота. Вони послуговуються підтримкою сектантів Аделаджі, які організовували антимайдан. Це партія робить для того, щоб укріпитися вже не лише в Приірпінні, а й на всій Київщині.

Якщо БПП не може гарантувати своїм партійцям захист в регіоні, то що робити нам, простим активістам?

Віче зібрало за 2 дні понад 1000 підписів і ставило три вимоги. Повернути Матюшину на посаду селищної голови, розпустити раду і притягнути винних в злочинному перевороті влади до відповідальності.

Правоохоронці півтора місяці нічого не робили, потім почали слідчі дії, Нові обличчя злякалися відповідальності і пішли до Хатії Деканоїдзе. Може, з нею домовилися. Я не знаю. Але раптово правоохоронці передумали вилучати з ради підробну печатку. І просто злили слідчі дії.

Це при тому, що нардепи різних партій, активісти, журналісти зраділи, що нарешті справа може зрушити з місця.

Тепер наша самопроголошена влада діє так, як рік тому діяли в Ірпені. Зеленка, залякування активістів. Що далі?

Якщо з кимось з активістів Коцюбинського щось станеться, то я покладаю за це персональну відповідальність на Володимира Карплюка та партію Нові обличчя, яка проголосила себе владою в регіоні й узурпує все навколо себе, і Вас особисто пане Аваков, оскільки за рік після мого публічного звернення до Вас, Ви не зробили нічого, щоб вирішити проблему регіону поблизу столиці. Правоохоронці злилися з місцевою владою і перетворилися на блазнів влади, які можуть тільки стерегти їхні борди перед виборами, а не шукати винних у побитті активістів. З Вашого особистого благословення. Ви ж про це знаєте і не реагуєте. Я регулярно Вас публічно інформую. А уявіть, як громадянам, які не є журналістами і не мають блогів на “Українській правді”? Як їм важко достукатися і повідомити про ситуацію на місцях?

Навіщо я й інші машканці регіону утримуємо вас своїми податками? Коли Ви почнете працювати і звітувати по найрезонанснішим справам, які Ви дбайливо ховаєте під сукно роками? Вам не допоможе ніякий Майдан і жодна Революція.

Коли за злочин нема покарання, то люди продовжують чинити злочинні дії. А коли в країні влада і правоохоронці йдуть проти громади, Ви знаєте, що буває. Бо самі прийшли після того, як народ змів і Президента, і Кабмін.

Громада вимагає притягнути до відповідальності винних в перевороті влади у селищі. Це вимога віче скріплена понад 1000 підписами. І ми вимагаємо притягнути до відповідальності всіх, хто винен у залякування активістів. Я не дам Коцюбинське перетворити на розгул 90-х ні “Новим обличчям”, ні правоохоронцям.

До Генпрокуратури ми теж висунули свої вимоги. Діставайте справи, які роками топили проти дерибанників Бучанського межигір’я, Біличанського лісу і т д. Годі щось розслідувати по факту. У кожного факту є свій винуватець. А якщо є винні, то справи порушуються проти конкретних осіб і конкретні люди сідають за грати.

З Новим роком, пане Аваков. З Новим роком, пані Деканоїдзе. Щиро бажаю Вам плідної роботи на благо громади.

Авторка: Ірина Федорів журналістка, мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539