Кандидати Меблева 11 , 11а, 11б: активістка Куцан VS парашутист і адвокат Садовського Танцюра

0

17 липня будуть вибори. Так склалося, що я живу на Меблевій і мені не байдуже, хто буде моїм депутатом. Я дуже пильно стежив за тим, що відбувається в селищі і вирішив допомогти своїм сусідам зрозуміти, хто воює за наші голоси.

Реєстрація закінчилася і ми маємо на окрузі 6 кандидатів. Олександара Куцан, Леонід Танцюра, Олексій Самчишин, Ярослав Позняк, Інна Поліщук, Прокудін.

Депутат 7 скликання Сергій Базілевський, який представляв Нові обличчя – не кандидується. Здавалося б треба радіти, що Нові обличчя відступили. Але я думаю, що все значно складніше. Вони не відступили від наших будинків, вони нам кинули парашутиста і адвоката Садовського Леоніда Танцюру.

Хто ж такий Леонід Танцюра? Всі документи оформлені і зверстані в канидидата так, як і в кандидатів від партії Нові обличчя. Можна припустити, що це одна команда.

Перше і найважливіше – парашутист. Він тут не живе і не живе навіть в Ірпені.

Без імені

Тоді навіщо він йде на вибори? Вперше я про нього дізнався, коли побачив борд поблизу свого будинку.

Безымянный

Власник бордів, наскільки я знаю, депутат Ірпіснької міської ради Нових облич Богдан Слюсаренко. На бордах політична реклама виключно Нових облич. З цього роблю висновки, що Нові обличчя розуміють, що вони напряму з брендом Нові обличчя не пройдуть у нас на Меблевій, але закинули нібито самовисуванця, який раптово з’явився перед виборами і думає, що переможе.

Після борду, Танцюра заїхав в наш двір особисто. Одразу було видно, що немісцевий, бо перегородив на час своєї прихованої агітації дорогу для машин.

Безымянный

І тут я вирішив дізнатися, що ж це за людина така, яка думає нам задурити голову за місяць. Виявляється, Танцюра був 5 років депутатом обласної ради. За даними руху ЧЕСНО він був прогульником. Неналежним чином працював в комісії ради. Якщо його рух ЧЕСНО і депутати облради виявили як прогульника, то в Коцюбинському на Меблевій я його тут раніше не бачив. Тобто за 5 років депутатства він просто навіть не цікавився, як ми тут живемо, що ж змусило його на своєму Порші приїхати до нас?

Все дуже просто. Він – чинний представник екс-регіонала Садовського в судах. Зокрема доводить, що Садовський не винен у своїй бездіяльності. Але у суді активісти, в тому числі й Олександра Куцан, яка їздила на суди, довели протилежне і є рішення суду. Танцюра каже, що у нього є адвокатська етика і тому він представляє Садовського.

А чому є він ніколи не надавав нам правову допомогу у боротьбі з “Мастер-Енерго”, не цікавився тарифами, а у історії з дерибаном Біличанського лісу, який він тепер нібито захищає, він просто на сцені облради сказав, що нема різниці, хто його дерибанить. Тому не дивно, що від УДАРу чи від Солідарності він більше не балотувався. Він пішов від Нашого краю – команди колишніх регіоналів. І коли зрозумів, що нема шансів у нього пройти в облраду, то пішов до дерибанників Приірпіння, з якими він уже почав командну гру.

Щоб замилити очі поставив борд нібито за захист лісу, якому активісти вже домоглися статусу Нацпарку. Цинічно. Але у селищі немісцевим дуже важко перемогти. Це Вам не багатотисячний округ, де люди за місяць не зрозуміють хто є хто.

Я знаю своїх сусідів. Головний опонент Танцюри, який заслуговує на мандат беззаперечно, – це Олександра Куцан.

Без імені

Вона не просто дає якісь пустопорожні обіцянки з бордів.

Куцан Олександра, 37 років (тел. 097-346-25-15).

Проживає з чоловіком і 2 дітьми за адресою вул. Меблевій 11б. кв. 50. Я її просто перепитав, що вона вже зробила для нашого дому і для селища в цілому.

“Ось що я вже зробила:

– Здійснюю моніторинг роботи корумпованого УЖКГ «Біличі».

Домоглася, щоб був зроблений ремонт під’їздів на Меблевій, які згодом я власноручно художньо розписала.

Безымянный

– Контролюю несанкціоновані зливи КНС.

– Контролюю роботу монополіста ТОВ «Мастер-Енерго». Разом з Ольгою Матюшиною не дали в суді відібрати у бюджету 1,5 млн грн. В результаті тарифи в цьому сезоні не піднімалися.

– У 2014 р. встановила в під`їздах стаціонарні скриньки для збору відпрацьованих батарейок.

– Висадила саджанці на зупинці.

– У реабілітаційному центрі, де мешкає 170 вимушених переселенців, встановлено лічильник води та стягується оплата за вивезення сміття, що забезпечило додаткові надходження до бюджету громади.

– З 2016 року за мого сприяння у селищі понад місяць працював топограф, роблять карти територій для двірників.

– Зробила 2 запити у Міносвіти про кошти на ремонт освітніх закладів, запит у Міністерство охорони здоров’я про добудову у лікарні та 2 звернення у прокуратуру щодо непрозорої діяльності у УЖКГ “Біличі”.

Брала участь в  організації толок в Нацпарку.

Остані три роки  співорганізація змагань зі спортивного орієнтування “Кубок “Біличі”.

Без імені

– Щоб сусіди швидко отримували всі важливі новин, створила вайбер групу. Це не тільки дозволяє мешканцям будинку бути в курсі подій, а й консолідує громаду.

– Підписала договір з виборцями, який мені рекомендувало віче.

Безымянный

У селищній раді планую очолити комісію з питань ЖКГ. У комісії бачу ефективною роботу таких людей як Ігор Чижевський (Лісова 20А, Лісова 20), Людмили Буток (Залізнична, Доківська буд. 4,5,6,7, 7а, 8, 13, 15), Олександр Ковальчук (вул. Пономарьова буд. 6/1, 6а).

Освіта: Одеське обласне медучилище (санітарний фельдшер).”

От те, про що мені відзвітувала моя сусідка, роботу якої я бачу кожен день. Ми разом відвідували школу активних громадян, випускники якої оранізовували свято до дня захисту дітей без політичних партій, проводили форум ОСББ і планують низку заходів щодо гуртування громади.

Для розуміння, чому Танцюру “парашутували” на округ Куцан і при цьому немає кандидата від Нових облич. Базілевський об’єктивно був слабкий. А більш сильного прихильника Нових облич з-поміж місцевих знайти, очевидно, не вдалося. Тому запрошують “неліквід”, якого на рівні області навіть не змогли реалізувати і наше селище – це останній шанс отримати мандат і дерибанити далі. Те що Танцюра з Новими обличчями доводить і той факт, що на зустірчі з виборцями йому якісь папери приносила депутатка від Нових облич 7 скликання Людмила Узерчук.

Окрім Куцан на окрузі є ще один кандидат, який проживає ніби на нашому окрузі – це Олексій Самчишин з Меблевої 11. Його роботи я не бачив увесь цей час і навіть не знаю, як він виглядає. Що вдалося дізнатися з автобіографії. 1985 – народився в місті Києві. Вступив в Київський національний авіаційний університет. Працює директором у ТОВ “Нетексперт”. Я про цього сусіда не можу сказати ні хорошого, ні поганого. Почав розпитувати тих, хто живе в його домі. Мені сказали, що це рідний брат Бідули. У пошуку я з’ясував, що дівоче прізвище депутатки Ірпінської міської ради Людмили Бідули, яка у попередній каденції була в фракції Партії регіонів, а тепер голосує в більшості Нових облич, дійсно Самичишина.

Без імені

Таким чином, Самчишин, ймовірно, як кандидат буде не активний і може заводити членів ДВК і спостерігачів для головного опонента Куцан – Танцюри, який, очевидно, командний гравець для Нових облич.

Розумію просто, що я обирав би людину, яка точно виникла не під вибори, а працювала в команді і жила в селищі.

Залишається ще 3 кандидати і можна зрозуміти, що вони для нас – парашутисти.

Минулого разу кандидувався Владислав Любомирович Позняк 25.01.1976 — освіта вища, провідний фахівець Дипломатичної академії України. Праціник МЗС. Самовисування. Реєстрація місто Чернівці, проживає в Києві. Тобто це немісцевий кандидат і мої сусіди мають розуміти, що немісцевий депутат – це однозначно не формат. Який сенс людині йти до нас депутатом, якщо вона тут не мешкає? Більше того, він кандидувався торік і я його тоді не бачив і з того часу не бачив.

Зауважу, що у нас вже був досвід, коли за попередньої каденції ради був у нас киянин у складі ради – він був прогульником і його ніяк не могли розшукати виборці.

Щодо Інни Поліщук  живе в Черкаській області, місто Ватутіне. Безробітна. Більше нічого дізнатися не вдалося навіть з автобіографії. 

Останній 6 кандидат – Станіслав Вікторович Прокудін, 1993 року народження. У 2014 році закінчив Бацький університет (спеціальність міжнародні відносили). У 20 років став директором ТОВ “УкрКлинСервіс”. Співпрацює з ГО “Ми разом”. Це теж з високою ймовірністю техкандидати, які просто балотуються, щоб комусь дати квоти в ДВК, які обираються шляхом жеребкування та спостерігачів.

Я не просто слідкую за тим, як розвивається ситуація в селищі. Я допомагаю активістам, які готові працювати конструктивно з селищною головою Ольгою Матюшиною. Разом з активістами ми готували святкування до Дня захисту дітей, форум ОСББ проводили толоки в нацпарку.

Я запропонував і активісти допомогли зреалізувати проект смс-оповіщення всіх охочих у селищі та безкоштовний wi-fi у поліклініці. Як топ-менеджер iPay я написав проект розвитку Коцюбинського, яке зараз вивчають активісти. З цією командою можна і треба конструктивно працювати. Нам не треба парашутисти. Я прийняв рішення не балотуватися, бо я розумію скільки сил і часу треба для того, щоб працювати як депутат волонтером. Але я готовий допомагати цій команді і активістці Олександрі Куцан. Тому прошу на виборах, шановні сусіди, підтримати саме її. Я переконаний, що хто б не надавав нам комунальні послуги – їх можна буде контролювати. Куцан дуже обов’язкова людина і робить те, що обіцяє. А ще вона уклала договір з виборцями, який передбачає те, що перед прийняттям серйозних рішень вона буде питати нашої з Вами думки.

17 липня прийдіть на вибори і голосуйте осмислено. Цей текст прошу роздрукувати і роздати сусідам, бо активісти не мають таких коштів, щоб персонально вішати борди. Тільки від нас залежить, як ми будемо жити і розвивати наше селище. Прошу інших активістів підготувати аналіз своїх округів для сусідів.

Без іменіАвтор: Євгеній Вєліканов, мешканець Меблевої – смт Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539