Приєднуйтеся до ініціативи створення ОСББ

0

У нашому селищі провели міні-форум присвячений формуванню та функціонуванню ОСББ. На захід був запрошені експерти з ініціативи “Центр допомоги співвласникам ОСББ-ДА” Інна Волошина та Андрій Саук.

Цей захід був покликаний донести до населення важливість формування ОСББ, наслідки його відсутності, розуміння зон відповідальності та того і багато інших питань.

Приємно було бачити, що люди вступали в активний діалог з експертами. Це означає – тема жива, актуальна і потребує обговорення.

Ідея проведення подібного заходу вже була давно, але, на жаль, важко було знайти команду для реалізації. На Школі активних громадян така команда була сформована. До мене приєдналась Іра Латиш та Тетяна Щербакова, які мають обидві досвід організації заходів, та Наталія Пилипенко. Важко було з залом. Планувалось в приміщенні 18 школі, але, на жаль, нам відмовили. З Будинком культури спочатку було важко, але потім до нас приєдналась Тамара Маркелова (голова Громадської ради при виконавчому комітеті ІМР) і допомогла в отриманні дозволу на проведення заходу.

Ми раді були бачити і чути досвідченого практика Анрдія Саука, який є сам головою ОСББ у  м. Бровари на 146 квартир. Він на власному прикладі розповідав, як діє ОСББ, про всі недоліки та переваги, як можна зробити його прибутковим. Думка, яка мені сподобалась  була про те, що ОСББ – це не просто форма власності. Це можливість людей керувати власним будинком, вирішувати людям як краще для нього. Це зміна поведінки та свідомості людей.

Безымянный

Змістовний був виступ Інни Волошиної, яка є експертом саме в новому законі №417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинках». Вона детально розповіла, що на даний момент є затверджено, що ще у стадії розробки. Як офіційно має проходити процес формування ОСББ, аби потім не виникало нюансів та суперечок.

Я рада, що в нас активізується громада. Що ми змогли власними силами організувати таки захід. Він не був ідеальним, але, сподіваємось, він був корисним для мешканці.

Презентації спікерів викладені на загальні ресурси і доступні за посиланнями:

Інна Волошина:  Створення ОСББ
Андрій Саук:  Функціонування ОСББ

Також ми створили групу в Facebook – ОСББ Коцюбинське. Тут ми будемо спілкуватися про ОСББ, постити корисну та важливу інформації, ділитись один з одним прикладами та порадами. Приєднуйтесь! Це не політична група. Вона стосуватиметься тільки питань ОСББ, тому що питання будуть і потрібно допомогти їх нашим сусідам вирішити.

Приєднуйтесь!

Без іменіАвторка: Ірина Анікеєва, коцюбинчанка – мешканка вул. Пономарьова

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539