Голодні ігри: після втечі Карплюка Главацьку залишають в Коцюбинському

0

З моменту поновлення селищної голови Ольги Матюшиної на посаді секретарка селищної ради Юлія Главацька так і не працювала на своєму робочому місці.

Заступник селищного голови Петро Пушанко, який після пованення Матюшиної, як і Главацька, вирішив терміново піти у довгострокову відпустку. На наступний день після того, як “Громада Приірпіння” оприлюднила документ, згідно з яким Главацьку мали б перевести на роботу до Ірпінської ради, Пушанко 26 липня відписався Карплюкові:

“… Коцюбинська селищна рада повідомляє, що заяви від секретаря селищної ради Главацької Юлії Олександрівни про звільнення в порядку переведення для подальшої роботи у виконавчому комітеті Ірпінської міської ради до Коцюбинської селищної ради не надходило. Виконання Вашого прохання є неможливим відповідно до Кодексу законів про працю України”.

Без імені

Активісти та законно обрана селищна голова Ольга Матюшина, яку за кілька днів до виборів знову усунули з реєстру, припускає, що після обшуків ГПУ та втечі мера Ірпеня за кордон план переграли.

“Давайте аналізувати факти. З червня місяця, коли я повернулася, Главацької в раді не було. Всі синхронно пішли у відпустки. Був масовий саботаж. Навіть після рішення Верховного Суду, якого так чекали депутати і яким їм було повернуто повноваження, Главацька не вийшла на роботу. Вибори відбулися попри те, що на Коцюбинську ТВК чинили тиск в тому числі й депутати Коцюбинської ради від Нових облич, зокрема Юлією Главацькою, яка на засідання Коцюбинської ТВК ходила навіть вночі, але в раді вдень працювати не з’являлася. Перед виборами мене знову прибрали з реєстру як голову селищної ради, що було цілком очікувано, бо тоді Нові обличчя дуже нервували. Після виборів, як я розумію, була чітка домовленість, що Главацьку переводять до Ірпеня. Мені зрозуміло, що її функція як секретаря Коцюбинської селищної ради на цьому мала б завершитися, про що свідчить офіційний лист за підписом Карплюка. Припустити те, що Главацька не узгодила свої дії з Карплюком – я не можу, бо це буде умовивід поза межами логіки та здорового глузду”, – каже Ольга Матюшина.

“Лист Карплюк написав 20 числа. За день до обшуків.

Без імені

Далі були обшуки і Карплюк ганебно втік з країни. Всі розмови про те, що він буде після обіду й доведе всім, що не тікав, виявилися безпідставними. Карплюк у той же день сказав, що переховується. А за кілька днів вже змінив позицію і сказав, що він просто у відпустці. За таких умов, коли запрацювали правоохоронні органи задумана ними схема з переведенням Главацької, очевидно зазнала змін. Я не виключаю, що Главацька зараз в терміновому порядку скличе сесійне засідання старим складом депутатів і що вони там понаприймають і який сесійний номер присвоять – тут прогнозувати вже, напевно, ніхто не береться. Головне розуміти одне: за всі свої дії кожному доведеться відповідати перед законом,” – додає Матюшина.

Новообрані депутати мають подати заяви до Коцюбинської ТВК, що у них немає іншого представницького мандату та інших обставин, що унеможливлюють сумісництво з депутатством. З того часу, як 2/3 новообраних напишуть заяви голова ТВК Людмила Демченко, за законом, має скликати сесію упродовж 14 днів.

1 серпня має відбутися судове засідання щодо поновлення  на посаді Ольги Матюшиної, яку силовим методом усунула від влади Главацька та більшість, яку уособлювали депутати Нових облич 8 квітня.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539