Луценко: Мер міста Ірпеня має повернутися додому

0

У мене немає ніякого неупередженого ставлення до мерів Бучі та Ірпеня. Мер Бучі і мер Ірпеня дійсно багато зробили для цих міст. Ці міста разюче в кращу сторону відрізняються від інших районних центрів Київщини чи іншої області. Але це не знімає питання того, хто вкрав майже 900 гектарів державного лісу і себе не забув. Тобто, приносити благо громаді – дякую. Але це не індульгенція від того, щоб незаконно здобувати благо собі і своїм наближеним.

Моя рекомендація до обох мерів – співпрацювати зі слідством. Не сидіти в Польщі і не писати в інтернеті про політичні репресії. Ніхто ще нікого не заарештовує, не знімає з посад. Приходьте до слідчих і давайте покази. Хто знає, можливо цим людям так діяти наказав особисто Янукович чи Путін, чи ще хтось. Але вони поставили свій підпис під явно незаконним документом, що визначив Верховний суд.

Прийдіть і поясніть свої дії. Я припускаю, що їх могли примусити так робити. Але якщо ви самостійно обрали шлях привласнити державний ліс, то майте сміливість відповідати, а не виставляти працівників бюджетних підприємств своїх міст на захист себе любимих.

Ми пройдемо весь шлях до становлення істини в цій справі і хто є винним. Хто до якої партії належить, хто до якої організації належить – мне менше обходить, бо злочинність не має партійності. Корупція не має політичних відтінків.

У цій справі все йде своїм шляхом. А мер міста Ірпеня має повернутися додому, де його чека сім’я, виборці і прокурори.

Автор: Юрій Луценко, Генеральний прокурор України

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539