ЦВК сформувало новий склад Ірпінської ТВК – 17 осіб

0

У ЦВК жеребкуванням обрали новий склад Ірпінської ТВК.

Представниця Батьківщини Ольга Гуріна очолила комісію. Гуріна балотувалася в депутати Ірпінської міської ради у 2010 році разом із чоловіком Віктором Гуріним від Української народної партії. На виборах 2015 року Ольга Гуріна на вибори не пішла, але від Батьківщини до Ірпінської міської ради подався чоловік та син Артем Гурін.

Віктору Гуріну забракло для того, щоб пройти до Ірпінської міської ради голосів. Він посів у партійному рейтингу 9 місце, а пройшло лише 3 депутатів. Син Гуріних залишився в кінці партійного списку.

Віктор Гурін депутат Ірпінської міської ради попереднього скликання. Подавався до складу ОВК від Української народної партії на парламентських виборах 2012 року.  Згдом Гурін був членом ОВК від Батьківщини на 95 окрузі у 2014 році.

Окрім Ольги Гуріної від Батьківщини пройшли ще 2 членів ТВК –  Наталія Шапоренко та Наталія Молчанова. За інформацією джерел “Громади Приірпіння”, Молчанова, ймовірно родичка одного з депутатів Ірпінської міської ради від Батьківщини – Володимира Молчанова.

Нагадаємо, що Батьківщина в Ірпінській міській раді входить до широкої коаліції разом з Новими обличчями й колишні члени партії Батьківщина, зокрема Владислав Євстєфєєв причетні до наймасштабніших дерибанів у регіоні.

Заступником голови комісії стала Людмила Богачова – “Опозиційний блок”. Ще одним предстанвиком Опоблоку стала Наталія Сидорук – 22-річна студентка податкової академії. Ймовірно, сестра колишньої голови Ірпінської комісії Ірини Сидорук, яка представляла Опозиційний блоку. У червні місяці з’явилося оголошення про те, що Наталія Сидорук шукає роботу бухгалтера.

Третім предстанвиком Опоблоку став Ілля Ільчук.

Нагадаємо, до Опозиційного блоку, як і до Нашого краю масово увійшли колишні члени Партії регіонів.  Депутат облради від Нашого краю – зачтупник міського глови Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука.

Наш край у ТВК отримав одного представника – Юрія Марченка. Повного тезку Марченка подавали Нові обличчя до складу Ірпінської ТВК 2015 року. Марченко підписав петицію на захист Карплюка та Федорука. У 2014 році Марченко входив до Ірпінської ТВК від Народної партії Володимира Литвина.

Повний тезка Юрія Марченка значиться помічником колишнього нардепа Валерія Акопяна (4 скликання, блок “За єдину Україну”).  Марченко в Ірпені один із засновників “Синергія Сервіс” та “Синергія Фуд”. На сайті “Синергії” видно, що це будівельна фірма і там є контакти Марченка.

Предатсвниця УКРОПу Анастасія Горбачова – була помічником Петра Мельника. УКРОП в Ірпені також входив до широкої коаліції з Новими обличчями. За інформацією “Української правди” та “Тижня” кандидатуру Володимира Карплюка на пост мера Ірпеня 2010 року підтримував саме Петро Мельник.

Від Нових облич до Ірпінської ТВК потрапила одна людина – чинний депутат Ірпінської міської ради Святослав Куценко. Член Політичної партії “Нові обличчя”, який раніше балотувався від “Свободи”. Також є інформація, що він балотувався від „Громадянська позиція”. У 2014 році був Головою ОВК від Ліберальної партії, яку очолював на той час політик, який голосував за диктаторскі закони 16 січня 2014 року. Працює Директором ТОВ “Метрокс” (будівельно-монтажні роботи).

“Колись його прізвище було Куцебаценко. Зараз він по паспорту Куценко. Завдяки мені у нього почалася політична кар’єра. Щоб йти на вибори треба було створити виборчий блок. Тоді мені порекомендували партію, яку і очолював Куцебаценко. Я пішла першим номером, Бархолнеко другим, а він – третім. Сутність проявилася і під час тих виборів. Він нас підставляв. Хімічив із списками. Запоров юридичну роботу, бо сказав що образився і це мало нас всіх не підставило,” – розповідає Мирослава Свистович, екс-міський голова Ірпеня.

Як тільки став депутатом, він перейшов, з слів Свистович, на бік депутатів-дерибанників. Обстоював інтереси депутатів, а не громади.

Секретарем комісії став пердставник Радикальної партії Петро Глієвий, який входить до громадської ради Ірпінської міської ради від ГО “Можливість”. Балотувався до Ірпінської міської ради у 2015 році, але через ймовірні фальшування на виборах жоден “радикал” до Ірпінської міської ради не потрапив.

Член ОВК 96 округу від кандидата в президенти Сергія Тігіпка, очільника “Сильної України”.

У “радикалів” є ще два члени комісії – Вікторія Бондарчук та Вікторія Грабовська.

Блок Петра Порошенка отримав в ТВК трьох представників.

Тарас Уманець – був членом Ірпінської ТВК від Радикальної партії Ляшка, але у червні місяці перед самими виборами в селищі Коцюбинське його замінили. Зараз він увійшов до ТВК від БПП. Уманець – засновник Тагрум, яке зймається нотаріальною та іншою юридичною діяльністю, уповноважена особа “Репарації”.

Ще одна представниця БПП Валентина Ситник у попередньому складі ТВК представляла “радикалів”.

Третя представниця від цієї партії – Алла Грушева. Ймовірно, родичка кандидата в депутати Ірпінської міської ради Андрія Грушевого від БПП.

Двох представників має парламентська партія Народний фронтТетяну Лук’янову та Світлану Стефанцеву.

 

У Ірпінській ТВК немає жодного представника Самопомочі та Свободи, хоча ці партії подавали свої кандидатури. У попередньому складі ТВК був лише один свободівець. Таким чином у новому складі ТВК може бути 9 членів, які лояльні до Нових облич. З-поміж них і представниця “Батьківщини”, яка очолила комісію. Це більшість голосів в ТВК.

Нагадаємо, Ірпінську ТВК Центральна виборча комісія розформувала за те, що вона не могла оперативно зібратися й відголосувати заміну представника “Самопомочі” в Коцюбинській ТВК. Як виявилося одна з представниць Самопомочі в Коцюбинській ТВК стала на бік Нових облич і під тиском Ірпінської ТВК була готова голосувати за скасування виборів в селищі Коцюбинське.

Якщо міський голова Володимир Карплюк, який втік з країни після обшуків, не повернеться, то мешканці Приірпіння обиратимуть нового міського голову. На сайті “Громада Приірпіння” триває опитування, де читачі висловлюються щодо подальшої долі Краплюка.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539