Який рівень легітимності в новообраного складу Коцюбинської ради

0

Команда активістів отримала 10 мандатів. Команда Нових облич – 11. 5 мандатів отримали самовисуванці.

Пропорційно це склало відповідно 23, 24 та 9 % голосів. Таким чином результати виборів довели, що активісти за останні 9 місяців збільшили підтримку коцюбинців більш, ніж удвічі, а Нові обличчя її суттєво втратили попри інтенсивну кампанію, яка супроводжувалася непрямим підкупом виборців, коли партія рекламувалася справами, які робилися, як виявилося, за бюджетні кошти.

Загалом за всю команду Ольги Матюшиної проголосувало 39 % виборців, а за команду Нових облич 31%.

“Це доволі хороший показник враховуючи те, що електорат Нових облич, коли голосував, то бачив в бюлетені назву партії Нові обличчя. Кожен активіст працював на свій рейтинг і впізнаваність. На віче ми принципово погодили, що всі, хто йдуть від громади мають бути самовисуванцями, щоб не залежати від партій,” – наголошує мешканка Коцюбинського Ірина Федорів, яка організовувала тричі віче у селищі.

Попередній склад ради мав підтримку 48 % виборців. Цього разу депутатів обрали 56 % учасників виборчого процесу. На графіку видно, як за 9 місяців змінилися уподобання мешканців селища. Дані отримані редакцією з протоколів, які надали спостерігачі та кандидати.

fff

За попередньої каденції найнижчий рівень легітимності мав Сергій Лагода від Нових облич (36 голосів), який цього разу не пройшов у депутати. У цьому скликанні найменше голосів виборців з-поміж обраних депутатів отримала Марина Ходаковська від Нових облич (51 голос).

Варто зазначити, що при більшій кількості голосів в депутати не пройшли кандидати, які не посіли першого місця на окрузі, але набрали більшу кількість голосів: Ігор Чижевський (84 голоси), Наталія Коломієць та Тетяна Щербакова (по 64 голоси), Лернер Наталія (59 голосів), Людмила Буток (52 голоси).

Під час виборів громада по суті вручає депутатам представницький мандат і він починає діяти з того моменту, коли голова ТВК скликає 1 засідання 1 сесії нового складу ради. У новообраних депутатів після офіційного оприлюднення результатів виборів є 20 днів на подання заяви до ТВК, яка має засвідчити відсутність у них іншого представницького мандату.

До 1 засідання 1 сесії, де головує голова ТВК, діють представницькі мандати депутатів попередньої каденції.

Законно обрана громадою селищна голова Ольга Матюшина після перевороту влади в селищі поновлюється на посаді через суд. До того часу в реєстрі вона значиться як в.о. голови. Главацька, яка по суті керувала переворотом 8 квітня й виготовляла рішення та розпорядження ради гербовою печаткою невідомого походження, впродовж кількох місяців не виконує свої обов’язки належним чином й не працює в селищній раді.

До своєї втечі за кордон Володимир Карплюк вимагав у селищної ради Коцюбинського перевести Главацьку в Ірпінь, але після його втечі це переведення так і не провели.

“Громада Пріирпіння” наводить повний список обраних депутатів Коцюбинської селищної ради, які набудуть повноважень після 1 засідання 1 сесії:

Округ № 1 ( вул. Артема, пров. Артема, вул. 8 Березня, вул. Фрунзе, вул. Коцюбинського) – Олена Сокотюк (з команди активістів).

Округ № 2 (вул. Шевченка, пров. Ворошилова 1, пров. Ворошилова 2) – Андрій Скіпальский (з команди активістів).

Округ № 3 (вул. Бакала) – Павло Назарук (Нові обличчя, депутат КСР 7 скликання).

Округ № 4 (вул. Островського, Горького, Чапаєва (без будинку 5) – Олександр Хвостенко (самовисуванець, депутат КСР 6 скликання).

Округ № 5 (вул. Червоноармійська, вул. Паризької комуни (без будинку № 5), провулок Паризької комуни) – Євген Домбровський (з команди активістів, , депутат КСР 7 скликання).

Округ № 6 (вул. Паризької комуни буд. № 5, вул. Вокзальна, пров. Жовтневий) – Микола Єременко (з команди активістів, , депутат КСР 7 скликання).

Округ № 7 (вул. Лісова буд. 20 та 20а) – Людмила Узерчук (Нові обличчя, депутатка КСР 7 скликання).

Округ № 8 (вул. Меблева буд. № 8, вул. Чапаєва буд. № 5) – Марина Ходаковська (Нові обличчя, депутатка КСР 7 скликання).

Округ № 9 (вул. Меблева 1,2, 3, 4, 5, 6, 7, вул. Лісова (виключно приватний сектор)Олексій Зінкевич (самовисуванець).

Округ № 10 (вул. Меблева буд. 9 та 10) – Оксана Недашківська (з команди активістів).

Округ № 11 (Меблева 11, 11а, 11б) – Олександра Куцан (з команди активістів).

Округ № 12 (вул. Доківська буд. 4,5,6,7, 7а, 8, 13, 15 та вул. Залізнична) – Владислав Євстєфєєв (самовисуванець, депутат КСР 6,7 скликань).

Округ № 13 (вул. Доківська бул.17,19, 21,23,11,29,21,39) – Катерина Ющенко-Корбут (Нові обличчя, депутатка КСР 7 скликання).

Округ № 14 (вул. Доківська буд. 25,27, вул. Паркова, пров. Парковий, в/м 136) – Сергій Даніш (Нові обличчя).

Округ № 15 (вул. Доківська буд. 9) – Сергій Міщенко (Нові обличчя, депутат КСР 7 скликання).

Округ № 16 (вул. Доківська буд. 26) – Анатолій Столяр (Нові обличчя, депутат КСР 7 скликання).

Округ № 17 (вул. Пономарьова 2а,2в,2/1) – Іван Лизун (Нові обличчя, депутат КСР 6 скликання).

Округ № 18 вул. Пономарьова буд. 2, 2б, 6, 2/2 – Ігор Рожанський (Нові обличчя, депутат КСР 6 скликання – депутат Партії регіонів, депутат КСР 7 склиання Нові обличчя).

Округ № 19 вул. Пономарьова буд. 6/1, 6а Олександр Ковальчук (з команди активістів).

Округ № 20 вул. Пономарьова буд. 6/2 – Галина Багінська (Нові обличчя, депутатка 7 скликання).

Округ № 21 вул. Пономарьова 6/3 – Юлія Главацька (Нові обличчя, депутатка 6,7 скликань).

Округ № 22 вул. Пономарьова 1, 1/5, 3а, 4, 5, 7, 8, 9, 9а, 11,16, 17, 17а Віталій Лазаренко (самовисуванець).

Округ № 23 вул. Пономарьова буд. 18, 18а – Радуда Ліна (з команди активістів).

Округ № 24 вул. Пономарьова буд. 34 – Віталій Головня (самовисуванець, депутат 7 скликання).

Округ № 25 вул. Пономарьова буд. 28 – Наталія Пилипенко (з команди активістів, депутатка 7 скликання).

Округ № 26 вул. Пономарьова, 25 (в/ч А3796), буд. 24а, 24 б, 25, 26, 26/1, 26/2 – Віктор Анісімов (з команди активістів, депутат 7 скликання).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539