У школах Києва є ще вільні місця

0

Школи Шевченківського району недобрали 260 дітей. У Святошинському районі 26 вільних місць у для першокласників. Про це свідчать дані управлінь освіти, які отримала киянка через  “Доступ до правди”.  З огляду на те, що значна кількість мешканців Приірпіння через переповнені школи, де навчаються вже у три зміни, та садки віддає своїх дітей у столичні заклади, “Громада Приірпіння” моніторить суспільноважливу інформацію.

“Весняний ажіотаж з набором у перші класи уже позаду. Коли діти проходили вступні тестування чи співбесіди, складалось враження, що місць всім не вистачить, адже директори шкіл говорили про обмежений набір, прохідний бал, черги з тих дітей, чиї старші братики та сестрички уже навчаються у цих школах,” –  розповідає Віта Думанська, чий син цього року йде у перший клас.

“Коли обирали школу – керувались принципом, щоб недалеко від дому. Син ходив на підготовчі заняття, успішно пройшов співбесіду, тому його без проблем зарахували до школи. Проте, досі не можу змиритися, що вчитиметься в школі, в якій поганий стадіон, жахливі туалети, навчальні класи  з радянськими меблями. Тому вперто шукаю іншу школу,”  – пояснює киянка, яка направила запити до управлінь освіти кожного району Києва.

За даними Святошинської РДА, у школах району ще є 26 місць для першачків, причому місця є і на Новобіличах, і на Борщагівці. Варто зазначити, що недобір не лише у звичайних школах, 3 вакантних місця є й у гімназії №154. Не набрали дітей в основному старі школи, з поганим матеріально-технічним забезпеченням.

Без імені

Як виявилось, значний недобір у школах Шевченківського району – вільно 260 місць, про що йдеться у відповіді на запит. Причому місця для першачків є практично по всій території району. Майже 50 вільних місць у школі-інтернаті №20 (вул. Ак. Грекова, 2), у школі № 82 (вул. М. Шпака, 4) – 39 місць для першачків, 21 – у школі №95 (вул. Данила Щербаківського 61Г). На жаль, редакції не вдалося поспілкуватися директорами цих шкіл – телефони не відповідають. Ймовірно зараз тривають відпустки в освітян.

Наступного тижня “Громада Приірпіння” опублікує повну інформацію про наявність вільних місць у перших класах в усіх районах Києва. Відповідні запити направлено районним адміністраціям.

Нагадаємо, що у Приірпінні за 5 років бюджетним коштом збудували лише 1 освітній заклад –  дитсадок.

“Громада Приірпіння” проводить опитування на сайті щодо того, як вдається мешканцям Приірпіння влаштувати дитину в дитсадок.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539