Луценко: підозра Федоруку й Карплюку буде вручена після встановлення збитків

0

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в ефірі телеканалу “24“.

“Щойно ціна (проданих ділянок лісу) буде встановлена, обидва зловмисники отримають підозри і підуть в суд”, – сказав генпрокурор.

Він зазначив, що були спалені документи з кадастровими номерами зазначених земельних ділянок.

Проте, за словами Луценка, ці документи були відновлені.

Генпрокурор закликає Федорука та Карплюка піти на угоду зі слідством і відшкодувати збитки до державного бюджету.

Це, за словами Луценка, допоможе фігурантам справи отримати менший термін ув’язнення. В іншому випадку – їм загрожує 10 років позбавлення волі.

Також Генпрокурор зазначив, що в разі втечі підозрюваних за кордон, їх будуть розшукувати разом з Інтерполом.

Разом з тим Луценко наголосив, що вина двох мерів очевидна.

Громадський діяч Віктор Бархоленко, який 10 років доводить, що влада Бучі незаконно розпоряджається землями державного лісового фонду, переконаний, що збитки можна порахувати дуже швидко.

“Збитки нараховуються з двох складових. Перша складова – це нормативно-грошова оцінка земель, яка знаходиться в базі даних Держгеокадастру міста Бучі та яку можна підрахувати протягом одного тижня. Друга складова – відновлювальна вартість дерев породи сосна й дуб. Її можна втановити у відповідності до лісовпорядкувальних матеріалів та таксаційного опису лісу Бучанської лісової дачі. Все разом це можна зробити протягом одного місяця. В будь-якому випадку, сума складатиме кількох мільярдів гривень”, – переконаний Бархоленко.

Як відомо, Генеральна прокуратура вилучила під  час обшуків у мера Бучі Анатолія Федорука документацію, що підтверджує махінації з землею на сотні мільйонів гривень.

У цій справі обшуки проводилися за 31 адресою.

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539