На залізничному вокзалі в Бучі зрізали дерева

0
Мешканці Бучі обурені тим як обрізали дерева біля центральної залізничної станції. Десяток дерев, які росли біля центрального входу до вокзалу, були обрізані майже до пеньків.
Всі довідники й книги про Бучу включають фото залізничної станції, яку по периметру красиво обрамляли пишні дерева: липи, каштани, ялини.
Так було завжди аж поки комусь із добродіїїв не прийшла в голову думка реконструювати цю площу.
1
У мене був шок від побаченого. Колись це була оаза, яка доповнювала й прикрашала історичну будівлю вокзалу. Взагалі вокзал – це візитка всього міста, його бачать тисячі людей, які проїздять повз на елекричках та потягах.
Розташована станція так, що коли проїжджаєш повз, то завжди милуєшся цим красивим будиночком. Ця будівля протягом багатьох років була своєрідною перлиною нашого міста, вона має свою історичну цінність разом із прилеглою територією, на якій, скільки себе пам’ятаю, завжди росли дерева  і доповнювали цей архітектурний ансамбль.
1
Тепер така сумна картина залізничної станції стоїть перед очима: зі стовбурами понівечених дерев, які  геть спотворили  цей красивий куточок Бучі.
З огляду на це, чомусь не полишає думка, що взагалі в Бучі дуже легковажно ставляться до історії та історичних цінностей.
До слова, це не перший випадок дивних дій з боку керівництва залізничної станції. У 2008-му році начальник залізничної станції Василь Сюркель хвалився в інтерв’ю одному з місцевих сайтів, що зробить реконструкцію привокзальної площі. Обіцяв нову платформу, озеленення і так далі.
Але, очевидно, Сюркель бачить реконструкцію якось по-своєму, бо майже за 10 років мало що змінилося.
Хіба що платформа збільшилася на кілька метрів і унеможливила перехід бучанців через колію. Там, де колись був перехід, зараз жодних зручностей для пасажирів.
1 А окрім платформи, до планів реконструкції, ймовірно, увійшло знищення дерев біля станції.

sam3Авторка: Ніна Костенко, журналістка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539