“Громаду Приірпіння” заблокували в Росії

0

Роскомнагляд заблокував сайт “Громада Приірпіння”. Це сталося після того, як редакція викрила фейкову новину про те, що в Ірпені знайшли газ та нафту.

Її з посиланням на російський сайт Нафтогаз.Ру поширила голова фракції “Нові обличчя” в Ірпінській міській раді Анастасія Попсуй. Посилаючись на неправдиву інформацію, Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) пояснювала громаді, чому прокуратура проводить обшуки в мерів Приірпіння. Нібито тих, хто хоче змістити мерів з посад, цікавить міфічні нафта і газ у Приірпінні.

“Єдиний реєстр доменних імен, вказівників сторінок сайтів у мережі Інтернет і мережевих адрес, які дозволяють ідентифікувати сайти в мережі Інтернет, містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено,” – йдеться в повідомленні про блокування сайту “Громади Приірпіння”.

Оскаржити рішення Роскомнагляду можна в тримісячний строк у судовому порядку. Сайт також можна вилучити із забороненого реєстру протягом 3 днів, якщо редакція видалить “протиправну” інформацію з сайту. Про це йдеться у примітках до заборони.

Безымянный

“Громада Приірпіння” наголошує, що не збирається видаляти жодне повідомлення з сайту. Принагідно редакція зазначає, що 3/5 пропускної спроможності адрес не вдалося заблокувати. Тому спеціально для Роскомнагляду ми присвячуємо цю пісню.

Нагадаємо, що “Громаду Приірпіння” після публікації стосовно бордів сепаратиста Губарева, який мав спільний бізнес з місцевими політиками, кілька днів атакували хакери. Після цього редакція отримала захист міжнародної програми Deflect. Спроби зробити сайт недоступним до громади повторюються щоразу після найбільш резонансних публікацій, які пов’язані зокрема і з діяльністю партії “Нові обличчя”. Експерти детально аналізують і вивчають природу таких атак.

Редакційна пошта неодноразово піддавалась фішинговим атакам (спроба виманити в редакції пароль). Консультанти Google подбали про надійний захист пошти редакції задля розвитку громадянської журналістики і становленню громадянського суспільства.

Статті дописувачів “Громади Приірпіння” удостоювалися нагород на міжнародних конкурсах. Внесок редакції у розвиток громадянської журналістики високо оцінила Національна спілка журналістів України.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539