Як заступник селищного голови Коцюбинського заробляв на зливі нечистот

0

У селищі Коцюбинке є каналізаційно-насовна станція (КНС). Щороку мешканці жаліються на те, що на КНС зливають машини нечистоти занадто часто. Моніторинг волонтерів дав зрозуміти, що на КНС приїздять машини, з якими немає жодних договорів. Пушанко про це знав. І його тоді, з слів активістів, дуже обурювало, що цей факт став публічним.

Тут треба зазначити, що якщо хтось зливає нечистоти і при цьому платить гроші комусь у кишеню, то за злиту кубатуру нечистот в КНС платити нам. “Водоканал” рахує добре, скільки кубів пройшло.

У нас неодноразово виникали питання, хто і як банкрутить комунальне підприємство громади. Завжди потрібно збирати докази. Ми їх шукали під час аудиту.

Екс-голова селища Вадим Садовський зробив своїм заступником Петра Пушанка, який до того очолював УЖКГ “Біличі”. У комунальній установі ці двоє залишили керувати свою людину – Олексія Зінкевича. Коли я стала селищною головою тогочасний очільник УЖКГ “Біличі” неодноразово відмовлявся звітувати. Ми не розуміли, звідки взявся борг 16 мільйонів і чому його не виходить погасити. Як результат невиплата коштів працівникам, відсутність світла на сходинкових клітинах, заблоковані рахунки.

Комунальна установа має заробляти. Мешканці селища наголошували на тому, що в комунальні установі є мертві душі, а на зливі нечистот в КНС заробляють, але заробляв точно не УЖКГ “Біличі”.

Коли ми звільнили Олексія Зінкевича із займаної посади, то отримали доступ до інформації. Нам одразу стало відомо, що УЖКГ “Біличі” оплачує телефон Петра Пушанка. Про те, що цей номер Пушанка – знали всі, хто йому хоч раз телефонував. Але у обліковій відомості цей номер закріплений формально за Петром Євтушенком.

Без імені

Вже є пояснення начальника електродільниці  Євтушенка, що цей номер ніколи за ним закріплений не був.
bezyimyannyij

Комунальна установа не має оплачувати телефон сторонньої людини, яка не працює в УЖКГ “Біличі”. Я вилучила телефон в Петра Пушанка. Написала заяву в поліцію й вимагала, щоб у мене забрали знаряддя злочину.

Відповідно я оприлюднюю інформацію про те, як Петро Пушанко, що вбачається з переписки із службового номеру, з високою ймовріністю, за злив нечистот в КНС просив собі на іменну картку гроші. Сума разового переводу – 5 тисяч гривень. Тому цілком зрозуміло, чому мешканець Ворзеля так наполегливо роками їздить до нас в Коцюбинське на роботу і ніяк не хоче звідси ступатися. Хлібне місце.

bezyimyannyij

Більше того, готівку просили передавали і через водія, коли картки з собою не було.

bezyimyannyij У жовтні місяці екс-депутат Микола Ільницький подякував за те, що викачали якусь яму. Тоді в УЖКГ як раз відбувалася заміна керівництва. Про яку яму йдеться і на яких умовах – поки нам невідомо.

bezyimyannyij

Цю інформацію ми передамо в правоохороні органи. Нехай розслідують ці випадки. Докази нами вже зібрані. Прошу громаду підтримати моє намагання звільнити мого заступника Петра Пушанка. Для цього треба, щоб депутатська більшість погодила нового заступника, бо селищна голова за законом не має права сама наймати на цю посаду працівника без погодження ради.

Прошу всіх членів територіальної громади, які проживають на округах, де не перемогли активісти, дати своїм депутатам доручення: підтримати зняття з посади Петра Пушанка у зв’язку з тим, що він протиправно користувався телефоном УЖКГ “Біличі” та, як виявилося з інформації на службовому номері, схоже, доходи, які мала б отримати комунальна установа, потрапляли на картку Пушанка.

Сподіваюся, що для правоохоронних органів не буде проблематично перевірити правомірність надходжень коштів на особисті картки заступника селищного голови.  А після такої доказової бази жоден депутат не буде проти того, щоб звільнити Петра Пушанка із займаної посади.

На найближчому засіданні профільної комісії з питань ЖКГ прошу голову комісії Олександру Куцан викликати для звіту Петра Пушанка, який мені, його безпосередньому керівникові звітувати відмовляється, і за результатами звіту Пушанка підготувати висновок комісії.

Бюджетна комісія під головуванням Людмили Узерчук має перевірити, чи вносилася в ці дати готівка на рахунок УЖКГ “Біличі” й чи були на цю суму акти виконаних робіт. Про це мають свідчити документи з відміткою банку. Також бюджетна комісія має перевірити, як УЖКГ “Біличі”, комунальне підприємство, могло надати сім-картку для користування Петру Пушанку і поповнювати цей номер. Висновки комісії пані Узерчук прошу передати в НАБУ. Офіційне звернення до двох комісій з проханням розглянути ці питання направлю в понеділок.

Додатково інформую, що з службового телефону Петро Пушнко неодноразово спілкувався з колишнім очільнком ради екс-регіоналом Вадимом Садовським, з колишнім секретарем ради екс-регіоналом Олександом Ковтачем. Ці спілкування відбувалися після перевиборів до селищної ради влітку 2016 року.

Нагадаю, що службовим телефоном послуговувався і екс-селищний голова Вадим Садвоський. Оскільки це службові телефони, то інформація про те, хто і як ними користувався передана активістам. Сподіваюся? найближчим часом ми дізнаємося багато цікавих речей про те, як працювали чиновники за гроші громади.

А чиновникам раджу не користуватися бюджетними грошима, аби платити за телефонні номери, які не використовуються для вирішення робочих питань.

Без іменіАвторка: Ольга Матюшина, голова смт Коцюбинське

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539