У Бучі згорів будинок, в якому жило кілька родин

0

У Бучі по вулиці Сім’ї Красовських (Пролетарській) вщент вигорів приватний будинок, в якому мешкало три родин. Пожежа сталася 5 грудня близько опівночі.

Про це повідомила бучанка Олеся Сунцова, яка мешкає поряд.

“Десь близько дванадцятої ночі ми почули канонаду, так нібито хтось стріляє. Почали дивитись у вікна і побачили зарево як від пожежі. Вибухав шифер. За 2-3 хвилини одяглись і вже були на місці. Разом з нами приїхала перша пожежна машина, десь без десяти дванадцять. Будинок палав дуже сильно, вже впав дах і будинок був повністю у вогні. Будинок дерев’яний, обкладений цеглою. Усі переживали аби полум’я не перекинулось на сусідні будинки, які стояли від палаючого доволі близько”, – розповідає Сунцова.

“Всі присутні думали, що у будинку є люди, так як цей будинок був на кілька господарів та ще там жили квартиранти – подружжя з дитиною. Рятувальники, які були вдягнені легко (не як космонавти) не роздумуючи полізли прямо в полум’я шукати людей у вогні. При тому, що води у шлангу рятувальної машини практично не було, вистачило лише на трошки полити і то дуже мало. Шукали довго там людей пожежники. Вони справжні герої. Полум’я було шалене, близько на 25 метрів підійти не можна було. Падали стіни і дах вже впав. Полум’я було у висоту метрів на 15”, – додає Сунцова.

За словами Сунцової, в будинку нікого не було. Жінка каже, що  квартиранти прийшли через півгодини після приїзду рятувальників.

Надзвичайники розповіли, що 5 грудня в Бучі було майже одночасно дві пожежі.

“Вчора в Бучі було дві пожежі. Одна на вулиці Інституцькій, друга – на Пролетарській. Виклик з Пролетарської ми отримали, коли працювали на Інституцькій. Окрім нас на Інституцькій було ще дві бригади. Ми їх залишили й поїхали на Пролетарську. Полум’я охопило вже весь будинок й перекинулося на паркан сусіднього”, – розповідає начальник 53-ДПРП смт Гостомель Олег Ляхевич.

Мешканці Пролетарської стверджують, що води в рятувальній машині було мало й тому пожежу не вдалося вчасно ліквідувати.

1

Рятувальники заперечують інформацію про відсутність води в машині.

“Води в машині вистачає на 3 хвилини, потім треба їхати заправлятися – до водойми, або гідранту. Ми відбили пожежу від сусідніх будинків і побігли всередину, щоб переконатися, що там нема людей. На щастя, ніхто не постраждав. Ми викликали підмогу з Ворзеля та Коцюбинського. Колеги з Бучі та Ірпеня працювали на Інституцькій”, – додає Ляхевич.

Як повідомляє офіційний сайт ДСНС України у Київській області пожежу вдалося повністю ліквідовано о 03:43.

Неофіційно рятувальники озвучили версію загорання – застаріле пічне опалення на другому поверсі.

Нагадаємо, що два роки тому у Бучі згорів будинок, в якому мешкала багатодітна родина. Тоді влада на проблеми погорільців не відреагувала. Лише завдяки втручанню “Громади Приірпіння” людям вдалося отримати житло. Півроку тому родина отримала земельну ділянку, площею 6 соток.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539