Червакова з трибуни ВР звинуватила поліцію Приірпіння в бездіяльності

0

Народна депутатка Ольга Червакова з трибуни Верховної Ради повідомила про бездіяльність правоохоронців у Приірпіннні.

“Я неодноразово повідомляла з цієї трибуни про факти резонансних нахабних нападів на активістів селища Коцюбинське Київської області. Це питання розглядалося Комітетом з питань протидій корупції, Єгора Соболєва, було це влітку цього року. Але до цього часу ситуація не лише не поліпшилася, а значно набагато погіршилася. 31 жовтня в селищі Коцюбинське титушками було здійснено брутальний напад на місцеву активістку Лесю Єльникову. Вона дружина учасника АТО, вона мати двох дітей. Зі струсом мозку, численними забоями її було ушпиталено в лікарню,” – наголошує Червакова.

“Її визнано потерпілою, але жодної слідчої дії більше не вчинено. Навіть не встановлено власника автомобіля на якому приїхали ті тітушки. Місяцем раніше було скоєно напад на місцевого активіста Коцюбинського Ігоря Домбровського, який мав дати покази в суді, і прямо в суді на нього навалилися тітушки і місцеві депутати з партії “Нові обличчя”. Це є в матеріалах справи. Але я переконана, що це було за вказівкою певних осіб. Його також було побито – струс мозку, операція на носі, тому що перелом носа. До сих пір не призначено навіть судово-медичну експертизу,” – повідомляє нардепам про ситуацію в Приірпінні Ольга Червакова.

Цим злочинам передувало ще одне побиття. Юриста Коцюбинської селищної ради Андрія Ополінського перестріли в під’їзді невідомі. Про цей випадок також дізналися парламентарі.

Безымянный

“Я звернулася з депутатським запитом до голови Національної поліції і голови МВС України, з питанням як розслідуються ці кримінальні справи і з проханням пришвидшити. На що мені прийшла просто нахабна відписка про те, що факти вивчаються, розслідування проводиться. Мовляв – не хвилюйтеся. У той же час, я з таким же питанням звернулася до прокуратури. І ось лист від прокуратури області, яким прямо вказано, що стан досудового розслідування по вказаних кримінальних провадженнях це я цитую: “заслухано на оперативній нараді у прокуратурі області, на якій встановлено, що досудове розслідування слідчими СВ Ірпінського відділу поліції ГУНП в Київській області здійснюється неналежним чином”.

bez-imeni

«Водночас, органами прокуратури області неодноразово надавалися слідчим вказівки в порядку ст. 36 КПК України, які залишились без виконання,» – йдеться у відповіді від прокуратури Київської області

“Шановні колеги, що відбувається?! У нас поліція живе своїм життям, їм не указ ні прокуратура, ні народні депутати, ні Закон “Про поліцію”. Я звинувачую керівництво Національної поліції і керівництво МВС в тому, що своєю бездіяльністю стосовно невжиття заходів стосовно тих слідчих, які не розслідують ті кримінальні справи, ці керівники є фактично співучасниками цих резонансних злочинів, тому що не покараний злочин – провокує повторний злочин. Вимагаю негайно розслідувати ці злочини, і прошу вважати мій виступ повторним депутатським запитом,” – резюмувала Червакова з трибуни ВРУ.

Нагадаємо, у соцмережі у групі “Громада Коцюбинського” ініціювали соцопитування щодо того, як слід витрачати бюджетні кошти. Третє місце за результатами відкритого голосування посіла пропозиція запровадити приватну поліцію, бо та що є “не може забезпечити безпеку громадян. Страшно дітей на вулицю відпусткати”.

bez-imeni

Нагадаємо, побиттів у Коцюбинському раніше не було. Вони траплялися лише в Ірпені та Бучі й не розслідувалися поліцією роками.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539