Суд дав добро на обшук у забудовника

0

Шевченківський районний суд міста Києва виніс Ухвалу про доступ до речей і паперів посадових осіб комінального підприємства Ірпінської міської ради “Ірпіньжитлоінвестбуд”, з можливістю вилучення низки документів, що стосуються незаконної передачі в оренду і суборенду земельної ділянки 0,3454 і 0,4507 га по вул. Мінеральній, 7 ж в Ірпені.

За цією адресою розташовувалася земельна ділянка з лісопарком –   близько гектара вікових насаджень рекреаційного призначення. Тут же містилися будівлі, у яких розміщувалися та були зареєстровані КП “Ірпінський вісник” – 118,8 м2, ГО “Ірпінська міська організація Товариство Червоного Хреста” – 68.3м2, гараж – 156,1 м2 та діючий шахово-шахматний клуб – 134.4 м2.

А КП “Ірпіньміськсвітло” навіть мало Державний акт на земельну ділянку 0.30 га. Але в проекті відведення землеустрою це все дивним чином зникло, а  вказано, що земельна ділянка вкрита зеленими насадженнями і будь-які  будівлі та споруди на ній відсутні.

Ось хронологія того, як наперсточники від  “Нових Облич”  вкрали у громади майже гектар землі у центрі Ірпеня.

29 січня 2015 року на сесії Ірпінської міської ради дресирована більшість НО надала дозвіл на розробку, а 25 червня затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки майже 1 га. в оренду на 5 років комунальному підприємству “Ірпіньжитлоінвестбуд”. Як водиться, без проведення земельного аукціону та жодних конкурсних засад. Що не завадило тут же передати у суборенду ласий шмат  міської земельки ТОВ “Компанії “Інтеп”.

28 вересня 2016 року Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області здійснив реєстрацію декларації про початок будівельних робіт ТОВ “Орлан Інвест груп” багатоквартирного 9-ти поверхового житлового будинку, хоча, згідно з Генеральним планом та планом зонування, у цьому місці дозволяється зведення житлового будинку до 5-ти поверхів.

Нагадаємо, що керівником ТОВ “Орлан Інвест груп” є сумнозвісний Антон Мирончук, який прославився системним нищенням зелених насаджень Ірпеня та повним ігноруванням законів. Це той Мирончук, який “вмовив” ірпінського суддю Мікуліна накласти арешт на майно депутатів, які намагалися зупинити безчинства забудовника та вимагає з них 240 тисяч відшкодування за перешкоджання його протиправній діяльності.

Зупинити Мирончука та його подільників намагалися і мешканці довколишніх садиб. Вони відмовились підписати акт погодження меж КП “Ірпіньжитлоінвестбуд”.  Але в міськраді швиденько сфальшували  протокол за №7 від 5 березня 2015 року, в якому так і написали –  порушення меж суміжних користувачів немає.

Правда, з цим не погодилася Державна інспекція сільського господарства в Київській області, яка при перевірці законності використання цих земельних ділянок встановила, що планово-картографічні матеріали підроблені – вони містять завідомо неправдиву інформацію.

Ну і основне – судом визнано  знищення лісопарку, будівель Червоного  Хреста, шахово-шахматного клубу та інших споруд по вул. Мінеральній, 7 Ж  незаконнимиІ за це доведеться відповідати!

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради ВО “Свобода”.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539