У організації Киви заберуть 1 га бучанської землі?

0

В Бучанській раді вирішили забрати 1 га землі у громадської організаії Іллі Киви. Це питання депутати будуть розглядати на сесії міськради у четвер, 26 січня.

Про це йдеться в переліку земельних питань, який депутатам роздали на погоджувальній раді.

Депутатам пропонується розірвати договір суперфіцію з ГО “Всеукраїнський союз ветеранів АТО” та скасувати відповідне рішення ради “як таке, що втратило чинність”.

Нагадаємо, ділянка в Бучі по вулиці І. Кожедуба,8 для громадської організації, пов’язаної з міністром МВД Арсеном Аваковим, під багатоповерхове будівництво була виділена Бучанською радою 1 серпня 2016-го року через договір суперфіцію.

Про це повідомляла “Громада Приірпіння”. Аукціон по цій ділянці, як того вимагає закон, Бучанською радою не проводився.

“Згідно рішення міської ради громадська організація Киви повинна була до кінця 2016 року надати пропозиції щодо інвестора забудови земельної ділянки. З порядку денного цієї сесії стає очевидно, що пропозиції або не надходили, або Кива з Федоруком в цих пропозиціях не зійшлись. А тут ще й НАБУ завітало до Бучанської міської ради з відкритим провадженням, де ця земельна ділянка також фігурує”, – коментує ситуацію навколо ділянки депутат Бучанської ради від “Свободи” Іван Окоєв.

Питання про скасування рішення з’явилося в порядку денному сесії Бучанської ради після того як детективи НАБУ в суді отримали доступ до документів комунального підприємства “Бучабудзамовник”.

Як відомо, днями НАБУ визнало, що, укладаючи договори суперфіцію, службові особи Бучанської ради ухилялись від проведення торгів. Детективи НАБУ припускають, що це відбулося задля усунення конкуренції, аби кошти перерахували не до міського бюджету, а на рахунки підконтрольного суб’єкта господарювання.

Нагадаємо, мера Бучі Анатолія Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища.

Федоруку та Олексюку присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539