Прийшли рятувати парк, а просять землю членам ГО депутата з УКРОПу

1

26 січня на сесію в Гостомель приїхало близько 30 членів ГО “СБУ Рубіж”. Вони вимагали створення парку в селищі й одночасно написали заяви на отримання землі в Гостомелі.

Серед членів ГО “СБУ Рубіж” був лише один мешканець Гостомеля волонтер Олександр Порохня. Він почав свій виступ з зачитування листа про захист парку в лісовій частині селища по вулиці Свято-Покровській.

Саме цей ліс свого часу Гостомельський голова екс-регіонал Юрій Прилипко, якого судять за шахрайство, вивів з лісового фонду під будівництво для кооперативів.

“На сісії з’явилося близько 50 заяв нібито учасників АТО, які не є мешканцями Гостомеля й прописані в різних областях України. Серед них був і депутат Бучанської ради Дмитро Паусовський.  Дивно, що Порохня, який живе на Баланівці, не відстоює будівництво парку в Баланівському яру, по якому вже є рішення й його, як розповідають в раді, вже рік як внесено до Генплану”, – розповідає як було на сесій депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Як повідомили депутати, земельна ділянка, розміром 2,5 га, на якій хочуть створити парк, знаходиться в суборенді у підприємця з Рівнинщини, який нібито платить податки до бюджету селища й не порушує умов договору.

“Я не проти парків, однозначно, нам в Гостомелі потрібно розбудовувати зони рекреації й зберігати той ліс, що лишився. Але я б все ж таки почав розвиток селища з необхідних речей – таких як будівництво садочків, добудова поліклініки, будівництво школи. Та й я не впевнений, що в разі розірвання договору на цю земельну ділянку там буде парк. Знаючи діяльність правлячої родини в селищі, а саме те, що ліси Гостомеля виводились з лісового фонду ще в 2004-му році особисто Юрієм Прилипком, думаю, що ця земля буде віддана під забудову наближеним до Прилипка людям”, – додає Марчук.

Серед засновників та керівників ГО “СБУ Рубіж” числиться депутат Бучанської ради від партії Укроп” Дмитро Паустовський з Донецька.

Сама громадська організація зареєстрована в Бучі, по вул. Жовтневій, 80.

Заява Паустовського на отримання земельної ділянки в Гостомелі, разом з 50-ма іншими заявами членів цієї ГО також розглядалася на сесії ради.

“Цим громадянам відмовили в отриманні землі в селищі, посилаючись на відсутність Генплану. Питання парку також зняли з розгляду, оскільки потрібні вагомі причини, щоб розірвати договір з суборендарем”, – розповідає Марчук.

Гостомельські активісти були здивовані поведінкою членів громадської організації з Бучі.

“Прилипко сказав, що яру в районі Баланівки надали статус рекреаційної зони. Чому досі не розпочали будувати парк там, де вже є рекреаційні зони, де парки заплановані по Генплану? Нагадаю, що яр має історичну цінність, там ростуть цінні породи дерев, в тому числі віковічні дуби. Було дивно дивитися, як члени добровольчих батальйонів з різних регіонів України приїхали захищати нібито парк в Гостомелі, а потім  з’ясувалося, що всі вони написали заяву на отримання землі в Гостомелі й насправді прийшли за землею”, – розповідає гостомельчанка з Баланівки Інна Лісняк.

Голова Гостомельської спілки ветеранів АТО Олексій Табачук сказав на сесії, що не всі атовці Гостомеля отримали землю в селищі й попросив прискорити узгодження меж з Києвом та затвердження Генплану селища.

Зараз гостомельським АТОвцям відмовляють у Гостомельській раді у виділенні землі під індивідуальне будівництво у зв’язку з тим, що нема Генплану й не затверджені межі.

Нагадаємо, Паустовський брав участь в мітингах на захист Бучанського голови екс-регіонала Анатолія Федорука, якого прокуратура підозрює у незаконному переведенні земель лісового фонду під забудову.

Разом з іншими бучанськими депутатами та родичами Федорука, Паустовський перекривав Варшавську трасу в районі Гостомеля, коли справу Федорука розглядали в судах.

1

Паустовський підтримував мера Бучі та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка під стінами ГПУ, коли тих допитували.

Як повідомляв депутат Бучанської ради від “Партії захисників вітчизни” Андрій Подкідишев, Паустовський був серед тих депутатів, які голосували за виділення землі в Бучі в межах земель лісового фонду на підставних осіб та отримав за це голосування гроші.

Про діяльність Паустовського знають і в Ірпені. В травні він з організацією “Щит” захищав незаконне будівництво в лісовій зоні Ірпеня. Активісти тоді викликали поліцію, яка захистила їх від так АТОвців.

“В травні 2016 року Дмитро Паустовський і Ко захищали забудовника, який намагався знищити всі дерева та побудувати багатоповерхівки на вкраденій бувшим депутатом Ірпінської ради Віктором Гуріним у державного підприємства землі в Ірпені по вул. Пушкінський 53. Гурін привів бійців батальону “Донбас” і пообіцяв, що якщо вони допоможуть йому “спокійно” забудувати цю ділянку, та захистити від “зелених активістів”, будуть їм кватири. Серед них самим зухвалим і несамовитим був Паустовський”, – розповідає як захищали зелені зони в Ірпені активістка Ольга Тішина.

Справа закінчилась тим, що на наш захист встала місцева поліція на чолі з Просяником, вони залучили спецназ, всіх АТОвців разом з Гуріним запакували і повезли до поліції. Після того нас залишили в спокої. Але, думаю до наступної весни, тобто ще місяць спокою”, – додає Тішина.

 

 

1 Comment

  1. местный житель 28 Січня 2017 at 08:47

    пускай эти члены с других регионов у себя и получают земли!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539