Генпрокурор: суд по Федоруку розпочнеться через місяць

0

Генпрокурора Юрія Луценка просять не втручатися у справи мерів Приірпіння. Про це він заявив під час брифінгу.

“Я не збираюся грати в політику, мені абсолютно байдуже, хто з міських голів або інших фігурантів справ до кого дзвонить. Кажу абсолютно вам відверто, в даному випадку на мою правову й політичну позицію не вплине ніхто”, – говорить Генпрокурор.

“Щодо дій Бучанського міського голови – йому висунута остаточна підозра. Найближчий місяць йому буде пред’явлене обвинувачення, піде до суду. Принаймні, скажемо так – весною суд розпочнеться”, – додає Луценко.

Стосовно причетності міського голови Ірпеня Володимира Карплюка до розкрадання Бучанського лісу Луценко зазначив, що вона поки не встановлена:

“Натомість зараз ми розглядаємо, аналізуємо інформацію про незаконне відчуження, здається, 10-ти га землі біля Ірпеня, де є його підпис”.

Нагадаємо, Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федоруку та Олексюку присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

НАБУ отримало доступ до документів Бучанської ради, які становлять комерційну таємницю. Детективи НАБУ підозрюють, що земля виводилася на “своїх” через схеми без аукціонів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539