Печерський суд: Федорук лишається під арештом

0

17 лютого у п’ятницю в Печерському суді міста Києва слухалася справа за позовом Генпрокуратури про продовження домашнього арешту меру Бучі Анатолію Федоруку.

Прокурор просив залишити Федорука під арештом, оскільки слідство ще триває.

Суддя задовольнила клопотання Генпрокуратури й залишиа Федорука під домашнім арештом з 24-ї години вечора до 6-ї години ранку наступної доби до 11 квітня 2017-го року.

Захисники Федорука переконували суддю в тому, що немає необхідності в домашньому арешті їхнього підзахисного та запевняли, що підозра необґрунтована.

На що суддя сказала, що обгрунтованість підозри на цій стадії розгляду справи не вирішується, а в даному судовому процесі розглядається продовження міри запобіжного заходу.

Не вплинули на суддю й роздруковані та збільшені до плакатного формату матеріали справи, на основі якої Генпрокуратура будувала свою підозру Федоруку.

Також Федорук попросив долучити до матеріалів справи ряд документів, серед яких рішення виконкому Київської облради від 1968-го року, в якому нібито були затверджені межі міста Буча, рішення Київської облради 2004-го року, в якому також затверджувалися межі міста Бучі, Генплани різних часів та висновок комісії облради про те, що лісу на території Бучі не було, а були зелені насадження.

Прокурор виступив проти долучення цих документів, оскільки, за його словами, в рішенні Київської облради 2016-го року пунктом 2 зазначено звернутися до Кабінету Міністрів з метою визначити межі міста Бучі.

Нагадаємо, слідчі Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури викликають на допит депутатів Київської обласної ради, які були серед членів комісії, що надала висновки про межі Бучі.

18 січня Апеляційний суд міста Києва залишив рішення Печерського суду в силі й продовжив Федоруку домашній арешт до 20 лютого 2017-го року.

Як відомо, Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

НАБУ отримало доступ до документів Бучанської ради, які становлять комерційну таємницю. Детективи НАБУ підозрюють, що земля виводилася на “своїх” через схеми без аукціонів.

В матеріалі стоп-кадри з відео Івана Лисенка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539