У Гостомелі обрали нового заступника голови

0

Депутати Гостомельської ради обрали нового заступника селищного голови Юрія Прилипка. Ним став екс-начальник Гостомельського ЖЕКу Євген Штудман. В раді він відповідатиме за соціально-економічні питання.

Його обрали 21 лютого, у вівторок, на позачерговій сесії ради.

Раніше, на черговій сесії, яка відбулася 16 лютого кандидатуру Штудмана депутати не підтримали. Таємним голосуванням за нього проголосувало усього 1о депутатів.

Нагадаю, після невдалого голосування за кандидатуру зама, яку лобіював Прилипко, депутатів примушували змінити регламент. Як відомо, в регламенті ради було прописано, що голосування за заступників має відбуватися таємно.

Голова регламентної комісії Ольга Смолянчук на засіданні регламентної комісії, яке призначили на 20 лютого, озвучила листа від дептатів Надії Дуднік та Наталії Черінської, де ті просили внести зміни до регламенту.

Але більшість членів комісії на засідання не з’явилися й через те, що не було кворуму, Смолянчук сказала, що це питання на сесію не повинно виноситися, оскільки воно не пройшло комісію.

Та не дивлячись на це, Прилипко все ж поставив питання змін до регламенту на голосування.

В резльтаті, більшістю голосів зміни до регламенту були внесені. Не дивлячись на порушення процедури.

18 лютого в приміщенні Актового залу центру дитячої творчості відбулася погоджувальна рада Гостомельської ради з розгляду бюджету на 2017 рік.

До слова, мене вже спокійно допустили до зали, де проходила погоджувальна рада. Таку лояльність з боку влади я пов’язую зі зверненням до Уповноваженого з прав людини Верховної ради України.

Після численних дебатів і обговорень було запропоновано  Прилипком, що на кожен округ буде виділено по 500 тисяч гривень. Цікаво, чим викликана така щедрість і чи не розійдуться слова зі справами.

Нагадаю, зміни до регламенту селищної ради в частині голосування за заступників голови були внесені на початку каденції й за них проголосувала більшість депутатів. Тож, зараз виглядає дивним те, що депутати відміняють своє ж рішення.

У мене питання – коли вони не розібралися? На початку каденції чи зараз? Можливо, вони взагалі не вникають в суть питань, за які голосують на сесіях, а лише виконують волю Прилипка. Тобто, голосують так, як він скаже.

Автор: Георгій Сахненко, гостомельчанин

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539