Виділення земельних ділянок під гаражі для учасників АТО

0

У селищі Коцюбинське немає вільної землі. Більшість членів земельної комісії підбиває АТОвців на сесії 2 березня просити ділянки під гаражі.

Вважаю це маніпуляцією та реалізацією чергової схеми захоплення землі та спроби дерибану Біличанського лісу. І тут чітко прослідковується рука депутата Владислава Євтєфєєва, який, за словами прокурора, має 100 ділянок в лісі.

Де хочуть видати землю? Вздовж залізничних колій в бік Ірпеня. Яка ж справжня мета Євстєфєєва? Коли АТОвці почнуть на землі Укрзалізниці будувати гаражі, Ірпінь дуже швидко почне їм допомагати робити дорогу вздовж колії, аби з’єднати Ірпінь з Коцюбинським. Одна з причин, чому Коцюбинське не можуть приєднати до Ірпеня – відсутність прямої дороги. До Ірпеня треба їхати через Київ.

Що ж виходить: приєднати не змогли, переворотом і через суд не змогли усунути селищну голову Ольгу Матюшину, і підбираються до лісу традиційно через АТОвців.

На жаль, прикриттям для дерибану, як і в Ірпені та Бучі,  теж є колишні учасники АТО.

На мою думку, це НЕ РЕАЛІЗАЦІЯ ПРАВА НА ЗЕМЛЮ. Це міфічна подачка і спроба створити черговий конфлікт. Це втягування в самозахоплення землі, яка юридично не належить КСР. Укрзалізниця вже написала офіційного листа з цього приводу.

Це питання хотіли протягнути ще навесні 2016 року. Тоді депутатська більшість підтрунювала й казала голові: “Ви проти АТОвців?” Ніхто не проти АТОвців. Ми проти того, щоб дурити людей.

Якщо це афера буде втілюватися в життя, то прийдуть інші охочі захопити землю. І якщо АТОвцям пропонують самозахопити власність Укрзалізниці (а тут Укрзалізниця може дуже просто подати в суд і виграти), то в дерибанників інші плани. І у Євстєфєєва, і у Карплюка ділянки в роздерибаненому лісі з актами права власності на землю. Там вже зводили будівельний паркан навпроти 18 школи, аби будувати багатоповерхівки “Новатора”. Це скринька пандори, яку мають відкрити учасникик АТО.

Парадокс у тому, що жодних картографічних документів на землю під пів-сотні гаражів ніхто не надав, не говорячи про кадастрові номери чи інші документи на землю. Кадастрова карта містить виключно ті ділянки, які були роздерибанені в 2008 році депутатами (вони марковані чорними лініями – там зараз ліс), і де депутати отримали свої наділи з актами про право власності. А вздовж Укразалізниці (на карті червона лінія) немає тут вільних ділянок на кадастровій карті в бік Ірпеня.

Парадокс у тому, що земельна комісія відмовляє всім, хто звертається по землю через відсутність меж, відсутність кадастрових номерів, відсутність землі.

АТОвців вирішили просто використати.

Але тут є не лише зистк Євстєфєєва і дерибанної команди, яка з 2008 року попри наш спротив намагається дерибанити Біличанський ліс. Явним бенефіціаром цієї афери буде, як виявилось, колишній начальник ЖЕКу і чинний депутат Олексій Зінкевич, який “тримає” крайній гаражний кооператив, до якого і будуть приєднуватися нові гаражі. А це підключення до мережі, членські внески, встановлення гаражів і тп. Переконаний, що це тільки початок, і за рік ми матимемо дорогу на Ірпінь через Нацпарк – Біличанський ліс.

Про те, що відбувається на земельній комісії мало хто знає. На відміну від комісії з питань ЖКГ, яка оприлюднює порядок денний мало не за 10 днів, тут комісію можуть скликати з вечора на ранок. Так, аби мало хто встиг прийти. На мої звернення до голови комісії Павла Назарука (Нові обличчя) зробити цей процес прозорим для громади і надати мені, як члену комісії, змогу планувати свій графік й бюджетувати час для засідання комісії, не було належної реакції.

На погану організацію роботи комісії скаржаться і виборці. Їх теж бентежить, що про час засідання ніхто не знає заздалегідь. Відтак спланувати час для людини, яка має роботу – вкрай важко. До слова, про це пишуть навіть ті, хто підтримує “Нові обличчя”.

Тому голові комісії Павлові Назаруку варто врахувати побажання членів комісії та виборців.

“Я теж неодноразово обурювалася і казала на засіданнях комісії, що ми збираємся по дзвінку з “зараз” на “вже”. Порядку денного ніколи немає. Ніхто з депутатів не може до засідання знати, які питання будуть розглядати і підготуватися. Вони все роблять на ходу. Тоді члени комісії ухвалили, аби я робила порядок денний. Вони за це проголосували. Тобто мені фактично передали повноваження голови комісії. Можете собі уявити рівень розуміння процесів? Коли я про це сказала, то вони переголосували, щоб це робила я з Назаруком. Тобто ми стаємо співголовами комісії, чи як? Тоді я скликаю комісію на певний час, а не Назарук. Але питання голови вирішує рада, а не комісія. Повний абсурд і не розуміння поцесів. З наступного засідання все повторилося: жодного порядку денного не було. Вони вирішують суто свої питання. Депутатам підмахують подовження оренди землі, АТОвців дурять. Вони навіть не знають, що це землі Укрзалізниці,” – говорить депутатка Оксана Недашківська – голова фракції ВО “Свобода”, яка входить до земельної комісії.

“Я запропонувала опрацювати питання щодо аудиту земель громади. Щоб кожен знав, де в якого депутата земля і на який строк видана. Для чого вона видавалася, ким і коли. Щоб громада знала про те, як розпорядилися її майном і в кого коли закінчується строк оренди. Може депутати погодяться дати АТОвцям свою землю під гаражі? Це буде в межах селища і цілком законно. Я не чула, щоб комісія прийняла рішення про аудит. Євстєфєєв кричав, що це не по закону, щоб я це робила сама. Знову питання: навіщо нам така комісія?” – Додає Недашківська.

У мене зустрічна пропозиція. Давайте не будемо дурити людей – а допоможемо справді реалізувати право на землю. Для цього потрібно звернутися до Ірпінської міської ради (ми ж підпорядковуємся Ірпіню) і до Києвської обласної ради. Нехай вони спробують знайти землю під реальне житлове будівництво. І це буде справді реалізацією права на землю, а не спроба роздути тему для чергової порції проірпінських газет та маніпуляції АТОвцями.

Селищна голова Ольга Матюшина вже написала звернення до Міноборони, ОДА, облради з проханням створити робочу групу.

Я готовий підтримати звернення АТОвців запитами, також звернутися за супроводом до депутата Ірпінської міськради Богдана Слюсаренка та до депутата облради Ігоря Домбровського, аби вони констурктивно підключилися до вирішення цього питання.

Автор: Андрій Скіпальский, депутат Коцюбинської селищної ради

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539