Депутатів Бучанської ради допитають в ГПУ

0

На сесії Бучанської ради депутатам повідомили, що їх викликають на допит до Генпрокуратури. Допит запланований в рамках кримінального провадження по стправах мера Бучі Анатолія Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка, яких прокуратура підозрює у незаконному виділенні землі державного лісового фонду під забудову.

Про допит депутатів на сесії 23 березня повідомив начальник юридичного відділу Бучанської ради Тарас Шаправський.

“Зі слів Шаправського стало відомо, що Генпрокуратура звернулась до міської ради з приводу того, щоб запросити всіх депутатів сьомого скликання на допит. Дата допиту як раз припала на сесійне засідання 23 березня, тому жоден з присутніх депутатів на допит не з’явився. Далі у зверненні йшлося про те, що в разі неявки депутатів кожному додатково буде вручено виклик на допит”, – розповідає депутат Бучансьої ради від партії “Свобода” Іван Окоєв.

“Вважаю, що це варто було зробити давно. Досі є не зрозумілим затягуванея справи зі сторони прокуратури. Минуло вже більше півроку часу після того як Федоруку та Олексюку було вручено підозру, а депутатів лише зараз надумали викликати на допит. Адже саме депутатська більшість своїми голосами забезпечувала земельні оборудки сім’ї Федорука. І депутати сьомого скликання не стали винятком. Навіть після Постанови Верховного Суду вони голосували за виділення землі в лісовій зоні Бучі. Можна пригадати голосування, де на незрозумілих осіб було виділено земельні ділянки в лісі”, – додає Окоєв.

Нагадаємо, на допит до ГПУ були викликані депутати Київської обласної ради, голова та члени Тимчасової контрольної комісії КОР, яка вивчала формування міста Буча Київської області та готувала для облради звіт про законність прийняття облрадою рішень, пов’язаних з формуванням та затвердженням меж територій селища Буча у 2004-му році.

З’ясувалося, що свої підписи під висновком ставили не всі депутати.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539