У Бучі рубають ліс – прокуратура відкрила провадження

0

У вівторок вийшла з дітками на прогулянку, почули гуркіт бензопил. Пішли у напрямку найближчого дитячого майданчику по вулиці Шота Руставеллі. Звертаючи на вулицю Сім’ї Красовських побачили картину: біла автівка, близько 6 чоловіків, повалені дерева, бензопили…

Згадалось, як кілька років тому не було тут цих багатоквартирних будинків, був ліс, яким прогулювалась… Ягоди росли…

Ці будинки по вулиці Шота Руставелі будувала забудовниця Наталя Бойчук, яка мешкає за однією адресою з мером Ірпеня Володимиром Карплюком та фірма “Будрегіонінвест”, яка, за інформацією ЗМІ, належала дружинам мерів Бучі та Ірпеня –  кумам Анатолію Федоруку та Карплюку.

Дійшли до майданчика, де була лише одна матуся. Я запитала, чи знає, що це відбувається, чому ріжуть дерева. У відповідь почула, що коли вони купували квартиру, то на плані тут було позначено приватну ділянку, ну і зараз якраз, мабуть, готують ділянку під новий будинок.

У моїй пам’яті то ліс! Як ліс може бути приватним? Як ведуть себе люди, бачачи як безжалісно ріжуть дерева? Проходять повз, 99% так точно. Бездіяльність – це теж дія. Тож знайте, що своєю байдужістю робите шкоду. Коли рубають живі дерева (а вони, знаємо, для чого існують) просто щоб хтось міг заробити, ми проходимо повз. А потім скаржимося, що гуляти ніде, що садки забиті (від масових забудов)…

Я подзвонила в поліцію. Принаймні, щоб дізнатись у чому справа. За словами поліції це приватний ділянку (хто б сумнівався), проте не все так чисто. Я б з радістю ще посиділа поспілкувалася, чекаючи оперативної групи, але я була не сама і довелося рухатися додому. Якби документи були в порядку, то робота не припинилася б, вірно?

На фотографіях видно, що зрізані живі дерева (а не сухі, аварійні, про які намагаються вести мову представники міськради), і що роботи проводились з чіткою метою (кілки для позначення ділянки та мотузка для розмітки були не просто ж так).

Наступного дня, коли я навідалась подивитись як там справи, то помітила, що мотузку прибрали. Роздивилась також, що окрім сосен зрізані багатолітні дуби!

Один з них близько 50 см у діаметрі!

У четвер зранку там знову з’явились чоловіки на тій самій автівці. З якою метою вони прибули – невідомо, проте дуже швидко вони й зникли звідти. В обід прибула техніка і почалося прибирання ділянки. Побачимо, що буде далі. Однак дивно, що мешканці найближчого будинку байдужі до того, що відбувається під їхніми вікнами. Люди, будьте сміливіші!

P.S. Один із представників доблесної поліції сказав “Так, а який сенс в цьому?”(викликати поліцію і таке подібне). Другий, правда, підтримав мене, що так, треба реагувати. А той .. я б за це йому премію зняла або як там прийнято розбиратися з цим (адже він прийшов в поліцію щоб допомагати людям, а не знецінювати їх вчинки за справедливість).

Бучанці викликали на місце вирубки прокуратуру. Прокурор Ірпеня Юрій Манелюк сказав, що прократурою за фактом вирубки відкрите провадження.

“Власниця ділянок звернулася до виконкому Бучанської ради з проханням надати їй дозвіл на зняття аварійних дерев. Але як ми бачимо, ділянки були очищені від рослинності повністю. Тому, питання аварійності цих дерев відкрите. Ми зареєстрували провадження за ст. 356, самоуправство й звернулися до екологів, які мають визначити стан дерев на момент порубки по залишкам, які наявні на території земельних ділянок”, – розповідає “Громаді Приірпіння” Манелюк.

Нагадаю, по цих та інших незабудованих ділянках в лісовій зоні міста Бучі активісти надали інформацію й кадастрові номери слідчим ГПУ. Зараз готується арешт цих земель.

Авторка: Ольга Лазоренко, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539