Гатне: Ділянки під “Озерним гаєм” суд поверне громаді?

0

Прокуратура Київської області на вимогу гатненських активістів звернеться до Київського апеляційного госпсуду. Суд має переглянути за нововиявленими обставинами своє скандальне рішення про забудову 48 га особливо цінних земель в с. Гатне під Києвом. Цю землю сама ж прокуратура раніше без касації віддала на відкуп дерибанникам.

У селі Гатне під житловим комплексом “Озерний гай. Гатне” забудовника екс-регіонала Володимира Зубика “Інтергал Буд” захиталися дві земельні ділянки загальною площею 48 га.

Ці ділянки прокуратура області без касації віддала на відкуп замовникам будівництва з ВК “Підряд” у липні 2015 року, позбавивши громаду рекреаційної зони з особливо цінними видами земель. За джерелами “Української правди” в ГПУ, підготовлену касацію передумала подавати саме прокуратура області.

Місцевий мешканець і журналіст “Громади Київщини” Сергій Чагаров надіслав запит до прокуратури області, намагаючись з’ясувати імена посадових осіб, причетних до програшу в суді й відмови від касації. Офісу уповноваженого ВР з прав людини довелося відкрити провадження на прокуратуру області за порушення Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

У відповідь на звернення Чагарова в ГПУ, прокуратурі області довелося підготувати заяву про перегляд скандального рішення суду за нововиявленими обставинами.


“Прокуратурою області підготовлено заяву про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Київського апеляційного господарського суду від 09.07.15 у справі №911/1806/15 за позовом прокурора Києво-Святошинського району Київської області в інтересах держави до Гатненської сільської ради… та ТОВ “Виробничий кооператив “Підряд” про визнання незаконним і скасування рішення сільської ради, визнання недійсним договору та зобов’язання повернути земельні ділянки”, – йдеться у відповіді прокуратури області.

Зауважимо, що Чагаров так і не отримав від прокуратури області запитуваної інформації ким саме (у форматі: посада – прізвище, ім’я, по батькові) підписаний лист-відмова від подачі касаційної скарги у справі.

Нагадаємо, житловий комплекс “Озерний гай. Гатне” будується на земельній ділянці, де розташовано кілька заболочених озер. Попри заборону будувати в селі багатоповерхівки на ділянках без централізованого каналізування перший будинок “Озерного гаю” планується підключати до септика.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539