Євстєфєєв: Ніконов, Рябікін платять Федорів гроші, а Вавриша дав 2 га землі

0

На сесії Коцюбинської ради до мене підійшов Владислав Євстєфєєв. Це депутат Коцюбинської селищної ради, який брав участь в дерибані Біличанського лісу. За словами прокурора у нього з 501 подеребаненої ділянки вийшло в результаті майже 100 ділянок з правом власності. Заробіток депутата складав 8500 грн на рік. А вже наступного рку ми бачили, як він утворив ТОВки з мільйонними капіталами. Рубрика: “Лучшие люди города!”

І от підходить з Євстєфєєвим до мене Вадим Зінчук – мешканець Лісової, який виявляється вчив сина Євстєфєєва. І каже, чи знаю я такого захсиника Біличанського лісу, як Владислав Євтсєфєєв.

Ну, хто ж не знає захисника Біличанського лісу Владислава Євстєфєєва? Це ж він 7 років стояв між стовбурами сосен і бензопилою! Це ж він домігся підписання указу президента, щоб ліс захистили від рубок і висоток Ірини Федорів статусом Нацпарку. Він зібрав 15 тисяч підписів і передав їх в Ардміністарцію президента! Це ж він вагітний на 9 місяці ходив до голови суду, прокурорів і переконував, що треба захищати ліс, подавати позови і підтримувати державницьку позицію. Словом, це все точно нібито про нього, а не про мене.

Якщо ще байку про те, що Євстєфєєв захисник Біличанського лісу я могла пропустити повз вуха, то тут почалося найцікавіше.

При свідках – Вадимові Зінчукові, Ігореві Домбровському, Олені Толочиній та ще одній жіночці, яку я не знаю, Євстєфєєв публічно каже, що я отримувала гроші від столичних забудовників. Я попросила назвати конкретні прізвища. 7 років в проірпінських газетах пишуть, що мені платять забудовники! І я ніяк не можу зрозуміти, якщо це так, то чому ніхто не знайде хоч якесь підтвердження.

Депутат Євстфєєв нарешті публічно назвав прізвища людей, які нібито мені платили гроші – Ніконов і Рябікін. Ніконова у 2014 році призначили першим застпуником Кличка (до того забудовник з “К.А.Н. Девелопмент”), а Павло Рябікін став заступником голови КМДА

Я перепитала в депутата Євстєфєєва: чи вони (Ніконов, Рябікін) казали, що платили гроші саме Федорів? Тобто, чи звучало конкретно моє прізвище, раз віт твердить, що я отримую гроші від забудовників.

Євстєфєєв включив одразу задній хід і сказав, що вони висловилися, що їхня журналістка нібито “не допрацьовує”. І він точно зрозумів, що це було саме про мене, оскільки ці двоє нібито згадали, що мова йде про журналістку – “вашу депутатку”. І Євстєфєєв одразу зрозумів, що це мова йшла про мене.

Далі Євстфєєв при цих же людях сказав, що я отримала 2 га землі, щоправда, він не знає де саме. Що дав мені їх Вавриш (потім пригадала – начальник служби містобудівного кадастру Києва). Я згадала згодом, що і з ним спілкувалася телефоном. Ми робили сюжет про те, що кандидат Вавриш перед виборами відкрив у парку майданчик з порушенням норм.

У мене така робота – я спілкуюся телефоном і можу зустірчатися і брати коментарі та інформацію від президентів держав (Квасневський), до прибиральниць.

Так от я публічно пообіцяла, що якщо історія з 2 га мала місце – віддам я цю землю громаді Коцюбинського для кладовища. А якщо давали мені гроші ці троє (Ніконов, Рябікін, Вавриш)- дам депутату-злидню Євстєфєєву. Він на кілька десятків тисяч прогодувати двох дітей від різних жінок – точно утримувати по суті 2 сім’ї не може, бідака.

Але ж питанн яне тільки в тому, що б віддати гроші чи землю, якщо її нібито мені давали. Питання в тому, що те, що озвучене громаді нарешті з конкретними прізвищами – має бути перевірене в терміновому порядку. Я написала пост в соцмережі про те, що сталося на сесії і журналіст Сергій Огородник з руху ЧЕСНО та редаткор “Громади Київщини” вирішив перевірити, чи знає Ніконов, Рябікін, Вавриш про Євстєфєєва, чи була розмова при Євстіфєєві про те, що гроші і землю я отримала за роботу на Київських забудовників.

Я про те, що працюю на столичних забудовників чую вже 7 рік, от тільки прізвищ до цього я не чула ні від кого, а тут публічно людина озвучила конкретну інфомрацію.

Маю сказати, що і з Ніконовим, і з Рябікіним, як і з Вавришем, я спілкувалася телефоном на каналі СТБ, коли домовлялася про коментарі щодо ситуації з Біличанським лісом. Нам треба були офіційні коментарі для сюжету. Я також особисто виїздила брати інтерв’ю у міського голови Кличка, коли мені треба було терміново отримати позицію голови міста на камеру, що ліс не будуть забудовувати.

Результат пошуку зображень за запитом "Федорів Танцюра кличко"

І в цей же день інтерв’ю з позицією КМДА, яку я відзняла на камеру, було в ефірі телеканалу СТБ у сюжеті про дерибан (Саме на каналі СТБ я отримувала абсолютно офіційно гроші).

У 2014 році ми піднімали на захист лісу всіх чиновників Києва – Кличка, Ніконова, Рябікіна, і навіть в.о. президента Турчинова, який підписав зрештою ука про нацпарк. Ми брали в них публічні кометарі, бо розуміли, що нам треба виключно статус Нацпарку.

Так от, Сергій Огородник скинув мені запис розмови з Рябікіним.

“Нахабно бреше. Це напевно його проблеми… Стан здоров’я уяви… Однозначно в мене з нею (Федорів – прим. авт.) нема жодних відносин. Ні ділових, ні інших, які б давали підстави для будь-яких платежів. Можете з посиланням на мене сказати, що людина, яка поширила такі чутки – КО-ЗЕЛ. А при зустрічі ще й по морді дам. Якщо мені це повторять в очі – дам при зустірчі по морді,” – резюмує Рябікін.

Ось аудіозапис всієї розмови між Огородником та Рябікіним.

Щодо Ніконова, то він не підняв слухавку , коли телефонував журналіст, аби перевірити інформацію від Євстєфєєва. Сергій Огородник, який веде сайт “Громада Київщини” йому відправив ось таке смс.

Ніконов повідомив журналісту, що не знає, хто я така.

Ніконов не бачить сенсу в тому, що говорить Євстєфєєв (щоб Ніконов мені платив кошти).

Огородник вирішив поточнити в Ніконова щодо позиції Євстєфєєва.

Ніконов відповів, що про Ірину (Федорів -тобто мене) не знає.

Для мене це не дивно, бо не кожен може запам’ятати прізвище того, хто йому в 2014 році телефонував від телеканалу СТБ. Але якби мені платили гроші і про це говорили з Євстєфєєвим, то, напевно, знали б кому платять.

До Вавриша поки недоздвонилися. Найцікавіше – де ж та земля у 2 га і хто її отримав, бо в мене її нема.

Що ж виходить? Що депутат Євстєфєєв, який публічно звинуватив мене у тому, що я від цих трьох людей отримую гроші та землю, дозволив собі поширювати інформацію, яка не відповідає дійсності. І цей депутат входить в регламентну комісію КСР, яка відповідає за депутатську етику? І навіть є в ній секретарем?

Я буду звертатися на регламентну комісію з проханням заслухати свідків, які чули публічні звинувачення й вимагати під протокол на засіданні комісії у Владислава Євстєфєєва або підтвердити, або спростувати свою версію.

Дуже хочу, щоб підтвердив і на засідання прийшов Рябікін, який обіцяв, цитую: “по морді дати”, коли Євстєфєєв це повторить. Я думаю, що це буде рейтинговий стрім з засідання регламентної комісії. І може Рябікін зробить на засіданні те, про що мріє не один виборець депутата Євстєфєєва вже років так 7.

Авторка: Ірина Федорів – журналістка, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539