Справи Федорука й Карплюка: Луценко пообіців, що скоро будуть в суді

0

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв “Громаді Приірпіння” найближчим часом передати справи мерів Бучі та Ірпеня до суду для розгляду по суті.

На своїй сторінці у соцмережі facebook Луценко оприлюднив графіку своїх здобутків за рік прокурорства.

Під звітом журналісти “Громади Приірпіння” поцікавилися, коли буде розглядатися по суті справа мера Бучі Анатолія Федорука та його кума Володимира Карплюка. Генпрокурор відповів, що скоро.

Нагадаємо, в лютому Луценко сказав, що Федоруку висунута остаточна підозра й незабаром буде вручено обвинувальний акт. Генпрокурор також пообіцяв, що вже весною справу буде передано до суду для розгляду по суті. Стосовно Карплюка Луценко наголосив, що прокуратура ще аналізує інформацію щодо незаконного відчуження ним землі.

Нагадаємо, Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федоруку та Олексюку присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

НАБУ отримало доступ до документів Бучанської ради, які становлять комерційну таємницю. Детективи НАБУ підозрюють, що земля виводилася на “своїх” через схеми без аукціонів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539