Архітектор Бучі може розділити лаву підсудних з Федоруком

0

Прокуратурою відкрите кримінальне провадження за фактами незаконної діяльності архітектора Бучанської міської ради Валентини Ткаченко. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив активіст Віктор Бархоленко, якому надіслав лист прокурор Київської області Ігор Грабець.

“Прокуратурою області розглянуто ваші звернення, одне з яких надійшло з Генеральної прокуратури України, щодо можливого вчинення кримінального правопорушення посадовими особами відділу містобудування та архітектури Бучанської міської ради під час відведення земельних ділянок лісогосподарського приначення у м. Буча та інших питань”, – повідомляє Грабець.

“Повідомляю, що за фактом, викладеним у вашому зверненні 18.04.2017-го року Києво-Святошинською прокуратурою до ЄРДР за № 42017111200000203  внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України”, – йдеться в листі прокурора.

Нагадаємо, заяви на отримання земельних ділянок підставними особами за адресою Малиновського, 72, написаны одним почерком. Про це журналісти програми “Вікна-Новини” повідомила експерт Наталія Драпей з Київської незалежної експертно-судової експертизи. За її словами, заяви Ткаченко та Чеховської — виконані однією особою.  Чеховська, в свою чергу запевнила журналістів, що заяв не писала і підпис під заявою підроблений.

pidpysyЄ підозра, що Ткаченко писала заяву від імені Людмили Федорук – дружини мера Бучі Анатолія Федорука та інших громадян та підроблювала їхні підписи.

Окрім цього, Ткаченко фальсифікувала містобудівні умови та обмеження на будівництво ЖК “Річ таун” в Бучі, який будували дружини Федорука та мера Ірпеня Володимира Карплюка. Вона вказала недостовірні дані категорії земель, на яких побудовано ЖК “Річ таун”. Замість категорії земель для особистого селянського господарства вона вказала – землі під будівництво та обслуговування житлових будинків.

“Прикро те, що для належного реагування прокуратурі знадобилося три роки, аби нарешті відкрити кримінальне провадження по Ткаченко. За цей час вона встигла звільнитися за власним бажанням і вже рік не працює в відділі архітектури Бучанської ради. А мала б бути звільнена за статтею. Проте, відомо, що вона регулярно навідується до місця колишньої роботи й продовжує працювати з документами. Її там бачили бучанці неодноразово. Швидше за все, Ткаченко, з погодження Федорука “підчищає” ділову документацію”, – розповідає Віктор Бархоленко.

“Кримінальне провадження по Ткаченко, на мою думку, має допомогти слідству в кримінальному провадженню по Федоруку та Карплюку, так як ця особа дуже багато чого знає і може дати цінні для слідства свідчення. Звісно, при умові, якщо слідчі будуть неупереджено та об’єктивно виконувати свою роботу”, – додає Бархоленко.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539