В Ірпені безкарно нищать державний ліс

0

Працівники державної лісової охорони Ірпінського лісництва виявили незаконну вирубку 206 дерев у 52 лісовому кварталі поблизу Ірпеня (район водоканалу). На місце ексцесу  викликали оперативно-слідчу групу, яка затримала порушників із знаряддями злочину: бензопилами,  навантажувачем та автівкою з діловою деревиною.

Дозволу на проведення робіт на землях Державного лісового фонду  порушники не мали. Із нашого журналістського розслідування стало очевидним,  що до цього вандалізму може бути причетний одіозний  забудовник Валерій Пєший, який зводить багатоповерхівки поруч – впритул до державного лісу.

Знищення 74,56 куб. метрів сосни нанесло державі шкоди на суму 617 893 грн. Втрачені рекреаційні, природозахисні та екологічні можливості підрахункам не підлягають!

Загалом, 52 квартал Ірпінського лісництва не вперше потерпає від дикунства містечкових забудовників. В грудні місяці  варварськи знищено два десятки дерев і пошкоджено частину двохрічної посадки сосни  – забудовники проводили зручну дорогу до майбутніх багатоповерхівок. Півтора місяця тому тут знищили кілька десятків дерев.  Сліди привели за паркан новобудови, яку, зі слів охорони будівництва, зводить ТОВ “Орлан-Інвест”. А його керівника Антона Мирончука вже не раз хапали за руку під час нищення довколишніх лісів, зокрема, по вул. Єсєніна. Але ніжна дружба із нинішнім міським очільником Володимиром Карплюком та не найчеснішими служителями  Феміди, поки що допомагають Мирончуку уникати хоч якогось покарання.

Причиною нещасть цього багатостраждального шматка лісу є те, що  саме в цьому місці (район Ірпінського Водоканалу – більш знаний як “собачник”) поспіхом, впритул до державного лісу вибехкують шість шістнадцятиповерхових монстрів. Як водиться, із всіма можливими порушеннями!

Земельна ділянка площею 7,5 га була розділена Ірпінською міською радою між 13 підставними  особами  по 0,10 га. під індивідуальне будівництво та по 0,30 – 0,40 га. під ведення сільського господарства.  Далі –  все за відпрацьованою схемою.  Новоспечені латифундисти дружно  поступилися належними їм ділянками на користь ТОВ “Ольвія Консалтінг Груп” під  керівництвом Пєшої Марини Валеріївни.

Певний час прокуратура Ірпеня, навіть, робила вигляд, що хоче опротестувати ухвалу сесії Ірпінської міської ради “Про надання дозволу на виготовлення Детального плану території забудови…”, як таку, що  прийнята всупереч вимог чинного законодавства. Але на довго їхнього ентузіазму не вистачило. А  забудовники хлопці ще не лякані і вперто гнули свою лінію.

30 січня 2014 року були  намагання провести громадські слухання для забудови аж 16 га довкола “собачника”. Шахраї вже тоді  планували захоплення державного лісового фонду і його знищення. Але тодішній владі Партії регіонів не вдалось знищити лісопарк. І як не старався головуючий на громадських слуханнях прихвостень забудовників, теперішній секретар Ірпінської міської ради Юрій Денисенко, – громада проголосувала проти чергової афери.

Та вже через місяць після пришестя в Ірпінь Карплюка з “Новими обличчями”,  було затверджено матеріали Детального плану забудови кварталу, обмеженого вул. К.Маркса, Свердлова та с/т Берізка, площею 13 га. Вкрадено у держави 5,5 га лісу. Далі проведено поділ земельної ділянки між забудовниками, змінено цільове призначення  та розпочато будівництво страхітливих багатоповерхівок.

Державне підприємство “Київське лісове господарство” в таких діях вбачає ознаки кримінального правопорушення і скерувало матеріали про злочин  до Ірпінського відділу прокуратури та Ірпінського відділу поліції.

Жевріє надія, що їх не спіткає доля матеріалів по незаконній рубці 150 дерев в державному лісовому фонді – Ірпінському лісництві в 2014-2015рр. ТОВ “Гарант-Житло” та іншими забудовниками. Тодішня ірпінська міліція дійшла висновку про відсутність складу злочину. Дерзнемо сподіватися, що новою ірпінською поліцією буде проведено об’єктивне розслідування, суд винесе заслужений вирок і зупинить “дику” забудову державних лісів  та накладе арешт на все будівництво довкола “собачника”.

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539