Кучаківський шкільний хор переміг на «Kiev Art Time 2017»

0

Дитячий хор «Срібні дзвіночки» Великоолександрівської школи мистецтв і ремесел (філіал с. Кучаків) здобув почесне перше місце на ХІІ Всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі-фестивалі «Kiev Art Time 2017» (академічний вокал, змішана вікова категорія).  Окрім кубка, дипломів та «золотих» медалей із логотипами конкурсу, «Срібним дзвіночкам» також вручили сертифікат-запрошення на участь у міжнародному фестивалі,  що відбудеться  у дитячому творчому таборі «Разом» (м.Кітен, Болгарія) в середині липня цього року.

— Коли нас оголосили переможцями, то через сильний емоційний сплеск я навіть не могла дихати, — прокоментувала одна з юних учасниць хору  Христина Дігтяр. — Серце, здавалося, ось-ось вискочить із грудей. Вже потім, коли разом зі всіма трималася за кубок, відчувала таку неймовірну силу нашої перемоги, що навіть не переказати словами.  Дуже вдячна нашому вчителю Ользі Олександрівні за відкриття наших талантів. Узагалі, це був найкращий момент у моєму житті.  А от свою перемогу я передусім присвятила своєму дідусеві, адже це він з перших днів мого життя прищеплював мені любов до пісні. Завжди пам’ятаю його слова, що України без пісні не буває, а також, що  немає більшої радості, коли співає душа та серце…

Щороку вокально-хореографічний конкурс-фестиваль «Kiev Art Time» набирає все більших обертів. Якщо минулого року було рекордних, як тоді вважалося, 1000 учасників з різних куточків України, то цьогоріч їхня кількість зросла вже до 1200. Феєричну атмосферу свята в цілому передати складно, бо це надзвичайно яскрава подія в світі дитячої творчості. Але виступи були настільки різноманітними жанрово і за самою манерою виконання, що щось «своє» тут зміг побачити і почути навіть найвибагливіший поціновувач мистецтва. Так, наприклад, діти виконували хвацькі та веселі, а також глибокі за своїм змістом власне дитячі пісеньки, переспівували сучасних естрадних виконавців, а також вже визнаних самою історією зірок та ідолів сцени.

Що стосується наших хористів, то «Срібні дзвіночки» полонили серце журі та глядачів передусім  тонким ліризмом справжньої української пісні.

Так, перша композиція, яку виконав дитячий хор з Бориспільщини, називається «Коли матуся співає пісню» (в тому числі і під акомпонемент двох бандур, на яких грали юні хористи).  

Другою прозвучала «Пісня про Кобзаря». Проникливі, чутливі та бентежні слова і музика обох творів, які торкнули  душу і не залишили байдужим, напевне, кожного присутнього в залі, належать відомій і шанованій в Україні поетесі-піснярці Наталії Май.

«Всього лиш рік, як ми разом. Ви у мене такі молодці! І це тільки початок, але такий приємний! Вітаю моїх учнів!», — написала розчулено того дня на своїй сторінці в соцмережі Ольга Олександрівна Вінтовкіна, керівник хору.

Успішному виступу дітей зі звичайної сільської школи на заході такого високого рівня  допомогли також концертмейстер Ольга Степанівна Герасименко та викладач по класу вокалу та бандури Ірина Анатоліївна Чернюк.

Сьогодні  адміністрація школи та батьківський комітет активно шукають державну  і спонсорську фінансову підтримку, аби  Україна  в обличчі  вже знаного хору, все ж змогла поїхати і виступити на міжнародному фестивалі.

 Автор: Валентина ОЛІЙНИК, фото з архіву організаторів конкурсу

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539