Гостомель: на будівництві депутата БПП впав кран (оновлено)

0

Будівельний кран зпавалився по вул. Б. Хмельницького. Це сталося 30 травня. Земельною ділянкою, на якій ведеться будівництво багатоквартирного будинку, користується депутат Ірпінської ради від БПП Ігор Ковтун.

“Будує там Ігор Ковтун, депутат Ірпінської ради від БПП. Там будівництво ведеться в приватному секторі на кількох земельних ділянках. На скільки мені відомо, там будуть двоповерхові таунхауси. Дозвіл на будівництво дає Ірпінь. Але там територія під будівництво будівництво та обслуговування житлового будинку і аж ніяк не під будівництво багатоквартирного будинку”, – розповідає джерело в Гостомельскій раді.

Згідно кадастрової карти, одна з ділянок, на якій ведеться будівництво, передана під будівництво Ковтуну за договором суперфіцій.

Інша земельна ділянка знаходиться у власності тезки батька екс-прокурора Ірпінської прокуратури, а нині працівника Генпрокуратури Тараса Мізерного.

Активісти вважають, що Мізерний отримав за часів роботи в прокуратурі Ірпеня не одну земельну ділянку й оформив їх на родичів.

“Зокрема, мені відомо, що з порушенням земельного кодексу прокурор Мізерний з використанням свого службового становища двічі отримав на себе у безкоштовну приватну властність земельну ділянку. У 2003-му році у місті Ірпінь по вул. Львівській 10 соток та у 2007-му році 15 соток у місті Буча по вул. Тургенівській. Тому, я переконаний, що земельна ділянка в Гостомелі скоріше за все оформлена на його батька”, – розповідає громадський діяч Віктор Бархоленко.

“Представники прокуратури за час виконання своїх службових обов’язків яек правило опікувалися не інтересами держави та громади, а власними шкурними. Тому, земельних ділянок у них по Україні багато. Зараз, очевидно, вони шукають будівельні компанії, які на їхніх землях будуватимуть і отримують відсоток від будівництва. Найголовніше те, що забудовники таким чином уникають сплати податків у вигляді пайової участі, тому що будують багатоквартирні будинки на присадибній земельній ділянці”,- додає Бархоленко.

Журналісти намагалися взяти у Ковтуна коментар, проте, автовідповідач на його телефоні відповів, що “поточний стан рахунку абонента не дозволяє йому прийняти ваш дзвінок”.

Як стало відомо з відкритих джерел, тут будується ЖК “Мальовничий”. Поширює інформацію про будівництво в Інтернеті будівельна компанія “Акрополь-груп”, власником якої є екс-депутат Ірпінської ради Дмитро Войцех.

Квартири в новому житловому комплексі продають від 32 тис. доларів. Для реклами новобудов використовують бучанський парк.

Нагадаємо, на будівництві по вул. Остромирській в Гостомелі, до якого причетна депутатка Ольга Прилипко, будівельний кран впав на будинок культури й пошкодив стіну та дах. У небезпеці діти, які гуляють на дитячому майданчику у сквері “Покровський” біля будівництва, яке веде в Гостомелі по вул. Святопокровській Василь Феєр. Там будівельний кран курсує прямо над головами дітей.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539